Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan azt,...

Miért gondolják sokan azt, hogy aki magyar eredetű nevet ad a gyermekeinek az biztosan jobbikos, "vérmagyar", . Stb?

Figyelt kérdés
2015. febr. 2. 21:49
1 2
 1/12 piroska és a farkas ***** válasza:
53%
Mert primitívek. Ennyi, szerintem. És mert vannak olyan - magyarságunkhoz kapcsolodo - dolgok, amikről a szélsőséges nézeteket vallo honfitársaink azt gondolták, h kisajátíthatják maguknak. Bár ez nem szorosan a névhez kapcsoldik, de ismerek olyat, aki már azért nem hordja a gyönyörü tarsolyát, nehogy jobbikosnak nézzék... el lehetne ezt kerülni, ha valahogy visszahoditanánk ezeket a dolgokat, hogy természetes legyen, hogy hordja egy magyar, függetlenül a politikai hovatartozásátol. Egyébként a nevet illetően én nem csinálnék gondot abbol, hogy ki mit hisz.Meg ugyebár azért az utobbi évtizedekben annyi de annyi divatnév volt / van, hogy azt gondolják, aki régi magyar nevet ad, az mindenképpen ki akarja hangsúlyozni a magyarságát, és erről meg - tévesen - azt gondolják, hogy csak olyan ember számára fontos, aki szélsőjobbos.
2015. febr. 2. 22:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Imádnak az emberek skatulyázni. Így egyszerűbb az élet :)
2015. febr. 3. 11:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Így van, könnyebb cetlikkel ellátni az embereket és mutogatni, mint toleranciát gyakorolni és gondolkodni.

(Egyébként nem hinném, hogy valaki azért lesz jobbikos, mert a kislánya Emese vagy Luca...)

2015. febr. 3. 23:48
 4/12 anonim válasza:
100%
Ez nem feltétlen így van, nekem és a testvéreimnek például azért adtak magyar neveket a szüleim (Szabolcs, Csanád, Hunor), mert a gyülekezetben ahova járnak "divat" zsidó neveket adni a gyerekeknek. Ettől függetlenül egyikünk sem szimpatizál a szélsőjobbal, sőt kifejezetten rühelljük a magamutogató, menetelő nagy "hazafiakat". (Megjegyzem: a Luca latin eredetű név, az Emese az magyar)
2015. febr. 4. 10:22
 5/12 anonim válasza:
67%
Aki magyar nevet ad gyermekének az már gyanús? S ha elakarod kerűlni a gyanút, akkor muszáj a kor szellemében idegen eredetű nevet választanod? Ez a politika sikere, látványos agymosásnak lehetünk tanui.
2015. febr. 6. 21:43
 6/12 anonim válasza:
66%
Mert idióták az emberek! Aki emiatt a gondolat menet miatt nem ad magyar nevet gyerekének, az egy agymosott birka...
2015. febr. 7. 08:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert hihetetlen ostoba vakarózós birkák.És mert ilyen hülye divat van, hogy minél "extrább" neve legyen a kölöknek.

Szegény kis Napóleonok, meg Radiátorok....stb. "sok szeretettel" gondolnak majd az édes jó szüleikre amikor benő a fejük lágya.

2015. febr. 8. 13:51
 8/12 anonim válasza:
100%

Szerintem ez így hülyeség.

Én még soha nem hallottam ilyet.

Egyébként még,ha azt is gondolnák kit érdekelne,nem kell vele törődni.

Amúgy is,inkább jobbikosnak higgyék az embert,mint fideszesnek.

2015. febr. 8. 14:25
 9/12 Kekcsi ***** válasza:
Csak akkor gondolom, hogy jobbikos vagy vérmagyar gyereke valaki, ha szokatlan hangzású, ritka magyar nevet kapott, mintegy demonstrálva, hogy ez a név attól szép (és mástól biztosan nem), hogy magyar eredetű.
2015. febr. 9. 13:29
 10/12 anonim ***** válasza:

"Aki nem magyar nevet az egy agymosott birka" nem nem azok a romák... ott aztán van rikárdó, dzsenifer, meg kolompármarlonbrandó....

Azért mielőtt Tas, Huba, Koppány, és társai nevet adunk gondoljunk bele abba,h mire felnő jó esélye van rá,h olyan cégnél fog dolgozni (feltéve ha jól akar keresni) ami külföldi vezetés kezében van, vagy multikulti, sok ország szülötteivel és angol munkanyelvvel. Sőt az is elképzelhető,h világpolgár lesz és megfordul egy csomó országban, vagy külföldön fog élni. Ezeket szem előtt tartva kapjon a gyerek egy olyan nevet amit angolszász nyelvterületen is képesek kiejteni (legalább második névként a Lehel mellé...)

2015. febr. 9. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!