Minden gyerek gazdag akar lenni?
Szerintem a nagy része igen. Tanítottam, sokszor beszélgettem gyerekekkel a terveikről, és bizony majdnem mindegyiknél előjött, hogy sok pénze lesz. A hogyan kérdésre már kevésbé tudtak válaszolni, ha mégis, általában azt mondták, vállalkozó lesz, vagy örököl a szüleitől.
Hogy ilyenek maradnak-e? Nevelés kérdése nagyrészt. A legfontosabb, hogy milyen példát lát. Ha a szüleinek nem annyira fontos a pénz, és így is boldogok, kiegyensúlyozott a család, más értékek is fontosak, akkor szerintem nagy az esély rá, hogy a gyerek is ilyen lesz. Emlékszem mi sem voltunk jómódúak gyerekkoromban (most sem), és milyen borzasztóan tudtam irigyelni a gazdag gyerekek cuccait. Ma pedig már egyáltalán nem érdekel, sokkal jobban örülök egy jó könyvnek például mint valami márkás dolognak. Nem vágyom luxusra egyáltalán, nem is tudnék mit kezdeni vele. Azért már előre félek, milyen lesz, ha a gyerekem közösségbe kerül, és bizony nem fogom tudni megvenni neki azokat, amiket a többieknél lát. De hát én is túléltem valahogy. Szerintem a szülőnek a rosszabb ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!