Szerintetek mennyire fontos a babakocsi, hordozó stb színe? Elfogadnátok nem nemhez megfelelő színűt, hogy ne kelljen venni?
Tesóméknak fiúk van, nekünk még nem lehet tudni mi lesz. Mondták, hogy ideadnak majd sokmindent, babakocsit, hordozót, autósülést, etetőszéket, stb. De nekik ezek mind kék színűek. Ha fiam lesz persze nem gond, de én reménykedem a kislányban. Ti használnátok kislánynak kékszínű cuccokat( nyilván, nem ruhára gondolok, azt biztos nem adnék rá, csak fehért és lányos színeket), vagy inkább vesztek mindenből újat?
Anyagilag közepesen állunk, megtehenénk ugyan, hogy veszünk mindenből újat, de másvalamikre is jól jönne a pénz, pl a mósógépünk elég régi, kisbaba mellett lehet kell majd egy új, mert nem fogja sokáig bírni, fürdőszobafelújítás se ártana, új bútorok, szóval van hova költeni a pénzt.
Kérdező, végiggondoltad ezt racionálisan?
Egy csecsemő kb 8 hónapos koráig azzal sincs tisztában, hogy ő különálló személy. A színeket is csak pár évesen tudja magabiztosan megkülönböztetni, megnevezni. Addig ő ugyan hogy társítana hozzá bármilyen tulajdonságot egy színhez?
A mi kultúránkban a fekete a gyász színe, a Távol-Keleten a fehér.
Gondolod, hogy a csecsemők úgy születnek, hogy a kultúrális színkódokat ismerik?
Szerintem bőven ráér a ruházatot az ízléséhez alakítani, ha már lesz neki. Ami legkorábban 2-3 éves korában várható.
Addig kizárólag a saját vágyaidat/hiedelmeidet vetíted ki rá, neki kukkmindegy lesz, hogy mi van rajta. Sőt, a csecsemők imádják az erős színeket, így azzal tudnál NEKI örömet okozni, ha retinaszaggató neonszínű rugdalózója/babakocsija lenne.
Abszolút megértem a problémádat. Én is az vagyok aki a bátyám kinőtt, már nem használt cuccait örökölte...
Viszont amondó vagyok hogy a babakocsi meg a hordozó nem tragédia hogy történetesen kék.
A mindent megadok a lányomnak dolgokat éld ki inkább a ruhákba játékokba. Persze ha kapsz egy csomag lány ruhát ne dobd ki, de tényleg éppen elégé kielégíti a mindent megadok amit én nem kaptam vágyat ha időnként veszel pár új ruhát, új játékot azok mellé amit kapsz.
Meg egyéb más területeken amit te nem kaphattál meg de a gyereknek megtudod adni.
Pl nálam a farsang a mumus. Én soha semmi nem voltam mert anyu varni nem tudott, venni meg nem vett jelmezt mert sajnálta arra az egy alkalomra a pénzt. A fiam pókember akart lenni tavaly előtt, a lábamat lejártam mire találtam jelmezt de ha meg gebedtem volna is kerítettem volna. Na az ilyenekben is kilehet ám élni. :)
Jó babázást
Elfogadnám.
Kislányom van, és hiába volt rajta rózsaszín anorák, volt aki megkérdezte, hogy kisfiú-e 😊. Annál lányosabb szín nincs. Amikor mondtam hogy szerinte rózsaszín ruhát adnék rá ha fiú lenne, közölte hogy ja azt észre sem vette 😁. Erről Ennyit. Teljesen lényegtelen a babakocsi, hordozó, stb.színe.
Én elfogadnám.
Mi úgy jártunk, hogy nem volt a családban lány a miénken kívül már 20 éve, ezért csupa fiús holmit kaptunk, de én simán ráadom a kéket is, mert nagyon szép kis ruhácskákat kaptunk. Nem veszek mindenből újat csak azért, mert lány. Jelenleg havonta nő ki egy méretet, teljesen felesleges.
Egyébként meg senki se nézi. A mi babakocsink barna-rózsaszín, szerintem elég lányos, mégis mindig megdicsérik a szép fiúnkat.:) De láttam már fiú babát teljesen rózsaszín babakocsiban, mellette sétált egy nagyobbacska kislány a szülőkkel, gondolom az övé volt és megörökölte az öcskös.
A babakocsink kék volt, és fiam után lányom született. Eszembe sem jutott másikat venni, pedig siman megengedhettük volna magunknak. A kislányomnak sok a rózsaszín ruhája, de minden gond nelkül ráadok keket is. Egyéb lanyos színekkel kombinalva nagyon cuki bennük. Most 2 éves, és a kek kabát rózsaszín sállal nagyon cuki.
Szóval fogadd el, mert sok más dologra jól fog jónni az így megmaradt pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!