Anyukák! Ti mennyire titkoljátok vagy "vállaljátok" a gyerekek előtt a menzeszeteket?
Konkrétan az érdekelne, hogy ha a gyerek meglátja a betétet, tampont, mit mondtok neki, ha rákérdez, hogy ez mi és mire való?
Nálunk sosincs elöl, még nem talált rá a kisfiam, így még nincs tapasztalatom. De egy barátunknál pl. az anyuka simán a Wc feletti nyitott, rácsos polcon tárolja a betéteket, tamponokat, akkor is, ha éppen nincs rá szüksége, pedig 3 fia van: 8,10,13 évesek. Mi a véleményetek?
Enyéim kicsik. Lány és fiú.
Mindkettő előtt "lebuktam" már.
Azt mondtam, hogy a nagylányok hordanak ilyet, néha kell nekik.
Egyelőre ennyiben maradtunk.
De gondolom, ha nagyobbak lesznek, már nem jönnek utánam a fürdőbe "véletlenül"
Ja, én elzárom, a gardróbba, de abban sem látok semmit, ha valaki nem dugja el..
Az enyém pici még , 6 hetes, de az biztos h nem fogom előtte,ez olyan mint a meztelenkedés s a szex,azt sem szabad szégyellni.Ha fiú lenne is így tennék,csak akkor nem csinálnám ha idegesítené.
Anyukám is így volt,én meg azt játszottamh én is mensizek:D...barátnőm kislánya is ilyen volt,csak ő a bugyijába nem jól tette be a betétet és ráragadt a puncijára XD szegénnny...:(
Szóval szerintem nagyon jó dolog ha a kicsi tud erről,ha fiú akkor is,legalább megismeri és megtudja milyen a nőknek ^^
Szerinted nem jó?:O ^^
Ha ezt így tárolja a barátotoknál az anya, valószínű már készen áll a válasszal, amit az esetleges kérdésre kell adnia a fiainak.
Nyitott mama lehet, ami nem baj. A 8,10, 13 éves fiúknak is el lehet mondani a legegyszerűbben, korukhoz és fejlettségük szinvonalát mérlegelve azt, hogy mire használhatók azok a bizonyos dolgok a WC-ben.
Én sosem dugtam el sehova. Két éves a fiam, most kérdezgeti mindenről, hogy az micsoda, mire való. A tamponra is megkérdezte, mondtam neki, hogy az tampon. Kérdezte, hogy mire való, elmondtam neki, hogy a felnőtt néniknek kell ilyen. Egyenlőre beérte ennyivel, majd ha érdekli, hogy pontosan mire is kell ez a néniknek, akkor elmagyarázom, de szerintem most még nem értené.
Én is megkérdeztem kicsi koromban (ovis voltam) anyukámat, és azt mondta, hogy a nők minden hónapban vért veszítenek, innen tudják, hogy nincs kisbaba a pocakjukban, és ez a tampon/betét arra való, hogy ne legyen véres a ruhájuk.
Nálunk is nyitott polcon van a tampon, mega tisztasági betét. A fiam 8 éves, tudja, h az enyém, h használom, de még nem kérdezte, hova dugom pl. a tampont.
A kicsi még 16 hónapos, a multkor pl. szaladt a fiam tamponokkal a kezében: Anya, anya Lili rágja a tamponjaidat. :) Igy fel raktam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!