Hogyan oldjátok meg 3 gyerek mellett? Praktikák?
+ gyermek mellett akik még kicsit hogyan oldjátok meg a mindennapi teendőket?Értem ez alatt a házimunka,bevásárlás,főzés stb...Praktikák,ötletek?
És mennyi idősek a babák?
Köszi szépen a válaszokat!
El kell tudni fogadni a segítséget és nem kell tökéletesnek lennie mindennek. Nekem ezeket kellett feldolgoznom magamban, azóta jobban vagyok.
Lányaim: 4 éves, 2 éves és 5 hetes :-)
Néha úgy gondolom, hogy nem vagyok normális.
Leírom az én napomat.
Reggel fél 5kor szoptatással kezdek a picinál, Felteszem a kávét, amíg lefő, addig elmosogatok a vacsi után, vagy ha este volt időm, akkor csak elpakolom a száraz edényeket.
Elmegyek bevásárolni, mire a lányok felkelnek apával a reggeli elő van készítve a konyhában.
Apa öltözteti a nagyokat, reggeli (Addig a pici szopizik)
Ha van ovi, akkor apa munkába menet elviszi a nagyot (este hazafelé elhozza :-) )
A két "nagy" sokat segít. A főzésnél hozzák a hozzávalókat, kidobják a hulladékot stb ( kicsi általában ilyenkor alszik délelőtt).
Ha feltettük az ebédet (azzal nincs baj, ha hamar készül el, csak ha késik az ebéd :-) ), akkor játék következik ebédig. Közben a kicsit nem nagy feladat ellátni.
Ebéd után szigorúan alvás jön. Ha van valami elintézni valóm, akkor ilyenkor szoktak rájuk vigyázni, mert nagyon jó alvók :-) (szomszéd, barát stb.)
Az alvás kb. 2 óra "szabadidő":
vasalás, porszívózás (erre sem kellnek fel), felmosás, esetleg egy kis pihi :-), netezés stb.
4kor apa haza, és indul az esti rituálé. Mindenek pontos ideje van, különben elvesztünk.
4-6 ig apa játszik a lányokkal, vacsorát készítek, vagy ha hideget eszünk, akkor én is játszom a lányokkal.
6kor vacsi :-), ami nem egyszerű, de kivitelezhető.
Háromnegyed 7kor kezdődik a fürdés. Fél nyolcra a nagyok pizsiben vigyorognak, mert neki 8kor takarodó van.
Mikor lefeküdtek szusszanás egy picit, utána fél kilenckor még fürdik a kicsi, szopizás, és alszik a család.
reggel minden kezdődik előről.
Napirend és állandóság! Előre eltervezett időbeosztás nélkül nekem nem megy! Van egy 2 évesem, és egy 9 hónaposom :)
Én sem vagyok normális :)
Mindig végig kell gondolni, hogy melyikkel mit csinálok, pelenkázás, etetés, altatás... stb...
De nem vészes! Házimunkára akkor van idő, ha alszanak, vagy ha Apa játszik velük...
2-3 picike mellett senki ne várja el, hogy úgy csillogjon minden a lakásban, mint a patikában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!