Emma vagy Johanna?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Egy kis segítséget szeretnék kérni: nektek melyik név tetszik jobban? Tudom, hogy mindenki ki van borulva attól, hogy az Emma és a Hanna is mennyire felkapott, és mindenkinek a könyökén jön ki, de a mi környezetünkben egy ilyen kislány sincsen.

Emmának hívták a nagymamámat, így ez az ötlet onnan jött, mindkettőnknek nagyon tetszik, de a férjem szerelmesebb a névbe, mint én. A gyakorisági index nem fog eltántorítani, ha tetszik ezt adjuk majd, csak kíváncsi lennék kívülálló véleményekre, hogyha csak ez a két lehetőség van, és nem vesszük figyelembe a felkapottságát, szerintetek melyik név a szebb?

A vezetéknév Bodnár.

2015. febr. 20. 15:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az Emma tetszik jobban.
2015. febr. 20. 15:33
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
Nekemis az Emma
2015. febr. 20. 15:36
 3/21 anonim ***** válasza:
79%
Emma
2015. febr. 20. 15:39
 4/21 anonim válasza:
79%
Nekem is jobban tetszik az Emma, ehhez a vezetéknévhez, meg szerintem jobban is illik mint a Johanna. :)
2015. febr. 20. 15:41
 5/21 anonim ***** válasza:
79%
Emma. Nagyon szép név és hidd el a vezetéknévhez is nagyon jól illek! Jobban mint a Johanna!
2015. febr. 20. 15:44
 6/21 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a Johanna tetszik jobban.
2015. febr. 20. 15:55
 7/21 anonim ***** válasza:
72%

Én mindig valami érdekes történethez vagy személyekhez párosítom a neveket.

Mindkét név tetszik, de ha nekem kéne választanom, hogy melyik nevet adjam a lányomnak akkor a Johannát adnám.

Miért? Mert a Johanna névről két híres személy is eszembe jut akiket nagyon tisztelek, becsülök. Az egyik az Orleánsi szűz vagy Szent Johanna. Az ő történetét mindenki ismeri.

Vagy ott van Johannes Anglicus aki a legenda szerint 11 század végén uralkodott mint első és egyben utolsó pápanő. Az ő története igazi kalandregény. Bár mostanában arra a megállapításra jutottak, hogy a legendának volt némi igazságalapja.

De a kedvencem I. Johanna navarrai királynő aki Szép Fülőp francia király felesége volt.

Emmáról az első aki beugrik egy nagyon jó színésznő Emma Thompson akit a Nanny McPhee filmben imádtam. Amásik ami eszembe jut róla az Jane Austen : Emma című regénye.

Így összegezve nálam Johanna a nyerő. (de szép az Emma név is)

2015. febr. 20. 16:06
 8/21 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem mindkettő szép, de Emma most olyan sok van. Én a Johannára szavazok.
2015. febr. 20. 16:09
 9/21 anonim ***** válasza:
97%
Nekem a Johanna jobban tetszik, de a Bodnárhoz az Emma jobban passzol :)
2015. febr. 20. 16:13
 10/21 anonim ***** válasza:
65%
Johanna.
2015. febr. 20. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!