Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire fontos a...

Szerintetek mennyire fontos a babakocsi, hordozó stb színe? Elfogadnátok nem nemhez megfelelő színűt, hogy ne kelljen venni?

Figyelt kérdés

Tesóméknak fiúk van, nekünk még nem lehet tudni mi lesz. Mondták, hogy ideadnak majd sokmindent, babakocsit, hordozót, autósülést, etetőszéket, stb. De nekik ezek mind kék színűek. Ha fiam lesz persze nem gond, de én reménykedem a kislányban. Ti használnátok kislánynak kékszínű cuccokat( nyilván, nem ruhára gondolok, azt biztos nem adnék rá, csak fehért és lányos színeket), vagy inkább vesztek mindenből újat?

Anyagilag közepesen állunk, megtehenénk ugyan, hogy veszünk mindenből újat, de másvalamikre is jól jönne a pénz, pl a mósógépünk elég régi, kisbaba mellett lehet kell majd egy új, mert nem fogja sokáig bírni, fürdőszobafelújítás se ártana, új bútorok, szóval van hova költeni a pénzt.

2015. jan. 3. 15:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Már van egy fiam, pár év mulva szeretnénk tesót. A kisfiamról szinte mindent elraktunk. Pl kék hordozó, zöld etetőszék. Ha lányom lesz, biztosan nem fogunk ezek helyett másikat venni.
2015. jan. 3. 17:30
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, végiggondoltad ezt racionálisan?

Egy csecsemő kb 8 hónapos koráig azzal sincs tisztában, hogy ő különálló személy. A színeket is csak pár évesen tudja magabiztosan megkülönböztetni, megnevezni. Addig ő ugyan hogy társítana hozzá bármilyen tulajdonságot egy színhez?

A mi kultúránkban a fekete a gyász színe, a Távol-Keleten a fehér.

Gondolod, hogy a csecsemők úgy születnek, hogy a kultúrális színkódokat ismerik?

Szerintem bőven ráér a ruházatot az ízléséhez alakítani, ha már lesz neki. Ami legkorábban 2-3 éves korában várható.

Addig kizárólag a saját vágyaidat/hiedelmeidet vetíted ki rá, neki kukkmindegy lesz, hogy mi van rajta. Sőt, a csecsemők imádják az erős színeket, így azzal tudnál NEKI örömet okozni, ha retinaszaggató neonszínű rugdalózója/babakocsija lenne.

2015. jan. 3. 19:02
 13/20 Julie S ***** válasza:
Mi fiu ruhakat is raadunk a lanyunkra. Mindig valami lanyossal kombinalva. Tok vagany igy a kicsi lany. Ezek a fius, vagy lanyos szinek a babanak nem fontosak, csak a felnottek porognek rajta. Ha kek babakocsid lenne es lanyod szuletik, vegyel bele rozsaszin, lanyos takarot, diszitsd viragokkal, stb. Igy a kulvilagnak megvan a jelzes. Amugy full rozsaszinben is kezdeztek mar meg tolunk a lanyunkra, hogy ugye kisfiu... persze, azert oltoztettuk lanynak. :D
2015. jan. 3. 19:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Abszolút megértem a problémádat. Én is az vagyok aki a bátyám kinőtt, már nem használt cuccait örökölte...

Viszont amondó vagyok hogy a babakocsi meg a hordozó nem tragédia hogy történetesen kék.

A mindent megadok a lányomnak dolgokat éld ki inkább a ruhákba játékokba. Persze ha kapsz egy csomag lány ruhát ne dobd ki, de tényleg éppen elégé kielégíti a mindent megadok amit én nem kaptam vágyat ha időnként veszel pár új ruhát, új játékot azok mellé amit kapsz.

Meg egyéb más területeken amit te nem kaphattál meg de a gyereknek megtudod adni.

