Anyukák, szenteste mi lesz nálatok a menü? Ügyeltek arra, hogy legyen olyan étel is, amit a gyerek/ek is szeretnek?
Sajttal, gyümölcsökkel és hagyományos májas töltelékkel töltött pulykamell lesz. Köretnek tört krumpli és párolt káposzta, sült alma.
Ebből már ehet a 11 hónapos is, a 4 éves is. Igyekszem úgy főzni, hogy mindenki ehessen belőle, aznap sütöm a kalácsokat, tortát, így is egész nap a konyhában leszek.
Nem akartam valami nehéz ételt főzni, mert mind a két napon megyünk a nagyszülőkhöz, akik hagyományos, nehéz ételekkel várnak minket. Elég lesz akkor...
Tárkonyos raguleves pulykamellből.
Gesztenyével töltött rántott csirkemell, sajttal és aszalt szilvával töltött rántott karaj. Ezekhez krumplipüré és miniuborka.
A desszert: kókuszgolyó, tiramisu és babapiskótás.
Nagy a család, ezt a menüt a 3 és 5 éves kicsik is szeretik.
nálunk húsleves, vadas lesz a menü, de 2 szelet rántotthúst csinálok a gyereknek mert nem szereti a vadast :)
nekünk nagyon régóta ez a karácsonyi menünk és tényleg csak évi 2x csinálom, szóval ragaszkodunk hozzá, de mivel a gyerkőc nem csípi a mártást, a hús meg magában nem finom, így ő kap mást. nem szenteste fogom éheztetni... :)
Húsleves (ez 3 napig)
24.-én: sülthal, pirított zöldségekkel
25.-én: Egészben sült töltött csirke, tepsiben sült krumplival
26.-án: Narancsos kacsamell, habos krumplipürével
Franciasaláta (ez 3 napig)
Házi raffelló (hógolyó)
Mézeskalács
Házi Bailey's a felnőtteknek.
Vaníliás ital a gyerekeknek.
Gombaleves (5evese lanyom kerte) narancsos kacsa lilakaposzta tortburgonya rantottsajt backonnel toltve (szinten a lanyom kerte)
Mezesgrizes pogacsa epres mascarponetorta es kokuszgolyo (ezt az 5evesem kesziti)
Lehet nem olyan hu de unnepi de azt csinalok amit a csalad szeret.
A kicsi mindent megeszik vele konnyu ilyen szempontbol 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!