Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt mondják a gyerek tanul a...

Azt mondják a gyerek tanul a szülőtől, de a szülő mit tanulhat a gyerektől? (pl? )

Figyelt kérdés
Kedves szülők, tudnátok pár példát írni rá?

2015. jan. 7. 23:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyerek dalokat és rengeteg türelmet, onfegyelmet :)
2015. jan. 7. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
elsősorban a szülő megtanul tolerálni és türelmesebb lenni sokkal felelősség teljesebb lesz ja és megtanul alvás nélkül éni :D persze az utolsó csak viccből jött
2015. jan. 7. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
És az anyuka megtanul mindent fel kézzel csinálni :D megtanul korán kelni ébresztő nélkül , akar minden apró zajra . Na de vicces kívül is. Konkrétan a gyerekTŐL nem tanulok szerintem semmit, mert neki kell megtanitanom mindazt amit annak idején nekem tanítottak . Viszon a gyerekekRŐL màr sokkal több mindet :) felsorolni sem tudom mennyi mindent megtanultam a babákról, gyerekekről mióta anya vagyok. :)
2015. jan. 7. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:

az általános dolgokon felül(türelem,felelősségtudat,stb)

engem a más nézőpontokra tanított meg..Pl. egy teljesen hétköznapi dologban ő olyat is észrevesz,h utána még 10 percig hüledezünk az apjával,h "jéé,tényleg",csodásnak gondolom ahogy a világot látja/látják a gyerekek/..Ezenfelül önreflexió,a gyerek tényleg egy tükör,egy kegyetlen tükör..nekem sokat segített abban,h olyan dolgokat vegyek észre a viselkedésemben,amin változtatnom kell...

2015. jan. 7. 23:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl. hogy mi fontos és mi nem. Közös élmények, szórakozás, élvezni a pillanatot, mert úgyis olyan hamar elmúlik minden és kirepülnek.
2015. jan. 8. 00:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Türelmet, önfegyelmet, szervezőkészséget, máshogy látni a világot, apró dolgokban is örömet szerezni, stb. Én ilyesmiket tanultam tőlük.
2015. jan. 8. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös a szívemből szólt. Megtanultam minden apró mozdulatát, mosolyát, ölelését és pusziját örökre az agyamba vésni. Szentimentálisan hangozhat, de ahogy napról-napra látom felcseperedni a kisfiam, tényleg igaz, hogy pillanatok alatt kirepülnek a gyerekeink. Úgyhogy számomra a legfontosabb, amit tanultam/tanulok, az az, hogy hogyan becsüljem meg az együtt eltöltött idő minden percét. Segít megállni rácsodálkozni a világra, kiszakadni a rohanásból, valóban megcsodálni minden apró fűszálat, és még sorolhatnám. Az élet apró csodáit észrevenni, ebben nagyon ügyesek a kisgyerekek, nekünk csak követnünk kell őket, leguggolni melléjük, és figyelni, mit mutatnak nekünk. Szerintem így érdemes gyereket nevelni, így nem őröl fel a mindennapi mókuskerék.
2015. jan. 8. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Lazaságot, türelmet, önismeretet, játékosságot, humoros életfelfogást, lényeglátást, önuralmat, árnyaltabb gondolkodást, empátiát (belehelyezkedni képzeletben a másik ember helyzetébe), és megtanulsz megmagyarázni dolgokat
2015. jan. 8. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!