Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldjátok meg 3 gyerek...

Hogyan oldjátok meg 3 gyerek mellett? Praktikák?

Figyelt kérdés

+ gyermek mellett akik még kicsit hogyan oldjátok meg a mindennapi teendőket?Értem ez alatt a házimunka,bevásárlás,főzés stb...Praktikák,ötletek?

És mennyi idősek a babák?

Köszi szépen a válaszokat!

2010. febr. 12. 10:27
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
őszintén szólva nekem is gondot okoz...
2010. febr. 12. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! (6, 3, 1 évesek) Sok okosat nem tudok mondani, inkább én is csak próbálom. Én általában eltervezem a napom fejben előre. Csak annyit, hogy beleférjen, maradjon másnapra is. Úgyis megvár, ha meg nem végzek akkor ideges leszek. Sokszor a hetet előre tervezem. Van olyan nap, mint a mai, hogy "semmi" dolgom. A nagyik szoktak mostanában elugrani, ha olyan helyre kell mennem, ahová nem viszem a lurkókat. Én pl. a kaját rendelem a hét 3 napjára. Hétfőn van a vasárnapiból, pénteken meg vmi egyszerűt összeütök. Hétvégén meg vmelyik nagyi főz, vagy én. De lassan kezdem megszokni -ami elég nehezen ment-, hogy nem kell mindig mindennek 100%-osnak lennie. A gyerekek az elsők, aztán meg a többi. Szegény férjem szinte csak hétvégén van itthon, mondjuk akkor is dolgozik. Én igyekszem neki is segíteni. A nagyok már hétvégén ott szoktak aludni nagyinál, ez is segítség. Alig várom, hogy a kicsi is és jut időnk egymásra is a férjemmel. :-)
2010. febr. 12. 11:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

El kell tudni fogadni a segítséget és nem kell tökéletesnek lennie mindennek. Nekem ezeket kellett feldolgoznom magamban, azóta jobban vagyok.

Lányaim: 4 éves, 2 éves és 5 hetes :-)

Néha úgy gondolom, hogy nem vagyok normális.

Leírom az én napomat.

Reggel fél 5kor szoptatással kezdek a picinál, Felteszem a kávét, amíg lefő, addig elmosogatok a vacsi után, vagy ha este volt időm, akkor csak elpakolom a száraz edényeket.

Elmegyek bevásárolni, mire a lányok felkelnek apával a reggeli elő van készítve a konyhában.

Apa öltözteti a nagyokat, reggeli (Addig a pici szopizik)

Ha van ovi, akkor apa munkába menet elviszi a nagyot (este hazafelé elhozza :-) )

A két "nagy" sokat segít. A főzésnél hozzák a hozzávalókat, kidobják a hulladékot stb ( kicsi általában ilyenkor alszik délelőtt).

Ha feltettük az ebédet (azzal nincs baj, ha hamar készül el, csak ha késik az ebéd :-) ), akkor játék következik ebédig. Közben a kicsit nem nagy feladat ellátni.

Ebéd után szigorúan alvás jön. Ha van valami elintézni valóm, akkor ilyenkor szoktak rájuk vigyázni, mert nagyon jó alvók :-) (szomszéd, barát stb.)

Az alvás kb. 2 óra "szabadidő":

vasalás, porszívózás (erre sem kellnek fel), felmosás, esetleg egy kis pihi :-), netezés stb.

4kor apa haza, és indul az esti rituálé. Mindenek pontos ideje van, különben elvesztünk.

4-6 ig apa játszik a lányokkal, vacsorát készítek, vagy ha hideget eszünk, akkor én is játszom a lányokkal.

6kor vacsi :-), ami nem egyszerű, de kivitelezhető.

Háromnegyed 7kor kezdődik a fürdés. Fél nyolcra a nagyok pizsiben vigyorognak, mert neki 8kor takarodó van.

Mikor lefeküdtek szusszanás egy picit, utána fél kilenckor még fürdik a kicsi, szopizás, és alszik a család.

reggel minden kezdődik előről.

2010. febr. 12. 12:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Napirend és állandóság! Előre eltervezett időbeosztás nélkül nekem nem megy! Van egy 2 évesem, és egy 9 hónaposom :)

Én sem vagyok normális :)

Mindig végig kell gondolni, hogy melyikkel mit csinálok, pelenkázás, etetés, altatás... stb...

De nem vészes! Házimunkára akkor van idő, ha alszanak, vagy ha Apa játszik velük...

2-3 picike mellett senki ne várja el, hogy úgy csillogjon minden a lakásban, mint a patikában!

2010. febr. 12. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!