Kell még gyerekülés? Kislányom 109 cm,17 kg. 5 és fél éves.
Kell szerintem.
De ez csak "szerintem", törvény szerint nem tudom.
Én gyerekem 125 cm, még gyerekülésben ül.
Nem bizti, de nem 140 cm-től lehet csak magasítót használni?
Ez a kérdés most nagyon elgondolkodtatott, kicsit utána néztem a neten. Én csak 2013-as "szabályt" találtam erre vonatkozólag, de szerintem még most is ez a meghatározó:
135 cm alatt mindenképpen gyermekülést kell használni, 135-150 cm magasság között pedig ülésmagasítót az autó biztonsági övével bekötve.
150 cm felett lehet csak az autó övével bekötni.
Itt a link:
és egy fórum, ahol erről van szó, példákkal:
Nekem az nem tiszta egyedül, hogy az a gyerekülés, ami ugye gyakorlatilag háttámlás ülésmagasító és az autó biztonsági övével kell rögzíteni, az a jogszabály szerint gyerekülés, vagy ülésmagasító, tehát a rendőr büntet-e, ha egy 135 cm alatti gyermeket így szállítok. Mivel az én 6 éves fiam még nincs 135 cm, de az ülés saját övével már régóta nem tudom bekötni és teljes lelki nyugalomban eddig úgy vittük, hogy az autó övével bekötve az szabályos... :S Sőt, ha csak ülésmagasítón van, akkor is jó helyen megy az öv, a vállánál, bár így nagyon ritkán utazik (mert azt hittem eddig, hogy már lehet).
persze... nincs még 130cm.
enyém is ennyi idős, 122cm és természetesen még jó ideig autósülésben fog ülni. tied még picike is, nagyon nem lenne biztonságos, meg az öv is vágná a nyakát. ha ütköztök, simán megfojtaná, ezt azért gondolom nem kockáztatnád
Még jó, hogy kell. Ha nem lenne alacsony, akkor is kéne, még ennyi idősen. Minimum 135cmig kell a rendes ülés.
Fiam 114cm igaz még csak 3,5 éves, de esezmbe sem jutna, 10 éves kora előtt kivenni az ülésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!