Etetőcumi cseréje?

Figyelt kérdés
Mam-os cumisüveget használunk,és látom a neten,hogy vannak etetőcumik 2,3,4,6 hós korra.Érdemes lecserélni nagyobbra? Most 2 hós és a 0 hósat használjuk a kezdetektől,vagy a 0 hósat bármeddig használhatja? Vagy csak akkor kellene lecserélni nagyobbra,ha sűrűbb állagú italt kapna belőle? PL:eddig csak teára és tápszerre van használva.Ti a leveseket (amit majd lóval később kap nyilván)cumisüvegből adjátok neki? És a tejpép az olyan sűrűségű mint a tejbegríz? Kössz a sok kérdésre a sok választ előre is :-)
2015. jan. 30. 10:28
 1/10 Bercsényi mónika ***** válasza:
Minden féle képpen le kell cserélni a kornak megfelelően!Teljesen másképp jön belőle az inni és az enni!Főleg a tápszer miatt fontos!Meg 2hónapnál régebbi nem igazán ajánlatos!Én soha nem adtam cumisüvegből neki levest meg ilyeneket hanem szoktattam a kanállal evésre!Igen a tejpép sűrű!Mondjuk én nem adtam neki!
2015. jan. 30. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Mi is lecseréltük a korának megfelelő cumira. Egyrészt, mert ahogy nő nagyobb adagokat eszik, és már ügyesebben, így egy 0-ás cumiból nagyon sok idő lett volna míg megeszi. Másrészt higiéniai okokból is lecseréltük.

Csak tápszert kapott cumisüvegből. Mást nem. Minden egyéb ételt kanállal kapott.

A tejpép sűrű. Lehet nem annyira mint egy tejbegríz, de azt már nem lehet cumisüvegből adni. Lányom 4,5 hónaposan kapott először tejpépet, és megette kanállal. Bár az elején nem tetszett neki, de hamar megszokta a kanalat.

2015. jan. 30. 10:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi próbáltuk lecserélni, de nem jártunk sikerrel. Olyan üvöltést rendezett az új cumitól, hogy csak na. Végül visszatértünk az először használthoz és elmúlt a hiszti. Azóta megpróbáltuk párszor, de ugyanez a helyzet. 9 hónapos és még mindig újszülött korúaknak való cumit használunk. Úgy vagyok vele, hogy a nő mellbimbója sem vált x havonként más méretet. Azért próbáld meg a váltást, hátha neked sikerül. A levest, még nem eszik, de kanállal fogom neki adni. A tejpéppel is így vagyok.
2015. jan. 30. 10:49
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi a véleményeket,igazatok van,én is így látom ,hogy hamarabb megeszi belőle meg gyorsabban :-) am.mindig sterilizáltam a cumikat :-)
2015. jan. 30. 10:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Én cseréltem de 0asra,később nagyobbra de nem akkorára amennyi idős volt.,mert szoptattam, és nem szerettem volna ha hamar abbahagyja a szoptatást mert a cumisüvegből könynebben jön, fiamnál így jártam, 2 hónap után már nem szopott, lányom 6 ig szoptattam.
2015. jan. 30. 11:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom 7 hónapos, szintén csak a tápszert kapja cumisüvegből, minden mást kanállal. Mi is próbáltunk a korának megfelelően váltani a cumit, de nem ment, mert ő meg folyamatosan fullákolt tőle, gondolom, ahogy abból gyorsabban jött a tápszer. Így mi is maradtunk az eredeti cuminál.
2015. jan. 30. 11:14
 7/10 anonim ***** válasza:

2-3 havonta illik cserélni az etetőcumit.Én 6 hós koráig 1est használtam a többitől állandóan félrenyelt.2es tápszer sűrűbb ahhoz kell már a 2es cumi.Én cserélném le a helyedben nagyobbra.Most 1 éves lesz reggel este iszik csak cumisüvegből és most csepegés mentes 6+os van neki.Kb olyan 8 hónaposan váltottunk mert este bealudt az evésbe.Minden mást kanállal adj.levest egy éves kor alatt nem érdemes.

Ivásra 4 hónapos kora óta csőrös poharat használunk.Minél kisebb korban tanítod meg rá annál hamarabb megtanulja.

2015. jan. 30. 11:27
 8/10 A kérdező kommentje:
de a 2-es tápszert 6 hóstól fogja kapni,akkor most váltsak nagyobb méretre vagy majd akkor? 4 hós kortól énis használnék itatópoharat,de a tápszert még cumisüvegből kapja?? gondolom igen (mármint az én babám).és a teát meg más folyadékot adjam itatópohárból? kössz a válaszokat,tényleg sok kérdés merül fel bennem,első baba :-)
2015. jan. 30. 13:32
 9/10 anonim ***** válasza:
7-es vagyok.Méretileg nem cseréltem a cumit csak azért mert besárgult így 2 db ment el az első félévben.Teára, vízre majd próbáld az itatópoharat később.Ha már nem guszta cseréld le cumit, de méretet ne válts.Igazából csak pénz lehúzás kb mint az itatópoharak, abból is az a lényeg hogy kezdetben puhacsőrű legyen nem az űrtartalma.
2015. jan. 30. 13:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem.Én eggyel nagyobbra váltok,2 hónapostól,és majd kiderül,hogy reagál rá :-)
2015. jan. 30. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!