Milyen autósülést vegyek? 20 hónapos 90 cm magas,14 kg, lassan túl lóg a feje az ülés fejtámláján.
Igen, csak a 9-36-os ülés jó nektek (vagy a 9-25-ös, ne fikázzátok, vannak már jók ebben a kategóriában is).
De: A gyerek nem akkor növi ki az ülést, ha túllóg a feje, hanem:
- szűk az ülés
- a vállpánt már a váll alól indul ki a támlából
- a gyerek feje annyira kilóg az ülésből, hogy a füle felső vonala túlér az ülésen!
Az enyém is kb ekkora , sőt kicsit magasabb 95cm. Én is nagyon nézegetem melyiket vegyem, de úgy gondolom, ha a téli szezon véget ér akkor a könnyebb vékonyabb ruhával még jó lehet meg vékonyabb kabáttal. Majd kiderül, mondjuk az enyém idősebb a tiédnél, de én 15-36 kg-osban gondolkodom, végülis nem kormegjelölés van, hanem súly. Azt szokták mondani, hogy ami nagyon tág határt érint az nem jó pl 9-36kg mert fura hogy egy 9 és egy 36 kg-os gyereknek is jó. Ha meg súlyra megvan 15kg miért ne lenne jó? Mondjuk bele kell próbálni a gyereket. Mi sem tettük még, mint írtam bízom, hogy a tavaszi nyári ruhában még egy kicsit kihúzzuk valameddig. Igazából már kinéztem, de még várok, meg hátha lesz közben valami jó akció.
Amúgy oda fogja kötni biztonságosan az ülést a gyerekkel együtt, de inkább isofixest vegyél, mert annak az rögzítve van az autó üléséhez, a másik meg csak úgy ott van és gyerekkel együtt fogja az öv. Lehet egy nagyobb fékezés, ütközésnél jobban megnyomja a gyereket az öv nem?
4-es. A kiló az egy dolog, de a magasság legalább olyan fontos, ha nem fontosabb. Mint írtam, az én fiam 100 cm és még nem elég a magassága az autó saját övéhez. Nekünk egyébként ilyen van:
Igen én is bízom benne hogy nemsokára tavasz és vékonyabb ruhákban még elfér benne. Most azért elég nehéz bekötni, de igen figyelnem kell hogy honnan jön az öve és az nekem úgy tűnik így kabátostul hogy a válla alól, de lehet megnézem kabát nélkül egyet gyorsan. Egyébként Besafe Izi Comfort x3 van, nagyon szeretem, nagyon jó ülés minden szempontból.
Azon is gondolkodom hogy használtat de jó minőségüt vegyek, de aztm meg csak ismerőstől merek.
köszönöm a válaszokat, nehéz ez a döntés :) főleg hogy a pénztárcára is figyelni kell... sajnos
De szerintem a 4-s válaszolóval nagyjából egy a dilemmánk :) ha döntésre jutsz, vesztek valamit kérlek írj!
3. vagyok
Azért kíváncsi lennék, mi volt ilyen haszontalan a válaszomban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!