Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik, hogy jóval kevesebb...

Létezik, hogy jóval kevesebb GYED-et kaptam ebben a hónapban, mint legutóbb?

Figyelt kérdés

Létezik, hogy bár a brutto max. GYED-et kapom 100 ezer), gyakorlatilag mégis alig 70 ezer forintot kaptam kézhez?!?? Múlt hónapban valamivel több jött. :( Hova lett az a 30 ezer???? Milyen levonások ezek? :( Miért jön minden hónapban kevesebb? Ez nem fix?

Teljesen kivagyok! Már a felét sem kapom a régi fizetésemnek, hitelem van ami ennek az összegnek gyakorlatilag 80%-át elviszi!!!! :( Ha csak ennyi pénzt kapok, akkor kénytelen leszek visszamenni dolgozni, az alig 8 hónapos babám mellől! :(

2010. jan. 29. 07:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyanúgy vagyok,mint te:(

Tavaly nem kértem adójóváírást,69300 ft. körül volt a GYED-em,a hitelem pedig 62-65 ezer:(

Persze jó lesz most majd egyben megkapni az összeget,de az nem olyan,mintha havonta annyival többet kapnék,így idén már kértem a jóváírást!

Mindenképpen hívd fel a munkahelyedet.

Én sem tudta volna erről a nyomtatványról,ha a férjemmel nem egy munkahelyen dolgoznánk,és ő hozta haza az övét.

A munkahelyem azt mondta kipostázták,de én nem kaptam semmit,annyi a szerencse,hogyha nem küldöm be a papírt ebben a hónapba,akkor a következőben utólag is megkapom.

2010. jan. 29. 10:21
 12/14 anonim ***** válasza:

A maximum GYED 2010-ben 102.900,- Ft/bruttó/, ebből lejön 0 17 % adó és 9,5 % nyugdíjjárulék (mnyugdíjp.tagdíj 8 %, Tb nyugdíjjár. 1,5 %/.

A munkahelyednek kellett küldeni egy nyilatkozatot, arra vonatkozóan, hogy kéred-e az adójóváírást. /letölthető a cooperg.hu honlapjáról/

EZ a 2010.januári GYED-ed?, mikor szokott a munkáltatód bér utalni?

Kaptál hozzá bérlapot?

Az adójóváírást mindenképpen kérjed, mert az havi 15100,-Ft, ami éves szinten 3.188.000,- Ft-ig jár.

Üdv.Zs.

2010. jan. 29. 13:42
 13/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy ennyit segítettetek! :) Beszéltem a munkahellyel, mondta majd intézik, majd bemegyek, remélem meglesz minden pénz :)Nehéz időket élünk, de lesz ez még így sem.....
2010. jan. 30. 07:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, annyit változik, hogy a gyed összegét is szuperbruttósítani kell (27 százalékkal) és ez után vonni le az adót. A nyugdíjjáruléknál marad az alap.

102900,- Ft maximum gyed nettója: 86.008,- Ft

Elnézést kérem mindenkitől, hogy ezt az információt kihagytam.

2010. febr. 1. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!