Aki szerette volna, hogy a babája korán megtanuljon egyedül enni, kanalazni, ő mikor kezdte el hagyni, hogy egyedül próbálkozzon a pici?
Figyelt kérdés
2015. jan. 28. 09:46
1/7 anonim válasza:
1 éves kora körül adtam az ő kezébe is kanalat. Persze azért ilyenkor még én etettem, hogy be is menjen valami. Szép lassan, egyre ügyesebben evett, később már nem is nagyon engedte, hogy segítsek.
2/7 anonim válasza:
Amint ő jelezte, hogy próbálkozni akar. Hogy ez mennyi idősen kezdődött, nem emlékszem, de a folyamat a két gyerekemnél más-más ütemben zajlott. A nagyfiam másfél évesen volt képes önállóan kanalazni, de nem szeretett, csak a joghurtot és a spenótot ette kanállal, minden mást kézzel. Én engedtem. 2 évesen kezdett önállóan evőeszközzel enni. A kisebbik, ő lány 13 hónaposan már teljesen egyedül kanalazott.
3/7 anonim válasza:
Egy éves a kisfiam és a szülinapja után pár nappal vettem észre, hogy kiveszi a kanalat a kezemből. Ő akarta megfogni. Ha visszavettem, óriási hiszti lett belőle. Az elmúlt egy hétben csak nála volt a kanál, persze picit én is fogtam kezdetben, de csak, hogy segítsek az irányt megtalálni. Ma már Ő eszik egyedül és alig megy félre valami. Ő amúgy pohárból is iszik szépen. Nem kell neki a csőrös pohár sem. Szerintem ha jelzi, hogy már szeretne egyedül enni, hagyd rá nyugodtan. Elsőnek káosz lesz és lehet, hogy mindenfelé száll a kaja, de hamar ügyes lesz!
5/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy jövő 7en lesz 8 hónapos a kislegény és már 2 hete bitorolja a kanalát evés közben én meg egy másikkal etetem. Születésétől kezdve pohárból itattam, ha kellett, csak akkor viszek magunkkal ivószelepes cumisüveget, ha megyünk valahova.Korainak tartottam a kanalas dolgot, azért érdeklődöm. Még nem igazán mertem elé tenni az ételt, de lelkesen kanalazna. Szóval nem korai?
2015. jan. 28. 12:22
6/7 anonim válasza:
Már mitől lenne korai? Hadd fogja meg a kanalat, ha akarja, őszintén szólva nem is igazán értem a problémát.
7/7 anonim válasza:
Hadd próbálkozzon, semmit sem ártasz vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!