Szerintetek is igaz az, hogy az örökbefogadó szülő nem tudja IGAZÁN sajátjaként szeretni a gyerekét, csak azért hiszi azt, mert nem tudja, milyen, mikor a vérszerinti gyerekét neveli?
Remélem, érthetően fogalmaztam... Egyik nap láttam ezt itt a Gyakorin, és elgondolkoztatott. :)
És ugyanakkor egyébként fordítva:
A gyerek sem tud igazán szülőként tekinteni rájuk?
Szerintem legalább annyira szereti az örökbefogadó azt a gyermeket, akit örökbefogad, mintha lenne saját gyereke, hiszen épp azért fogadott örökbe, mert mondjuk neki nem lehetett. Mivel nagyon vágyott rá, nyilván való, hogy szereti, de nagyon.
Az örökbefogadott gyermek pedig-főleg, ha idősebb korban és nem babaként lett örökbefogadva, hanem mondjuk 4-6 éves korban-még hálásabb is és jobban ragaszkodó. Ezt egy örökbefogadó anyukától hallottam, akinek sajátja is van.
Az örökbefogadás legalább olyan szép dolog, mint a biológiai szülő-gyerek kapcsolat. Csodálom és tisztelem azokat, akik örökbefogadnak, egy új esélyt adva olyan gyermekeknek, akik sajnos így vagy úgy, de "rossz" helyzetbe születtek. Így-vagy úgy, de sajnos nem lehetnek a bilológiai szüleikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!