Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babanaplóban milyen bejegyzése...

Babanaplóban milyen bejegyzések/fejezetek vannak?

Figyelt kérdés
Babanaplót írok kislányom első évéről, de nem könyvbe, hanem csak a gépbe, viszont jól jönne néhány tipp, hogy milyen fejezetek vannak, hogy nehogy kihagyjak valami érdekeset.
2010. febr. 2. 01:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nem fejezetekbe írom a babám naplóját, hanem sorba, ahogy nő. 2-3 naponta leírom, hogy mi történt/történik vele, és akkor úgy tuti nem marad le semmi.

Vezetek külön egy oldalt, ahol a havi súly, magasság és ruhaméretet írom. És egyet külön, ahova a fogacskái kinövésének sorrendjét írom majd, ha eljö az ideje.

Az elejét pedig úgy kezdtem, hogy az uh-k fényképeit beszkenneltem sorba, majd a születésekor készült fotó lett a sor vége.

És készül egy album a fotóiból, heti egy képet teszek bele (szombatit, mert szombaton született) az 1 éves szülinapjáig.

4hónapos baba anyukája

2010. febr. 2. 02:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Én scrapbook albumot készítek és abba nekem is keresgélni kellett. A könyvesboltban olvastam bele párba, meg a sógornőm régi babakönyvét néztem meg.

NA ezeket írtam bele eddig (8 hónapos a lányom):

- Az elejére egy kimondottan a lányomnak írt verssel indítok.

Aztán:

- lombik és terhesség: élmények, UH képek időrendben,

- így születtél (leírás, élmények, kórház, doki a baba és a mama kórházi karszalagja, a kórházi kiságyról a névtábla, születésének története részletesen, hol, kinél, mikor, hogyan)

Mindkettőnél leírtuk, apa és anya hogyan élte meg ezeket.

- Az elsők: szép sorban amit elsőként csinált írom dátum szerint. Buborékba írom és ahogy jönnek egymás után, nyilakkal kötöm össze őket.

- Étkezésem (mikor kezdett és mit enni, mit utál, mi szeret, miért nem szeretett valamit)

- Így nőttem én: havonta a gr és centi)

- Lettek nekem fogaim: na ide még berajzolok egy ábrát, marha nehezen találtam, és a fogak mellé írom a kibújás sorrendjét majd és idejét.

Itt tartok.

Lesz még:

- Fontos események életem 1. évében. (keresztelő, karácsony, szülinap, névnap, nyaralás)

Az album hátára egy családi képet teszek majd album-méretben (apa,anya, baba). Elöl csak MAnó képe van, a neve, meg a dátum.

- Így kezdtem beszélni (első szavak, mondatok, aranyköpések),

- Emlékezetes dolgok, amik velem történtek

- Családfa

- Itt nőttem fel (házunk, szobák)

Na most ennyit tudok, meg még egyet, a következő gyereknek nem scrapbook-ja lesz, mert iszonyat meló van vele és gyerek mellett nehéz haladni. Helyette: olyan album, mint a nagy Henzo esküvői albumok, és az lesz az album, mert abba csak ragasztani és írni kell, esetleg dekorálni, nem kell tervezni az oldalakat, meg szétvagdosni.

Na jó hosszú lettem, sok sikert az albumodhoz!

SAA.

2010. febr. 2. 09:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Amikor megszülettem,nagypapám készített nekem babanaplót.Drága édes nagypapim olyan ügyes volt (egyébként tőle örököltem a kézügyességem ^^),olyan gyönyörű babanaplót készített nekem,hogy amikor anyukám oda adta nekem sírva fakadtam,igaz lehet azért mert már vártam a lányom^^. Hálistennek nagyon sok lapot tett bele így az én lányomnak is maradt elég hely.

Én "elsőket" írok bele, nem írok minden nap,mert nem vagyok függő,de sok kép és velős írás lesz benne.

Mondjuk olyanokat írhatsz bele mint első kacaja,foga,itt a köldökcsokja,ott az első fürtjei, első mindene^^

2010. febr. 2. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!