Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy lehetne, jó...

Szerintetek hogy lehetne, jó ötlet e egyedülálló anyákkal összefogva egy kertes társasházat megvenni/építeni esetleg egy háztartásban élni, pl kezdetnek mindenki belead 1 millát?

Figyelt kérdés

nem lenne pl lakbér, nem kellene félni hogy kidobnak, a gyerekek együtt játszhatnának(mint egy nagy család)mindenkinek lenne azért magányszférája is külön lakrésszel, egymást segítve, vigyáznánk egymás gyerekére, esetleg lenne egy közös pénz amiből mindig adunk annak aki segítségre szorul, de mindig bele kell tenni kicsit, vagy nem is tudom, ki kellene még dolgozni, de lenne egyáltalán rá kereslet?

pl 50 anyával akár egy 50 millás kégli is megvehető lenne pl vidéken, vagy valami minden anya rokonának centrumában, vagy a közösből biztosítva lehetne a gyerek fejlsztése, akár nyelvtanulás, külföldi kiruccanások, vagy esetleg medence a kertbe.., vagy, vagy, nem tudom hülyeség e

2014. szept. 27. 12:34
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Te valami alomvilágban élsz..... Normalis emberek nem eletcelja az egyedulallo anyaság. Plane nem, hogy a sajat nyomorát lássa maga körül.
2014. szept. 27. 13:12
 22/36 A kérdező kommentje:
esetleg uniós vissza nem térítendővel?építeni..?mert eladó társasházat nem találok..
2014. szept. 27. 13:17
 23/36 A kérdező kommentje:
csak gonoltam összefogva nem lenne "nyomor"
2014. szept. 27. 13:18
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Ébredj mar fel! Fejenként 1 millás befektetéssel lehetetlen bármit is kezdeni.
2014. szept. 27. 13:19
 25/36 A kérdező kommentje:

de 50 millással?50 anyával?

valami biztos lehetne

2014. szept. 27. 13:27
 26/36 A kérdező kommentje:

*50 millával akkor ennyi lenne a tőke, a többi meg pályázat..

ha már a 4-es metróra volt lé...

2014. szept. 27. 13:28
 27/36 anonim ***** válasza:
77%
idealista vagy,aki egyedül állo annak legtöbször nincs még 200000 ft se fölöslegbe nem hogy 1 millioja .
2014. szept. 27. 13:44
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
hát mi most építkeztünk és hidd el kérdező semmi luxus nincs a házunkban... 3 szoba (9nm2) konyha+étkező+nappali (össz 45nm2) fürdő +wc+pici spejz, + háztartási helyiség + terasz... ez volt 25 milla... és akkor még nincs rendbe az udvar, nincs kerítés, nincs fű, nincs virág, nincs 1 fa nincs egy bokor, nincs kis faház a kerti szerszámoknak..és sorolhatnám... (ez kb 3-4 milla lesz még valamikor...)
2014. szept. 27. 14:05
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
és még a telek ára sincs benne...(5.5 milla - 700nm2)
2014. szept. 27. 14:06
 30/36 anonim ***** válasza:
36%

ÉN látok benne fantáziát. Pl. a minap láttam egy régi típusú parasztházat. 8.9 milláért adták. Nem tudom az mekkora volt, de a barátnőméké a szomszédban van, ahol a tervedet tekintve akár 10 különálló egy szoba-fözőfülkés lakrészt lehetne kialakítani. Igaz, ezt a 8,9-eset fel is kéne újítani.

Viszont pl a barátnőméknél a felosztás: az elején van a konyha, mellette az étkező, mellette a nappali, mellette a fürdő, mellette a wc-mosókonyha, mellette a háló, s az mellett még egy háló. Hátra, amit már nem használnak ki, van még kb. 3 olyan helység, amit akár egy-egy szuterén részre ki lehetne alakítani. Namármost, ha ők kapnának mondjuk 3 milliát, hogy hátul tegyék rendbe 3 anyukának, akik mondjuk ezért cserébe maradnak teszem azt 4 évig, akkor mindennki "nyer". A tulajdonosnak lesz 3 kiadó lakrészre. Anyuka egyszer kifizet 1 millát, ha elmegy egy egyszobás lakásba, akkor mondjuk, ha 40+ rezsivel számolunk egy albérletet, akkor 4 év alatt a felét fizeti ki egy "közöslakásban", mit albira. A rezsi pedig egy ilyen helyen tuti kevesebbek kerülne, mint egy panelban. Kérdés, hogy akinek van 1 millája, az bele menne-e egy közös lakásba. Habár, ha a fenti házat nézzük, nem vagy jobban összezárva mással, mint egy panelban, és még lenne nagy udvar is.

Ebben tényleg úgy látnék fantáziát, ha mondjuk a 8.9 millás házat megcsinálnák egy szobás lakrészekre, és önkormányzat vagy egy gazdag magánszemély által pályázni lehetne rá.

De szerintem, ilyen medence, meg külföldi kiruccanások azért elképzelhetetlen, mert ha valaki belemegy egy ilyen közös játékba, nyilván vagy azért teszi, mert többre nem futja, és ezt még ki tudja fizetni, vagy aért mert így akar egy ideig spórolni, hogy tovább tudjon lépni. Valamint, ahogy azt sokan le is írták: közös lónak túrós a háta. Én fantáziát azt látok benne de vita nélkül kivitelzni, nagy csoda lenne.

2014. szept. 27. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!