Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két szobás lakásban 3 gyerekke...

Két szobás lakásban 3 gyerekkel meddig érdemes maradni?

Figyelt kérdés
Két szobás, szokásos panelben lakunk. 3 gyereket szeretnénk, kettő van eddig, 1 és 3 évesek. A harmadik, amíg még picik, szerintetek elférnek egy szobában (a nagyobbikban) vagy amikorra megérkezik, célszerű már költözni? Nálatok hogy volt? Minél később megyünk, annál több pénzünk lesz másikat venni, ezért húznánk az időt. Szerintetek meddig férünk így el? Kis korkülönbséget szeretnénk, a babával nem várunk.
2014. nov. 4. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem van, kettő iskolás (2.-3. osztályosak), nem igazán van igényük saját szobára. A gyerekek nagyon alkalmazkodóak, ha kicsi a korkülönbség akkor az érdeklődésük is hasonló, nincs az hogy a kicsi idegesíti a nagyot. Esetleg abból lehet probléma ha különböző neműek. Szerintem 3-5 évet még nyugodtan maradhattok. Nálunk van egyébként emeletes ágy, 5-6 éves gyerek már gond nélkül alhat felül.
2014. nov. 4. 13:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem sem az iskoláskor a „bűvös határ”, inkább a kiskamaszkorra tenném, amikor már jobb, ha külön vannak, legalább a nem egyneműek.

Egyébként meg, ha Waldorfba íratod, akkor nem is kell otthon tanulniuk, szóval ilyen probléma fel sem merül. (Mi nem így tettünk, csak mondom. :))

2014. nov. 4. 13:42
 13/14 A kérdező kommentje:

Mi komolyan gondolkodunk a waldorfon :))

Nem számítottam ilyen sok válaszra, örültem mindenki véleményének! :)Azt hiszem, még ráérünk :)

2014. nov. 4. 14:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Na látod! Barátnőmék pont így vannak, mint ti, két Waldorf-iskolás (alsós) gyerek, egy ovis, kétszobás lakás. Nem mondom, hogy nem szívesen költöznének nagyobb lakásba (nincs rá pénzük sajnos), a nagyobb gyerekek időnként már igényelnék, hogy egyedül legyenek, nem a tanulás miatt (hisz nincs házi, kötögetni meg bárhol lehet), inkább hogy a kicsi ne legyen mindig „láb alatt”. De mivel más-más különórákra járnak, azért megoldható, hogy legyen nyugisabb időszakuk otthon.

Szerintem egyébként ez inkább a szülőknek nehéz, nem a gyerekeknek, de ez is nyilván szülőfüggő, akinek három (vagy több) gyereke van, az nem hiszem, hogy igényli a magányt. :) Mivel egy kétszobás lakásban mindig mindenütt van egy-két gyerek, én megbolondulnék.

2014. nov. 4. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!