Mennyi szabadidőd van egy év alatti gyermeked mellett? Az alábbit soknak vagy kevésnek tartod?
7 hónapos babámmal vagyok itthon.
Heti egyszer nálunk van a legjobb barátnőm 2-3 órát, vagy mi megyünk át hozzá a babával, ilyenkor dumcsizunk, beszélgetünk. Anyukám 4-5 naponta egy-két órára el szokta vinni, vagy otthon marad vele nálunk és én megyek el egy délelőttre/délutánra. Havonta egyszer vagy max. kétszer pedig nálunk alszik, ekkor kimozdulunk a férjemmel egy estére.
Mi is kulfoldon elunk es 6 gyerekem van, ami mellett nem sok ido marad magamra, de valahogy megoldom.
A ket legidosebb lany minden nap 9tol 2ig suliban van, az ikerlanyok pedig heti 3 nap 9tol delig. Nagy konnyebbseget jelent, mikor az iskolabusz elviszi reggel oket.
A ket fiu otthon van velem, a nagyobbik 2 eves, a kisebbik 9 honapos.
A reggelek rohanassal telnek, de mikor kiurul a haz, akkor a fiuk is jol eljatszanak. A kisebbik mindenben utanozni probalja a nagyot.
Mikor eljatszanak, akkor van idom takaritani, ez ugy kb max 1 ora naponta. Alvasido alatt tudom elintezni a dolgokat, befizetni a szamlakat es megfozni az ebedet. Ritkan van ugy, hogy magamra is tudok idot forditani napkozben. Ha megjonnek a kislanyok delben, az ebed mar kesz kell hogy legyen. 3ig jatszanak, feladatokat csinalunk, stb. Akkor jonnek a nagyok, akiket megint meg kell ebedeltetni.
Ezutan mindenki be a kocsiba es irany a sportcentrum, ahol a lanyoknak edzesuk van, es a nagyfiut is beirattam gyerek gimnasztikara.
Ezalatt az anyuka baratnoimmel szoktunk beszelgetni, amig a kicsi fiu meg nem unja. 5re szoktunk hazaerni, akkor jatek, kozben en vacsit fozok, megjon a ferj, 6kor eszunk.
Aztan a fiuknak furdes es alvasido, az ikrek a fiuk utan mennek es meg fel 8ig csendesen jatszhatnak, addig a nagylanyok hazijat megirjuk, tanulunk, majd nekik is furdes aztan 8kor elcsendesedik a haz.
8 utan van idom magamra meg a ferjre.
Keddenkent a ferjjel mindig etterembe magyunk, akkorra bebiszitter vagy az anyosek vigyaznak az alvo gyerekekre. Csutortokon este a baratnoimmel vacsorazok, mig a ferjnek szinten kimenotje van. Akkor is az anyosek vagy bebiszitter vigyaz a gyerekekre.
Kethetente penteken szepsegnapom van, amikor a nagyszulok vigyaznak a fiukra nalunk. Ekkor megyek kozmetikushoz, es a nagylanyokkal mani-pedire, meg neha fodraszhoz.
Szombat reggel a ferjjel teniszezni szoktunk 2 orat.
Sportolni amugy a gyerekekkel is lehet, egy hosszu seta babakocsival mindenkinek jot tesz.
Nekunk ez a rutinunk, eddig elegge bevalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!