Hogyan mondjam meg a barátnőmnek, hogy nem akarok
gyereket? Már hónapok óta folyton csak ezzel idegesít.
Napról napra kevésbé bírom!
11/17 A kérdező kommentje:
De van egy kis félelmem is.. Az előző barátnőmnél majdem összejött csak valakinél volt probléma vagy nálam vagy nála nem tudom..És vége lett elhagyott
ha jól értem, félsz, hogy nem lehet gyerek miattad? ezt egy egyszerű rutin fertilitás vizsgálattal tisztázni lehet
[link]
2015. jan. 12. 11:33
A barátnőd 32 éves, nem csodálom, hogy pánikol a témán. Idősebben egyre nehezebb teherbe esni, fél, hogy lemarad róla, teljesen megértem. Neked lehet gyereked akár 50 évesen is, egy nőnek nem biztos... Ez olyan téma, hogy nem lehet jó kompromisszumot kötni, túl nagy kérés tőled, hogy várjon még 3-4 évet az ő korában, de tőle is hogy úgy erőltetné rád, hogy nem akarod. Mindenképp mondd el neki, ha így érzel, nem kell kertelni, és beszéljétek meg hogy van-e így jövőtök egyáltalán. Mellesleg megjegyzem, szerintem gyerek mellett is lehet diplomázni.
2015. jan. 12. 11:37
Én teljesen meg tudom érteni a barátnődet! Ennyi idősen 1-2 év is rengeteget számít a nőknél és nem akarlak megbántani, de ez nagyon nagy önzőség a részedről, mert ahogy írod szeretnél gyereket, csak hát előbb a suli+karrier, és gondolj bele, hogy addig még eltelik 2-3-4 év vagy ki tudja mennyi. Szerintem kell tudni kompromisszumokat kötni és egy férfi igenis tud tanulni +karriert építeni gyerek mellett is, persze ez nehézségekkel is együtt jár. Ne érts félre, nem kioktatni akarlak, de mi most a férjemmel pont ebben a cipőben járunk, mindketten 29 évesek vagyunk és márciusban jön a picibabánk, a férjem most fog jelentkezni egyetemre, mellette dolgozik és belevágunk egy nagy felújításba is tavasszal, és ő tudja, hogy nagyon nehéz lesz, de meg fogja érni! Szerintem az első lépés, hogy mérlegeljétek, közösek-e a célok, beszéljétek meg, és nagyon fontos, hogy hallgassátok is meg egymást. De semmi sem megy egy párkapcsolatban kompromisszumok nélkül.
2015. jan. 12. 11:37
Sajnos 32 évesen egy nő szereti tudni, mi a cél a kapcsolatában. Én is megértem őt és téged is. Nem ugyan azt akarjátok, nem mutat semerre a kapcsolatotok.
Ha a párom nem akart volna gyereket vállalni velem, nem lett volna értelme a kapcsolatunknak, mert én 30 éves voltam, ő 35 és ha nem ugyan az a cél ebben a korban már, akkor megette a fene az egészet :/
(Megjegyzem azt is, hogy nekem kellett lemondani a doktoriról - ezt már nem is bánom -, a munkámban a karrierről és a külföldi állásról - ezt meg nagyon sajnálom -, de megérte. Majd ha visszamentem a második gyerek után, újraépítem.)
2015. jan. 12. 12:26
16/17 A kérdező kommentje:
Kedves linkelő válaszoló!
Elmentem és megcsináltattam.... Nem vagyok meddő...
Ha vannak céljaid, és még később akarsz gyereket, ne engedj a nyomásnak, mivel akkor ez a barátnőd részlről is önzőség lenne. Ha valaki nem akar valamit, és rákényszerítik az senkinek sem jó. Nagyon sok kommentet olvastam már ebben a témában, és sajnos sok ember a társát, cask tenyész állatnak vagy bikának nézi, ha nincs gyerek elhagylak címszó alatt. Hol van itt a szerelem , szeretet a társunk felé?Vagy az nem létezik ilyenkor?Csak a gyerek számít?Ezt az apróságot sokan elfelejtik, hogy van egy társam akit elvettem, mert szeretem. De űgy látszik, hogy az emberek nem látnak mast a mésikban, cask nemzés vágyát.
2015. ápr. 30. 13:56
Kapcsolódó kérdések: