Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családi adókedvezmény! Most...

Családi adókedvezmény! Most akkor tényleg a járulékokból is levonható?

Figyelt kérdés
Vagy már nem értem. Akkor a gyesből is lehet érvényesíteni, vagy a férj keresetének a tb-jéből? Mert többre lennénk jogosultak, de alacsony a bejelentett bruttó bére. Így nem tudjuk maximálisan érvényesíteni.
2015. jan. 9. 10:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%
Igen, tb-ből és nyugdíjjárulékból is lehet igényelni járulékkedvezményt, a gyes nyugdíjjárulékából is.
2015. jan. 9. 10:48
 2/14 A kérdező kommentje:

Két gyerek esetén idén mennyi is a maximális összeg, amit visszakaphatunk?(tavalyi évre vonatkozólag). Nálunk a könyvelő rendszeresen 0-t ír be, lehet még annyira sincs képben mint én. Minden alkalommal menni kell problémázni.

De idén jön a harmadik, akkor már biztosan az én nyugdíjjárulékomat is figyelembe lehet venni a jövő évben. Akkor viszont kell kitöltenem adóbevallást. Idén nem töltök szerintem, mert csak a gyes a jövedelmem. jól értelmezem én a dolgokat?

2015. jan. 9. 10:52
 3/14 anonim ***** válasza:
"Mert többre lennénk jogosultak, de alacsony a bejelentett bruttó bére"????? Többre nem lehettek jogosultak, mint amennyit adózik!
2015. jan. 9. 10:53
 4/14 A kérdező kommentje:
Oké, rosszul fogalmaztam meg. De lehet azt érteni nem? Kevéssel van bejelentve,így nem tudjuk érvényesíteni a max adókedvezményt. Így akartam, bocsi.
2015. jan. 9. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Már 2014-ben is volt járulékkedvezmény, úgyhogy ha nem tudtátok az egészet érvényesíteni, akkor a most esedékes adóbevallásban visszaigényelhetitek.

Két gyerekre a maximális igénybe vehető összeg havi nettó 20.000 forint összesen, míg három gyerekre havi nettó 99.000 forint.

2015. jan. 9. 11:01
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

A gyesből nem tudod érvényesíteni a családi kedvezményt, mivel abból nem vonnak adót, és csak abban az esetben érvényesíthető a járulékokból a kedvezmény, ha ezt az adóból nem lehetett teljes mértékben megtenni. A férj keresetének tb-jéből a fennmaradó összeg 16%-át lehet családi kedvezményként érvényesíteni.

[link]

2015. jan. 9. 11:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit bonyolult a számítás, mert először a bruttó bérből kell számolni, abból két gyerek esetén gyerekenként 62.500 Ft-ot levonni (125.000), és a maradékból kell csak adót fizetni. Ha a bruttó bér kevesebb, mint a levonható összeg, akkor a maradékot "nettósítani" kell, a tb-ből és a nyugdíjjárulékból a 16%-a vonható le.
2015. jan. 9. 11:04
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Tehát évente két gyerekre 240. 000 a visszaigényelhető adó. Mi olyan 210ezer körül szoktunk, tehát mondhatom a könyvelőnek nyugodtan, hogy ott vannak a járulékok! Nem akartam magam hülyének nézetni, ezért kérdezem. :)
2015. jan. 9. 11:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Tényleg én írtam rosszul, gyes-ből nem lehet igényelni.
2015. jan. 9. 11:09
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Bár egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, de ahogy nézem a %-okat, akkor szinte annyi a járulék, mint az adó. Három gyereknél jelentősen meg kell ugrania az adókedvezménynek.Na de ez sokadlagos, nem tervezünk előre, amíg meg sem született :) Bár olyat olvastam, hogy terhesség alatt is lehet, de inkább nem élek vele.

Köszönöm szépen a hasznos választ!

2015. jan. 9. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!