Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki szerette volna, hogy a...

Aki szerette volna, hogy a babája korán megtanuljon egyedül enni, kanalazni, ő mikor kezdte el hagyni, hogy egyedül próbálkozzon a pici?

Figyelt kérdés
2015. jan. 28. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:
1 éves kora körül adtam az ő kezébe is kanalat. Persze azért ilyenkor még én etettem, hogy be is menjen valami. Szép lassan, egyre ügyesebben evett, később már nem is nagyon engedte, hogy segítsek.
2015. jan. 28. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Amint ő jelezte, hogy próbálkozni akar. Hogy ez mennyi idősen kezdődött, nem emlékszem, de a folyamat a két gyerekemnél más-más ütemben zajlott. A nagyfiam másfél évesen volt képes önállóan kanalazni, de nem szeretett, csak a joghurtot és a spenótot ette kanállal, minden mást kézzel. Én engedtem. 2 évesen kezdett önállóan evőeszközzel enni. A kisebbik, ő lány 13 hónaposan már teljesen egyedül kanalazott.
2015. jan. 28. 10:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy éves a kisfiam és a szülinapja után pár nappal vettem észre, hogy kiveszi a kanalat a kezemből. Ő akarta megfogni. Ha visszavettem, óriási hiszti lett belőle. Az elmúlt egy hétben csak nála volt a kanál, persze picit én is fogtam kezdetben, de csak, hogy segítsek az irányt megtalálni. Ma már Ő eszik egyedül és alig megy félre valami. Ő amúgy pohárból is iszik szépen. Nem kell neki a csőrös pohár sem. Szerintem ha jelzi, hogy már szeretne egyedül enni, hagyd rá nyugodtan. Elsőnek káosz lesz és lehet, hogy mindenfelé száll a kaja, de hamar ügyes lesz!
2015. jan. 28. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ahogy már nyúlt a kanál után.
2015. jan. 28. 12:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy jövő 7en lesz 8 hónapos a kislegény és már 2 hete bitorolja a kanalát evés közben én meg egy másikkal etetem. Születésétől kezdve pohárból itattam, ha kellett, csak akkor viszek magunkkal ivószelepes cumisüveget, ha megyünk valahova.Korainak tartottam a kanalas dolgot, azért érdeklődöm. Még nem igazán mertem elé tenni az ételt, de lelkesen kanalazna. Szóval nem korai?
2015. jan. 28. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Már mitől lenne korai? Hadd fogja meg a kanalat, ha akarja, őszintén szólva nem is igazán értem a problémát.
2015. jan. 28. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Hadd próbálkozzon, semmit sem ártasz vele. :)
2015. jan. 28. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!