Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyenek a nagyáruházakban...

Milyenek a nagyáruházakban kapható "noname" autós gyerekülések? "Csak" 2. ülésnek, tartaléknek kellene a mamáék kocsijába, ha esetleg nekik kell a gyerekekért menni, itt helyben a faluban.

Figyelt kérdés
Inkább márkás, használt, de ki tudja milyen ülés vagy egy új, de névtelen is jó ilyen célra?
2015. jan. 21. 09:43
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
A noname addig jó, amíg nincs baleset. Akkor nagyobb valószínűséggel marad ott a gyerek benne. Én nem kockáztatnék, csak olyat vennék, ami jól szerepelt törésteszten (pl. Britax).
2015. jan. 21. 09:47
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Pont most akarunk venni 2. ülést. Sokáig gondolkodtunk rajta, h mi legyen, de névtelen ülést nem veszünk. Cybex-et néztünk ki.
2015. jan. 21. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
Még az ADAC is azt javasolja,h használtat csak akkor vegyen az ember, ha biztosan ismeri az ülés "előéletét". Még egy gyengébb minőségű ülés is jobb egy repedtnél. Nem tudom milyen noname ülésekre gondolsz. Mi ugyanígy 2. ülésnek egy Nania-t rendeltünk 10ezerért újat, aminek még a töréstesztjei is jók. Ilyen célra én nem adnék ki (vagyis nem engedhetem meg) 60-70 ezret.
2015. jan. 21. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Nézd hiába nem lesz sokat használva, vagy csak rövid távra, nem tudhatod hogy nem lesz e pont ott akkor valami ami miatt kéne egy jobb ülés. A baleset nem táv függő, hogy csak ott a faluba és akkor nem lehet baj.

Szerintem inkább egy használt ami nagyon nagyon szép állapotban van, de jó márkás, a törésztesztje legyen szintén jó, mint egy gagyira bízni a gyerek életét.

Amúgy nem tudom honnan lehet megállapítani, hogy volt-e baleset az adott használt gyerekülésnél, de szeritnem ha átvételkor leszeded a huzatot és jól átnézed. Bár elvileg 5 évig garantálja gyártó, hogy jó az ülés, valahol olvastam, talán a besafe oldalán.

2015. jan. 21. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is az utolsóval értek egyet. Tescos ülést nem vennék, mert ha esetleg baleset van, akkor semmit sem véd. Nekünk nagyon nagy szerencsénk volt, ismerőstől vettünk második ülést a nagyszülők kocsijába.( pontosabban 3.ülést)Maxi cosit, használtat,de ugye ismerem az illetőt, így pontosan tudom, hogy nem volt balesete az ülésnek. A müanyagokra 5év a garancia, illetve jól meg kell nézni a hungarocell részt. Ha sérült esetleg, ott biztos látszik.
2015. febr. 2. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Én meg azt mondom, hogy szerintem csak olyan üléseket engednek forgalmazni Magyarországon, ami megfelel egy bizonyos szabványnak. Tehát annyira szar nem lehet.

És mivel egy csúcsszuper használt ülésről nem tudhatod, hogy volt-e balesetes, ezért nem tudni, biztonságos-e.

Viszont egy új "noname" ülés biztosan jó, mert új.

Nyugodtan vedd meg a Naniát, rengetegen használják.

2015. febr. 2. 11:44
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Tessék, ha a Tescoban veszem szar, de ha a Brendonban, akkor már jó???

[link]

2015. febr. 2. 11:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy a Brendonban nincsenek alsó kategóriàs ülések. Itt igy összefoglaló ADAC teszt táblázat:

[link]

A legtöbb nania hiányos értékelést kapott, a jobbak elégséges értékelésig jutottak és csak egyetlen kapott megfelelőt. Ez számomra azt jelenti hogy inkább egy jó minőségű sérülésmentes használt, mint egy új aminek vacak a töréstesztje.

2015. febr. 2. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:
53%
Igen. És honnan tudom, hogy sérülésmentes? Mert azt mondja az eladó???
2015. febr. 2. 12:45
 10/10 anonim ***** válasza:
8-as naniához érteni kell ;) nálunk olyan stabilra bevan kötve hogy meg se tudjuk mozgatni mig ag isofixes kidfixnek nagyobb a lötyögése…. nem mindig az adac dönt ;)
2021. dec. 17. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!