3 gyerek szállítását hogy oldja meg az akinek nem fér be 3 ülés a kocsiba?
6-os vagyok. Három gyerekem nagyon ügyesen sétál, és buszra is simán felszállok velük. Vásárolni is férjem szokott menni egy vagy két gyerekkel, ritkán megyünk teljes létszámban. De például a szüleim autóval 2 órányira laknak, tömegközlekedéssel meg legalább 4 órányira (gyalog-vonat-BKV-vonat-helyi busz), és igaz, hogy egyszer mentem már velük vonattal oda, de nem tudtam volna még két bőröndöt is vinni magammal. Ha Kérdezőnek van autója, teljesen meg tudom érteni, hogy néha használni is szeretné, annak ellenére, hogy három gyermeke lesz.
Használd nagyobb autóban is lehet gondolkodni.
"Ülés vagy magasító?
Érdekes kérdés, melyik gyerek milyen ülésben utazhat, illetve mikortól lehet ülésmagasítót használni. A gyermekülés feltétlenül szükséges 135 centiméteres magasságig, e felett – amennyiben elmúlt 3 éves – „a gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni”. Mit jelent ez? Azt, hogy a KRESZ nem írja elő kötelezően az ülésmagasítót, e kor és méret felett csak annyi szükséges, hogy biztonságosan rögzíthető legyen, övvel, vagyis ne a nyakán feszüljön, hanem illeszkedjen a testalkatához." - én meg ennyiben javítanálak ki.
Vannak "fotelos" ülésmagasítók, ezek sokkal keskenyebbek, mint a normál gyerekülések. Van a sima párna, ami még biztos nem jó nektek. Menjetek el szaküzletbe, ahol van választék, az eladók elég tapasztaltak, van, ahol azt is megengedik, hogy bepróbáljátok az üléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!