Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol kell apasagi nyilatkozatot...

Hol kell apasagi nyilatkozatot tenni?! Bovebben lent!

Figyelt kérdés
Lakunk egy bizonyos faluban, de sem én sem a párom nincs ide bejelentkezve még ideiglenesen sem, de vedonohoz ide járok! Én egy teljesen más faluba vagyok.bejelentkezve és a párom is egy harmadik másik faluba. Az lenne a kérdésem hogy elég e ha ide ahová járok vedonohoz itt megyek be az önkormányzathoz vagy nem?!

2014. okt. 18. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Az allando lakhely szerintibe kell menni, a babat is ide jelentik be automatikusan.
2014. okt. 18. 17:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor ha ideiglenesen lennék bejelentkezve akkor sem mehetnék ide?! vagy valahogy nem tudnák elintézni hogy ne kelljen az állandó lakcimemre elutazni ami 100kmrel arrébb van?
2014. okt. 18. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekünk (1 hónapja) máshol is megcsinalták.

Nekem ideiglenesen x város, na az x város melletti kisvárosban szó nélkül megcsinálták.

Igazolás ne felejts el kérni a dokim tó.

2014. okt. 18. 18:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Az igazoló papír már megvan hozzá majd hétfőn szeretnenk megcsinálni mert már csak maximum egy honapom van hátra :)
2014. okt. 18. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekünk a gyámhivatalban csinálták meg, ez új, mert eddig nekünk is az önkormányzatnál kellett.

Az anya szerinti lakcímet nézik, elvileg ott kellene megcsinálni, ahol neked az állandó lakcímed van. Ideiglenessel lehet, hogy ott is lehet, ahova az ideiglenes szól.

Védőnő ettől független, védőnőhöz mindig ahhoz kell járj, aki oda tartozik, ahol te életvitelszerűen élsz.

2014. okt. 18. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Bármelyik település bármelyik anyakönyvvezetője megcsinálhatja, mert a törvény nem mond olyat, hogy csak az állandó lakcímhez tartozó anyakönyvi osztályon lehet a nyilatkozatot megtenni. Megkereste nekünk egy éve az otthoni anyakönyvezetőnk (kisfalu) és azt mondta, nem kell ezért hazautaznunk. Bementünk a kerülethez tartozó anyakönyvi osztályra és 2 óra alatt megcsinálták.
2014. okt. 18. 21:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi bementunk az anyakönyvihivatalba és kb 15 perc alatt megcsinaltak alairtuk es kesz!!:))barmelyikbe barmelyik anyakönyvvezető megcsinálhatja!
2014. okt. 19. 03:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem és a páromnak is más volt a bejelentett lakcíme, mint ahol ténylegesen laktunk,tartózkodási helynek sem volt bejelentve, de abban a városban is megcsinálták. Helyi önkormányzat anyakönyvvetője megcsinálta kb fél óra alatt. Nem volt lényeges, hol van az állandó, vagy bármiféle lakcímünk.
2014. okt. 19. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!