Szerinted ez egy irigylésre méltó helyzet?
Nem rólam van szó, hanem egy gyerekkori barátnőmről. Ő mondta, hogy nem szeret az embereknek megnyílni, mert sokan irigyek rá azért, mert
-23 évesen szült, most egy éves a kislánya
-2 diplomája van
-dolgozott is már, így kapott támogatásokat
-saját lakás, autó
-jó kapcsolat (tényleg jó a kapcsolatuk 8 éve vannak együtt)
Nekem "megütötte a fülem" ez, hogy irigyek rá. Kicsit beképzeltnek tűnt nekem ez a kijelentése.
23 évesen hogyan van két diplomája. ha közben még szült és dolgozott is?
Miből vette a saját lakást és az autót?
Ez nem beképzeltség szerintem, simán lehetnek az irigyek az emberek.
Én olyan kistelepülésen lakom, ahol akkor lenne a fél falu boldog, ha rámdőlne a házam. Amikor a házat szigeteltünk, egy csomó mindenki meg sem akart ismerni, úgy sárgultak... De inkább legyen nekem és a kérdező barátnőjének 100 irigye, mint egyvalaki, aki sajnálja.
Valóban nem luxus dolgokat sorolt fel a kérdés, de ahogy a környezetem elnézem, elég kevés mindenkinek adódnak meg ezek. Az emberek többsége tele van adóssággal, rosszul él, a nőket terrorizálja a férje, vagy éppen iszik, minimálbérért ingázik órákat, megszakad otthon.
Kb. 10-ből 9-nél ez van.
Dehogynem, és sajnos akinek nincs, az szörnyen irigy arra, akinek van. Tapasztalat.
És ahelyett, hogy próbálna ő is tenni érte, inkább puffog, hogy persze a másiknak erre is telik, meg arra is telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!