Hány gyerekkel, mekkora lakásban éltek?
csak a lakás érdekel, a ház most nem releváns, mert lehet akármilyen pici, de ott a kert, stb.
Most akarunk lakást venni, 63nm, 3 szoba, konyha, előszoba, fürdő-wc külön. Ház nem fér a keretbe. Én 1 gyereket szeretnék, férjem kettőt. Ha megvesszük, 5 év alatt ki is tudjuk fizetni, szóval nem egy életen keresztül törlesztenénk.
Nagyszülőknél hatalmas kert van, így annyira nem hiányozna a saját.
Ti mekkorában laktok, hány gyerek van?
Egy ekkora lakásba hány gyereket vállalnátok?
48 négyzetméter, egy nappali, egy kisebb szoba, fürdőszoba, konyha, spajz.
És albérlet. Külföldön élünk (nem jól menő nyugati országban), itt nem nagyon lehet vállalható hitelfeltételekhez jutni még normális keresettel sem. Egy gyerek. A kisebb szobában még együtt alszunk majd amíg pici (egyelőre még a pocakban van), aztán az övé lesz a mostani kis szoba, mi meg a férjemmel majd a nappaliban alszunk. Én még egy gyereket eleve nem biztos, hogy mindenáron szeretnék, férjem igen, meglátjuk majd hogy alakul.
Itt sokan ekkora lakásban simán nevelnek 2 gyereket is. Unokatesómék is ekkora lakásban nőttek fel, közös volt a kisebb szoba a két gyereknek, a nappali meg a szülőké.
76nm 3 teljes szoba, ebèdlő, konyha, wc, fürdõ, hosszú folyosò beèpített szekrènnyel, minden szobàhoz külön terasz...a 10en
Jelenleg egy 6hónaposom van, 3 èv múlva fizetjük ki...majd szeretnènk tovàbb lèpni kertesbe de a tőkèt össze kell mèg gyűjteni, ide mèg egy gyereket tervezünk....
12-es! 10 emeletesben vagytok? Ha igen, mennyivel kell többet fűtsetek azért, mert felső lakás?
6-os, szerintem azért pontoztak le, mert kevesled a 120nm-t (de ez csak tipp, én csak felfelé pontozok).
Én amúgy 1 babát szeretnék, férjem 2-t, de akkor ahogy látom, teljesen élhető 2 gyerekkel is egy 3 szobás.
Nekem az a bajom, hogy ha nagyobbak lesznek, két külön szoba kell, akkor mi kiszorulunk a nappaliba ( a konyha nagyon pici, leültetni bárkit csak a nappaliba lehetne.
Abszolút élhető a 3 szobás 2 gyerekkel, mert így megoldható, hogy legyen külön szobájuk. Az, hogy ti a férjeddel úgymond kiszorultok a nappaliba az nem baj, hiszen meg lehet oldani kihúzható kanapéval: nappalra összecsukjátok, vendégeket is fogadhattok oda, és csak este húzzátok ki alváshoz. Mi is így tervezzük a nappali+kis szoba variációnkkal, mert a mostani hálószobánk lesz majd a gyerekszoba, mi meg majd kihúzhatón alszunk a nappaliban.
11-es voltam.
47 nm-es lakásban élünk, egy nagy szoba és egy 3/4 szoba van (kisebb, mint egy teljes szoba, de egy félnél azért nagyobb). Kisebb szoba a lányunké, nagyobb a miénk, itt alszunk, de nappaliként is ez a szoba funkcionál.
Ide több gyermeket biztos nem vállalnék, elsősorban a lakás elosztása miatt, de a méretet sem találom ideálisnak.
Valószínűleg egy 63 nm-es, 3 szobás lakásban élve már azt mondanám, hogy jöhet a tesó.:)
Mi: 65 m2. (1+3félszoba).
1 babánk van (plusz két macska), kettőt tervezünk és szerintem el lehetne lenni akár 3 gyerekkel is, mert nagyon jó elrendezésű lakás, de azért majd olyan 10 év múlva szeretnénk persze tovább lépni.
Tesómék: 45 m2 (2 szoba) és most jön a 3. babájuk! Viszont az egy földszinti lakás és van hozzá egy picike kert, ami (ahogy írtad is) azért sokat számít eléggé. Kicsit szűkösen vannak, de jól érzik magukat, galériás nappali+fészer a kertben sokat segít.
Kiegészítés:
Mástól kérdezted, hogy a felső lakást hogy fűtik... Mi is legfelsőn lakunk és mi konkrétan tavaly télen megsültünk, az összes radiátor le volt tekerve egész télen és az egyik szobát szinte folyamatosan szellőztettük. A meleg ugye felfelé száll, a lakást szépen körbesüti a nap télen is (és sajna nyáron is :D), nomeg a radiátort hiába tekered le, a fűtéscsövek (amik nálunk fordulnak vissza) azért melegítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!