Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves Anyatársak! Elmondanáto...

Kedves Anyatársak! Elmondanátok a véleményeteket?

Figyelt kérdés

A lányom 14 hónapos, jelenleg GYED-en vagyok vele. A korábbi munkahelyemre nem tudok visszamenni, határozott idejű szerződésem volt, ami a szüléskor letelt.

A dilemmám a következő. Szeretnénk kistestvért, de nem tudom mikor lenne jó. Ha most jönne, vele csak GYES-t kapnék már, plusz családi. Ha munkát keresnék és valami csoda folytán helyben találnék, nem tudom, hogy mennyire díjaznák, ha nem sokkal később elmennék mondjuk táppénzre egy esetleges terhesség miatt, majd megint 2 év itthonlét. Szóval nem tudom, hogy lenne a jobb, "letudni" a gyermekvállalást, kicsit összehúzni a nadrágszíjat és utána a munkára koncentrálni vagy gyerekezés-munkakeresés-munka-gyerekezés.

A körülmények: férjél vagyok, neki biztos állása van helyben, havi kb. 200.000 ft nettója mindig megvan, nagyszülők élnek hálisten, aktívan dolgoznak mindannyian, én 32 éves leszek, ez is visszariaszt kicsit attól, hogy sokáig elhúzzam a gyerekekkel való itthonlétet.

Minden vélemény érdekel, írjatok légyszives.

2014. szept. 30. 13:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Persze, nem letagadni akarom a gyerekem, és igen, szeretnék egy jó, stabil állást, ahol számíthatnak a munkámra.
2014. szept. 30. 14:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
nekünk még csak 7hetes a fiúnk, de én (terveim szerint) ha lejár a 3 év akkor visszaakarok menni dolgozni azt 1-2év munka utána jöhet a következő baba, vagy ha úgy sikerül akkor még míg itthon vagyok addig teherbe esni megint. tehát azt nem szeretném hogy visszamegyek melózni és rövid időn belül megint eljöjjek. de én még csak 23éves vagyok tehát az idő nem sürget. én nem látom előnyösnek a kis korkülönbséget, meg is bolondulnék két pici gyerekkel :)
2014. szept. 30. 14:51
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Mit dolgozol, h rögtön táppénzre mennél, amint terhes vagy?
2014. szept. 30. 15:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk feljelenteném azt az embert, aki megkérdezi, hogy akarsz-e még gyereket. És meg is nyerném a pert. Voltam már sok interjún, sosem kérdezték meg, van-e gyerekem, vagy akarok-e, vagy inzulinrezisztenciám van-e, vagy a férjem meddő-e, vagy van-e férjem.

De a kérdésedre válaszolva: én úgy akarom csinálni, hogy nem megyek GYED-re, mert a munkám végezhető gyerekezés mellett is, és kettőt szülök egymás után (mert már 28 leszek, mire az első megfogan, szóval nem akarok sokat várni, a férjem 8 évvel idősebb nálam).

Amit javaslok: 200.000 Ft elég lesz nektek 4 főt eltartani? mi ketten se élünk meg ennyiből, bár ha saját lakásotok van, meg nem szerettek eljárni kiállításra/ilyesmire, az biztosan más. szerintem ha úgy ítéled meg, hogy 200-ból eltarthattok két gyereket nyomorgás nélkül, akkor most szülj, ne várj, már elég idős vagy hozzá, hogy legyen újabb babád, és legalább 3 év lenne, mire újat szülhetnél (munkát találsz, ott beilleszkedsz, esetleg megszereted, stb. stb.)

2014. szept. 30. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, miért kéne rögtön táppénzre menni, de az is igaz, hogy benne van a pakliban ez a lehetőség is sajnos. Én az elsővel végig dolgoztam a 35. hétig. A másodikkal meg véreztem az elején, aztán a 16. héttől dolgoztam a végéig szintén.

Szerintem ha találnál munkát, dolgozz 1 évet, ha utána jönne a kicsi, az nem akkora gond a munkáltatódnak talán, ha megismer és tudja, hogy számíthat rád.

2014. szept. 30. 15:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem úgy gondoltam, hogy elkezdek valahol dolgozni, dolgozok 2 hónapig, teszt pozitív, eljövök. Tudom, hogy a GYED-hez nem elég pár hónap munkaviszony.

Igazatok van, kár előre parázni, hátha szerencsém lesz és kifogok egy korrekt munka helyet.

2014. szept. 30. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!