Családi adókedvezmény! Most akkor tényleg a járulékokból is levonható?
Két gyerek esetén idén mennyi is a maximális összeg, amit visszakaphatunk?(tavalyi évre vonatkozólag). Nálunk a könyvelő rendszeresen 0-t ír be, lehet még annyira sincs képben mint én. Minden alkalommal menni kell problémázni.
De idén jön a harmadik, akkor már biztosan az én nyugdíjjárulékomat is figyelembe lehet venni a jövő évben. Akkor viszont kell kitöltenem adóbevallást. Idén nem töltök szerintem, mert csak a gyes a jövedelmem. jól értelmezem én a dolgokat?
Már 2014-ben is volt járulékkedvezmény, úgyhogy ha nem tudtátok az egészet érvényesíteni, akkor a most esedékes adóbevallásban visszaigényelhetitek.
Két gyerekre a maximális igénybe vehető összeg havi nettó 20.000 forint összesen, míg három gyerekre havi nettó 99.000 forint.
A gyesből nem tudod érvényesíteni a családi kedvezményt, mivel abból nem vonnak adót, és csak abban az esetben érvényesíthető a járulékokból a kedvezmény, ha ezt az adóból nem lehetett teljes mértékben megtenni. A férj keresetének tb-jéből a fennmaradó összeg 16%-át lehet családi kedvezményként érvényesíteni.
Köszönöm! Bár egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, de ahogy nézem a %-okat, akkor szinte annyi a járulék, mint az adó. Három gyereknél jelentősen meg kell ugrania az adókedvezménynek.Na de ez sokadlagos, nem tervezünk előre, amíg meg sem született :) Bár olyat olvastam, hogy terhesség alatt is lehet, de inkább nem élek vele.
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!