Három gyermekem van a legkissebb három éves lesz decemberbe alegidösebb 17 éves gyes után milyen pénzt kaphatok?
Figyelt kérdés
2008. aug. 24. 08:23
1/6 anonim válasza:
Mindhárom gyerekra marad a családi pótlék, a legnagyobbra 18 éves koráig, vagy amíg nappali tagozatos max 25 éves koráig, amit iskolalátogatásival kell évente igazolni.
Ezenkívül egyéb segélyeket vehetsz igénybe és támogatásokat pl étkeztetés, iskoláztatás..ezt helyileg kell megérdeklődni: iskola, ovoda, államkincstár stb.önkormányzat.
2/6 anonim válasza:
Szia! Szerintem 3gyerekkel főállású anya lehetsz (GYET). Amit úgy tudom, hogy a legnagyobb 18 éves koráig kaphatsz csak. Tehát nem olyan sokáig. Ha a nagy nem töltené még be a 18-at, akkor a legkisebb 8 éves koráig járna. Persze, ha azóta nem változott a törvény. Az összege megegyezik a Gyes összegével. 4 órában dolgozhatsz mellette.
3/6 anonim válasza:
Annyival egészíteném ki, hogy családi pótlék nem 25 hanem 24 éves karig jár, pontosabban, abban a tanévben jár, amelyikben betölti a 24-et. Ha gyes után nem akarsz visszamenni dolgozni, akkor mehetsz GYET-re, de csak az három vagy több kiskorú gyerek után jár, tehát ha a nagy betölti a 18-at, akkor már nem jár. És a legkisebb 8. életévének betöltéséig jár. Maximum négy órát dolgozhatsz mellette, viszont van itt egy fontos dolog: egyik gyerek sem lehet mellette 5 óránál többet egy nap intézményben. Szóval ezt olyanoknak találták ki, akik három KIS gyereket nevelnek, de gondolom a 17 éves nagy kicsit többet van iskolában, mint 5 órát. Úgyhogy ez annyira nem járható út szerintem. Szóval ha ez nem lehet, akkor csak a családi pótlék, illetve anyagi helyzettől függően lakhatási támogatás, fűtéstámogatás, és ha már nem vagy GYES-en, akkor ha az anyagi helyzet indokolja, akkor szociális segélyt is lehet igényelni. De ehhez mindenféle jövedelemigazolás kell, és nem lehet mellette más segélyt igénybe venni (GYES, GYED, GYET).
4/6 anonim válasza:
A nagyra 18 éves kora után a családi pótlék addig jár , amíg van kistestvére aki középiskolás, de leglejjebb 24 éves koráig. De magyarország.hu . S nem érdemes ekkora gyerekekkel hivatásos anyának lenni. Ha tudsz menj majd el dolgozni már GYES mellett. GYEs mellett teljes állásban lehet dolgozni.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2008. aug. 24. 16:33
6/6 anonim válasza:
A családi pótlék nem függ attól, hogy van-e kisebb testvér, az előző válaszoló rosszul tudja. Én 23 éves vagyok, nincs kisebb tesóm, és már gyerekem is van (3 éves), nappalin tanulok és kapok családi pótlékot magam után amiót egyetemre járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!