Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell még gyerekülés? Kislányom...

Kell még gyerekülés? Kislányom 109 cm,17 kg. 5 és fél éves.

Figyelt kérdés
Kell autóba gyerekülés,vagy elég a magasító?

2015. jan. 17. 13:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kell szerintem.

De ez csak "szerintem", törvény szerint nem tudom.

Én gyerekem 125 cm, még gyerekülésben ül.

Nem bizti, de nem 140 cm-től lehet csak magasítót használni?

2015. jan. 17. 13:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Meg kéne nézni a kreszt, de azt hiszem, 130tól magasító, 150től semmi. Addig gyerekülés.
2015. jan. 17. 13:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem biztonságosabb a gyerekülés, főleg oldalirányú ütközésnél, mert lefékezi a fejet. Rokonságban felnőttnek tört el nyakcsigolyája (most műcsigolyával él, az egyéni szerencséje, hogy nem bénult le), amikor az álló autójába oldalról belerongyoltak 40-nel.
2015. jan. 17. 13:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés most nagyon elgondolkodtatott, kicsit utána néztem a neten. Én csak 2013-as "szabályt" találtam erre vonatkozólag, de szerintem még most is ez a meghatározó:

135 cm alatt mindenképpen gyermekülést kell használni, 135-150 cm magasság között pedig ülésmagasítót az autó biztonsági övével bekötve.

150 cm felett lehet csak az autó övével bekötni.

Itt a link:

[link]

és egy fórum, ahol erről van szó, példákkal:

[link]

Nekem az nem tiszta egyedül, hogy az a gyerekülés, ami ugye gyakorlatilag háttámlás ülésmagasító és az autó biztonsági övével kell rögzíteni, az a jogszabály szerint gyerekülés, vagy ülésmagasító, tehát a rendőr büntet-e, ha egy 135 cm alatti gyermeket így szállítok. Mivel az én 6 éves fiam még nincs 135 cm, de az ülés saját övével már régóta nem tudom bekötni és teljes lelki nyugalomban eddig úgy vittük, hogy az autó övével bekötve az szabályos... :S Sőt, ha csak ülésmagasítón van, akkor is jó helyen megy az öv, a vállánál, bár így nagyon ritkán utazik (mert azt hittem eddig, hogy már lehet).

2015. jan. 17. 14:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! 15 kg-ig lehet az ülés saját övével rögzíteni a gyerkőcöt, utána már az autó öve a biztonságos. :)
2015. jan. 17. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
130centitől lehet magasítót használni. 2 évesem 104 centi és még ülésben ül.
2015. jan. 17. 14:24
 7/11 anonim ***** válasza:

persze... nincs még 130cm.

enyém is ennyi idős, 122cm és természetesen még jó ideig autósülésben fog ülni. tied még picike is, nagyon nem lenne biztonságos, meg az öv is vágná a nyakát. ha ütköztök, simán megfojtaná, ezt azért gondolom nem kockáztatnád

2015. jan. 17. 14:29
 8/11 anonim ***** válasza:
23%

Még jó, hogy kell. Ha nem lenne alacsony, akkor is kéne, még ennyi idősen. Minimum 135cmig kell a rendes ülés.

Fiam 114cm igaz még csak 3,5 éves, de esezmbe sem jutna, 10 éves kora előtt kivenni az ülésből.

2015. jan. 17. 14:36
 9/11 anonim ***** válasza:
6,5 éves lányom 29kg 126cm,és még ülésben ül (15-36kg),biztonságosabbnak tartom az oldalvédelem miatt.
2015. jan. 17. 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 6,5 fél éves, 130 cm és amíg ki nem növi, addig autósülésben fog ülni. (Cybex)
2015. jan. 17. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!