Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is igaz az, hogy...

Szerintetek is igaz az, hogy az örökbefogadó szülő nem tudja IGAZÁN sajátjaként szeretni a gyerekét, csak azért hiszi azt, mert nem tudja, milyen, mikor a vérszerinti gyerekét neveli?

Figyelt kérdés

Remélem, érthetően fogalmaztam... Egyik nap láttam ezt itt a Gyakorin, és elgondolkoztatott. :)

És ugyanakkor egyébként fordítva:

A gyerek sem tud igazán szülőként tekinteni rájuk?

2014. okt. 1. 19:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legalább annyira szereti az örökbefogadó azt a gyermeket, akit örökbefogad, mintha lenne saját gyereke, hiszen épp azért fogadott örökbe, mert mondjuk neki nem lehetett. Mivel nagyon vágyott rá, nyilván való, hogy szereti, de nagyon.

Az örökbefogadott gyermek pedig-főleg, ha idősebb korban és nem babaként lett örökbefogadva, hanem mondjuk 4-6 éves korban-még hálásabb is és jobban ragaszkodó. Ezt egy örökbefogadó anyukától hallottam, akinek sajátja is van.

Az örökbefogadás legalább olyan szép dolog, mint a biológiai szülő-gyerek kapcsolat. Csodálom és tisztelem azokat, akik örökbefogadnak, egy új esélyt adva olyan gyermekeknek, akik sajnos így vagy úgy, de "rossz" helyzetbe születtek. Így-vagy úgy, de sajnos nem lehetnek a bilológiai szüleikkel.

2014. okt. 1. 21:17
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem baromság. Ilyen alapon akkor az elvált nő se keressen új férjed mert gyerekét az új férj soha nem fogja szeretni. Nem azért szeretem a gyerekem mert ami DNS-ket örökölte. Hasonlítani meg akár ükszülőkre vagy szépszülőkre is hasonlíthat akiről már nagy többség a nevét sem tudja nemhogy milyen ember volt.
2014. okt. 1. 22:27
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is, ahogy írta valaki, biztos van ilyen is, de annak nem kellett volna örökbe fogadnia. A szülőség nem genetikai kérdés, kell hozzá kötődés, sok idő, élmények, és szeretet. És innentől kezdve egyértelmű, hogy mindegy, vérszerinti-e a gyerek, vagy nem. Egy barátnőmet örökbe fogadták a szülei, és született egy lánytestvére, ők nem így élték meg, igazi testvérek, semmi különbség nem volt soha. Én nem ismerek olyat, ahol nem lenne teljes a kapcsolat.
2014. okt. 2. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!