Pl nálam a farsang a mumus. Én soha semmi nem voltam mert anyu varni nem tudott, venni meg nem vett jelmezt mert sajnálta arra az egy alkalomra a pénzt. A fiam pókember akart lenni tavaly előtt, a lábamat lejártam mire találtam jelmezt de ha meg gebedtem volna is kerítettem volna. Na az ilyenekben is kilehet ám élni. :)

Jó babázást

2015. jan. 3. 19:38
 15/20 anonim ***** válasza:

Elfogadnám.

Kislányom van, és hiába volt rajta rózsaszín anorák, volt aki megkérdezte, hogy kisfiú-e 😊. Annál lányosabb szín nincs. Amikor mondtam hogy szerinte rózsaszín ruhát adnék rá ha fiú lenne, közölte hogy ja azt észre sem vette 😁. Erről Ennyit. Teljesen lényegtelen a babakocsi, hordozó, stb.színe.

2015. jan. 3. 19:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Én elfogadnám.

Mi úgy jártunk, hogy nem volt a családban lány a miénken kívül már 20 éve, ezért csupa fiús holmit kaptunk, de én simán ráadom a kéket is, mert nagyon szép kis ruhácskákat kaptunk. Nem veszek mindenből újat csak azért, mert lány. Jelenleg havonta nő ki egy méretet, teljesen felesleges.

Egyébként meg senki se nézi. A mi babakocsink barna-rózsaszín, szerintem elég lányos, mégis mindig megdicsérik a szép fiúnkat.:) De láttam már fiú babát teljesen rózsaszín babakocsiban, mellette sétált egy nagyobbacska kislány a szülőkkel, gondolom az övé volt és megörökölte az öcskös.

2015. jan. 3. 22:49
 17/20 anonim ***** válasza:
én a babakocsit,hordozot,autosülést,etetöszéket,elfogadnám abba mindegy hogy kék vagy más szinü .ruhákbol meg venék újjat is ha lány lenne ,amugy a lányomnak van sötétkék garboja 2 nyuszi van az elején ,és zöld leggingse ,zöld ruhája.söték farmerja ,tehát még nagyobb lányoknak is lehet sötét szineket nyugodtan rá adni.
2015. jan. 4. 07:37
 18/20 anonim ***** válasza:

A babakocsink kék volt, és fiam után lányom született. Eszembe sem jutott másikat venni, pedig siman megengedhettük volna magunknak. A kislányomnak sok a rózsaszín ruhája, de minden gond nelkül ráadok keket is. Egyéb lanyos színekkel kombinalva nagyon cuki bennük. Most 2 éves, és a kek kabát rózsaszín sállal nagyon cuki.

Szóval fogadd el, mert sok más dologra jól fog jónni az így megmaradt pénz.

2015. jan. 4. 08:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Mi semmit,de semmit nem kaptunk sehonnan(3 gyerekünk van)...a 2 nagyobb fiú.Nálunk a narancssárga-drapp volt a babakocsi,és az etetőszék is.A járóka inkább lányos volt,de 50%-os árengedménnyel vettük,mert utolsó darab volt...a fiukat nem zavarta,elhiheted.A kis kád is kék volt.A kislány 2 éves múlt,a fiús ruhákat eladtam,csak az overálokat tartottam meg.Sötétkékek,de rózsaszín sapival,kesztyűvel,sállal nagyon csajos.Mivel újonnan vettem a H&M-ben(10 ezer ft körül volt az áruk),úgy gondoltam,nem fogom elkótyavetyélni,tökéletes lesz a lánynak is.A válaszom:igen,minden további nélkül használtam volna(és bizony örültem volna,hogy nem kell sok sok tízezer forintot kiadni ezekre a cuccokra.
2015. jan. 4. 12:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem tök mindegy a színe, a típusa jobban foglalkoztat. Teljesen mndegy amugy milyen színbe öltözteted ez csak némelyik hüllye anyuka dilije. A lényeg hogy jó állapotú, kényelmes babakocsi legyen és hogy mindig az évszaknak megfelelően legyen felöltöztetve.Tök mindegy milyen színbe. Senki nem fogja ezt nézegetni, nem egy felnőtt 30 éves pasiról van szó akinek gáz tetőtől talpig rózsaszínbe mászkálni.
2015. jan. 4. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!