Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg le van maradva, hogy...

Tényleg le van maradva, hogy még nem beszél?

Figyelt kérdés
Szombaton volt 15 hónapos a kisfiam,egyelőre mèg szavakat sem mond. Èn nem gondolom,hogy ez baj,de egyre többen mondjàk hogy ilyen idősen szavakat màr kellene. Azt hozzà kell tennem,hogy külföldön èlünk,szerintem ez is nehezìt a helyzeten. Pàr hónap ès megy bölcsibe ott angolul beszèlnek majd hozzà,a tvben a mesèk angolul mennek,mi termèszetesen magyarul beszèlünk hozzà.
2015. febr. 9. 11:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nincs lemaradva egyáltalán. Fiúknál pláne gyakori, hogy kicsit később kezdenek beszélni. Az enyém már két éves volt, amikor elkezdett egyszótagos szavakat mondani. Pedig már kérdezgettem logopédus kollégáktól, hogy mi lehet a baj, de mondták, hogy eleve 3 éves kor alatt nem is beszélünk megkésett beszédfejlődésről. Na, két évesen elkezdte mondani ezeket a rövid kis szavakat, aztán két-három hónő múlva már hosszabb mondatokban beszélt, és azóta is dumál megállás nélkül :D
2015. febr. 9. 16:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Jézusom,mi ez a baromság? Már mindenhonnan ezt hallani,hogy ilyen idős korban is beszélni kéne már...Dehogy kéne! Jó,hogy nem az abc-t kéne elmondania spanyolul...?!Az én fiam 2 hónap múlva lesz 3 éves,3 hete jár bölcsibe,azóta beszél.Előtte egy két szó kivételével semmit,én 2,5 éves korában kezdtem aggódni,vittem orvoshoz,minden rendben volt vele(azóta is),aztán egyszer csak azt mondtam neki,hogy el fogom vinni beszédfejlesztésre,ha nem fog beszélni,másnap már voltak szavak.Azóta beszél,hogy bölcsibe jár,mert kénytelen megértetni magát és mert a többiek is beszélnek...Egy 15 hónaposnak sem szavakat nem "kell" tudnia,sem beszélni,sőt még bilizni sem,mert ez is "menő",hogy az én fiam/lányom ennyi idősen szobatiszta volt...Na ja...
2015. febr. 9. 20:34
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Szerintem sincs egyàltalàn lemaradva,csak elbizonytalanodtam a sok beszólàstól ezèrt voltam kìvàncsi a vèlemènyekre,tapasztalatokra.
2015. febr. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!