Depo-Provera fogamzásgátló injekciot ma kaptam meg. Mikortól biztosit védetséget?
tudtommal azonnal
am meg azt tudod h le is állhat a ciklusod teljesen ?
vagyis nincs peteérés nincs menstruáció
Helló!
Aki ide téved, annak szól a válaszom, hisz már nem mostani a kérdés.
Július 22-én kapta meg barátnőm az injekciót, másnap beszéltem a saját háziorvosommal, hogy biztos, ami biztos megtudjuk mikortól is ad védelmet. Józan paraszti ésszel gondolkozva gondoltam, hogy nem úgy fog működni, hogy megkapja és már védett is, mivel ha tablettát szed az ember, akkor is kell egy hónap mire eléri a hatásának 100%-át.
Ennél az injekciónál kell egy hét, mire eléri a kívánt hatást, tehát nekünk majd július 30.-tól lesz meg a "100%". :)
A menstruációra is áttérve, ott van a papírján is, hogy 4 dolog történhet:
1. Teljesen elmarad a menstruáció.
2. Csak pecsételni fog.
3. Normálisan megjön.
4. Dőlni fog a lé. Ez akár el is nyúlhat, ekkor pedig egyértelműen azonnal fel kell keresni egy orvost!
Senki ne adassa be magának!leirom a tapasztalatomat...
Januárban megkaptam a 3 havi injekciot.májusig véreztem tőlle folyamatosan,nehezen de eltudta a doki állitani gyogyszerekkel.53 kg-rol lefogytam 42 kgra.mivel hormon tartalmu igy a pajzsmirigyem alul termel (ami a depo- nak köszönhető) és sokszor egy pohár vizet nem tudtam meginni annyira fájt és olyan mêrtékű góc volt a nyakamban. Most arra is szedek gyogyszert ami szteroid... Folyamatosan járnom kell orvosokhoz,vérvételre havonta ami az injekcio miatt van.
Aki teheti NE adassa be magának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!