Mihez kezdjek egy ilyen családtaggal? Egyszerűen idegesítenek ezek a dolgok?
Figyelt kérdés
Teljesen mindegy,hogy kiről van szó,nem nagyszülő és nem dédszülő,úgymond a fiamnak és nekem is "senkim",de amikor jönnek a nagyszülők,ő is jön velük. Ma is itt voltak. Öltöztettem a fiam,hogy elmegyünk autóval a nagypapival. 2 éves gyerekről van szó. A múltkor szegény behányt az autóba,azt hittem csak a szokásos hisztit űzi,nem vettem a jelzéseit és megtörtént a baj. Ez a nagypapa kocsijában történt és aláírom,hogy emlékezhet rá a fiam,de itt nem erről volt szó. Szóval adtam rá a gatyát,ő pedig,miután ráadtam,megnézte magát. Mindig ezt csinálja,ez a szokása. Viszont,közben épp mondta ez a családtag,hogy "mész a papa autójával?" Utána történt ugye a szokásos ruha csekkolás a fiam részéről és ez a vki állította,hogy most azt mutatja,hogy a múltkor hányt... Mondtam,hogy biztosan nem. Este beszéltem a nagymamával,ő akkor nem volt itt. Meséli,hogy hallotta,hogy a fiam mondta,hogy "Opel" és lehajolva dugta ki a nyelvét... Hozzá már így jutott el a történet :D kicsit nevetségesnek gondolom és egyszerűen nem értem,hogy miért kell hazudni? A másik,hogy mindig kérem,hogy ne pöszezzen neki az illető és ne úgy mondja vissza a szavakat,ahogy a gyerek,mert pl a bácsi nem "bábá",ahogy a fiam mondja,hanem bácsi. Ő persze semmibe vesz,mindig azt ismételi el,amit a fiam mond. Ma rászóltam és szinte megsértődött,hogy nem ő mondja neki,hanem a fiam mondja így... Komolyan,mintha fogyatékos lenne. Nem értette meg ezek szerint,de mindegy is. Nem szeretem,ha a közelében van a gyerek,de hetente egyszer muszáj lenne elviselnem. Hogy lehet az ilyet kezelni? Csak nekem nem megy? Bocsánat,ha hosszú és esetleg érthetetlen,van még ezer más hasonló példa,de nem írom le.2014. szept. 3. 19:13
1/14 anonim válasza:
Ne haragudj, de ertelmetlen, amit irtal.
2/14 A kérdező kommentje:
Szerintem értelmezhető teljesen.
2014. szept. 3. 19:31
3/14 anonim válasza:
Kétszer olvastam el, és én sem értem.
4/14 anonim válasza:
Ha el kell viselned, akkor túl sok lehetőséged nincs, max minden alkalommal elmondod neki, hogy fejezze be, hogy úgy mondja ő is a szavakat, ahogy a fiad, mert azzal csak hátráltatja a fejlődésben. Ha minden alkalommal rászólsz, egyszer csak felfogja.
5/14 anonim válasza:
hát csak szerinted érthető, tehát olvasgasd csak....
6/14 anonim válasza:
egyszerűen meg kell mondani,h. nem vagy rá kíváncsi. a házadba azt engedsz be,akit akarsz,őt nem vagy köteles. autóval meg menjetek sajáttal és akkor ott sem kell elviselni.
8/14 anonim válasza:
Ülj le te, mert ez még egyes sincs. Ahhoz is értelmesebben kellene kérdést feltenned.
9/14 anonim válasza:
"Bocsánat,ha hosszú és esetleg érthetetlen"-te írtad ezt, ne csodálkozz, ha igazat adnak neked. :)
Nehezen kisilabizáltam, amit írtál. A megoldás az, hogy elkerülitek. Ha a nagyszülőnél mindig ott van ez az illető, akkor ne vidd oda, hanem jöjjenek ők hozzátok. Saját autó, bébiszitter, ha másképp nem megy.
10/14 piroska és a farkas válasza:
szerintem érthető. Számomra az nem világos, h miért KELL egy héten egyszer elviselned?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!