Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek szállítását hogy...

3 gyerek szállítását hogy oldja meg az akinek nem fér be 3 ülés a kocsiba?

Figyelt kérdés
Nekünk Ford focus van, 2 ülés befér, de ahogy elnéztem a 3. sehogy se fog. Talán ülés magasító férne be, de a nagylányom még csak 6 és fél éves lesz ha megszületik a baba. Új kocsit nem tudunk mostanában venni.
2014. okt. 12. 08:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

6-os vagyok. Három gyerekem nagyon ügyesen sétál, és buszra is simán felszállok velük. Vásárolni is férjem szokott menni egy vagy két gyerekkel, ritkán megyünk teljes létszámban. De például a szüleim autóval 2 órányira laknak, tömegközlekedéssel meg legalább 4 órányira (gyalog-vonat-BKV-vonat-helyi busz), és igaz, hogy egyszer mentem már velük vonattal oda, de nem tudtam volna még két bőröndöt is vinni magammal. Ha Kérdezőnek van autója, teljesen meg tudom érteni, hogy néha használni is szeretné, annak ellenére, hogy három gyermeke lesz.

Használd nagyobb autóban is lehet gondolkodni.

2014. okt. 12. 10:25
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen nem kizárólag autóval közlekedünk, de attól még szeretnénk néha azzal is. A 6 évesem még csak 116cm, úgyhogy ezek szerint át kell vészelni valahogy míg megnő, miután a picit már nem tudjuk előre bekötni. Sajna én is nehezen férek be 2 ülés közé, főleg ha terhesen felszedek még pár kilót. Azt hiszem túl széleseket vettünk. Apa egyelőre hallani sem akar autócseréről mert ezt is tavaly vettük. Félreértések elkerülése végett mondom hogy nem igazán volt betervezve a 3. baba!
2014. okt. 12. 10:39
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ülés vagy magasító?

Érdekes kérdés, melyik gyerek milyen ülésben utazhat, illetve mikortól lehet ülésmagasítót használni. A gyermekülés feltétlenül szükséges 135 centiméteres magasságig, e felett – amennyiben elmúlt 3 éves – „a gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni”. Mit jelent ez? Azt, hogy a KRESZ nem írja elő kötelezően az ülésmagasítót, e kor és méret felett csak annyi szükséges, hogy biztonságosan rögzíthető legyen, övvel, vagyis ne a nyakán feszüljön, hanem illeszkedjen a testalkatához." - én meg ennyiben javítanálak ki.

Vannak "fotelos" ülésmagasítók, ezek sokkal keskenyebbek, mint a normál gyerekülések. Van a sima párna, ami még biztos nem jó nektek. Menjetek el szaküzletbe, ahol van választék, az eladók elég tapasztaltak, van, ahol azt is megengedik, hogy bepróbáljátok az üléseket.

2014. okt. 12. 10:52
 14/17 anonim ***** válasza:
Esetleg gyerekülés csere? Elméletileg össze lehet sakkozni, hogy a két ülés+hordozó beférjen hátra. De ha jól tippelek, csak a két szélén van isofix, azt is figyelembe kellene venni.
2014. okt. 12. 12:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sem fér be három gyerekülés egyik autónkba sem sajnos, így a három gyermeket nem tudjuk egyszerre vinni magunkkal, elkezdtünk rohamosan spórolni egy családi 7 személyes autóra.
2014. okt. 12. 12:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz 7 személyes. Egy sima Opel Astraba is befér 3 ülés, csak nem mindegy, milyen. Az Adac-nak van egy listája azokról az autókról, ahol 3 ülés van hátul, 3 isofix ponttal, azokat érdemes megnézni.
2014. okt. 12. 14:50
 17/17 Babeli Zurzavar ***** válasza:
100%
nekunk is focusunk van... es en azt hiszem elferne meg egy ules... lehet az ulescsere vagy az autocsere lenne a megoldas... mondjuk olyan autora cserenek helyedben ahol tudsz csinalni egy harmadik ulessort, de ha nem szuksegea akkor lehajthato!
2014. okt. 12. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!