Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Ha csóró vagy minek szültél"?...

"Ha csóró vagy minek szültél"? - szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés
Pénteken mentem haza a turiból két nagy szatyor ruhával a gyerekemnek vettem ovira,és összefutottam egy ismerőssel.Beszélgettünk kivel,mi újság,kérdezte dolgozom-e,de mondtam,hogy sajnos most munkanélküli vagyok,a férjem dolgozik szerencsére,így hogy nem vettek vissza gyes után kicsit nehezebb,de megvagyunk.Miután észrevette,hogy használt ruha volt nálam tette fel az omniózus kérdést.Végig bőgtem hazáig.Igaza van?Nem élünk nagy lábon,de azért amire kell arra jut.
2014. aug. 31. 14:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%

nekem telne új ruhákra, de minek? sokszor sokkal szebbeket és különlegesebbeket lehet találni a turikban, törede áron, főleg a kilósokban. Senkinek semmi köze hozzá, hogy honnan öltözteted a gyerekeid, csak legyenek ápoltak és tiszták.

Én sokkal szívesebben vásárolok turiban magamnak, és ha lesz, a gyerekemnek is fogok onnan is. Pláne kisebb korban, mikor havonta kell új ruhát venni, mert kinövik.

Én ezek után biztos megszakítanám vele a kapcsolatot...

2014. aug. 31. 14:50
 12/28 anonim ***** válasza:
43%

A turis ruhák többsége jobb munöség, mint pl a tescós új.

De ettöl eltekintve, egy gyereknek csak új ruhákat venni értelmetlen pazarlás, meret alig párszor van rajta és kinövi. Ez érvényes a használtan vettekre is, gyakorlatilag nem nagyon volt a gyereken, majdnem új.

Viszont AZ gáz, hogy ilyen hüly emgjegyzés miatt végigbögöd az utat, egy felnött nönek azért nem kell mindenért sírvafakadnia.

2014. aug. 31. 14:52
 13/28 anonim ***** válasza:
70%

" sztem, egy gyereknek elég,ha szerető családja,évszaknak megfelelő ruhája, ennivalója, télen meleg háza van. "

Sztem' meg (ezt most nem a konkrét kérdésre írom, hanem a fent idézett gondolatra általában) a megfelelő színvonalú oktatásra is szüksége van a gyereknek. Mert felnőttként kitörölheti a meleg lakással meg a "volt mit ennem" résszel.

2014. aug. 31. 14:59
 14/28 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is turis ruháim vannak, nincs vele semmi baj. Ebben az esetben nem volt igaza, de ha valaki annyira szegény, hogy enni sem tud adni a gyereknek, annak én is ezt mondanám. De turis ruhák miatt nem.
2014. aug. 31. 15:04
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem szoktam mindenen bőgni,de ez most eléggé betalált,és rosszul érintett,talán pont azért mert régen jobb helyzetben voltunk,és ő ezt látva jegyezte meg a dolgot.Szerencsére csak egy ismerős,nem tartjuk a kapcsolatot.
2014. aug. 31. 15:05
 16/28 anonim ***** válasza:
46%
Hát elég bunkó volt. Megtehetném hogy vadiúj rucikat veszek magamnak is és a lányomnak is, mert van rá bőven keret, de szerintem teljesen felesleges. Csak fehérneműt és cipőt szoktam újat venni. Nincs szívem kiadni egy ruciért 5-6 ezer forintot, amit úgysem hordok sokáig. Pont most kaptam szülinapomra egy elég nagy összegű ajándékutalványt egy neves ruhaboltba, bementem és nem tudtam választani semmit, majd talán később egy téli kabátot... ne is foglalkozz az ilyenekkel!!!
2014. aug. 31. 15:05
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

Abban igaza van az ismerősnek, -nem a te vonatkozásodban-, hogy olyanok szülnek, hogy én is csak nézek. Pl 1 ismerős csaj, 6.-at szülte, 3 apától, ebből csak a felét neveli, se munkája nincs, se lakása, soha nem is volt, mindig adott pasival együtt tengődtek segélyekből. A villanyt kikapcsolták..... De szül, mert az plusz gyes, és dolgozni sem kell. Igaz, éheznek és lakni sincs hol, mert semmi háttere, és épp szétmenőben vannak pasival.

A te példád: itt bunkó volt. Nem is értem. Max gyedem van, 4 gyerekem, csak az én bevételem havi 200.000 felett van, és én is turiba járok sokszor. A gyerekek ruháinak nagy része van-és gyönyörűek. (igaz, nem sokáig). Ha egy 1500 Ft-os pólót ennének le, úgy, hogy ki sem jön, hát..... Nem lennék boldog. Oké, ezekre is próbálok vigyázni, de ha tönkremegy, akkor nem csinálok patáliát, gyerekek, természetes, hogy nem ülnek a sarokban csendben. Jó, amiből 1 kell, abból veszek drágábbat, pl cipő, kabát, de póló, nadrág, pulcsi.... Megtehetném, de hülye lennék újat venni.

2014. aug. 31. 15:35
 18/28 anonim ***** válasza:
89%
kedves 13-as! a megfelelően változatos étrendet, a szakadás,kosz mentes ruházatot, sőt, a mefelelő figyelmet sem említetettem,amire a gyereknek még szüksége van. ne legyél már ennyire szőrszál hasogató! csak kiragadtam a legfontosabbakat! ne haragudj,h. egy 10 soros válaszban nem gondoltam mindenre,amire te gondoltál volna!
2014. aug. 31. 15:49
 19/28 anonim ***** válasza:
85%
Jaj, Édesem, nem kell vele foglalkozni. Bár mi nem vagyunk rászorulva, sőt, a ruháim nagy része turiból van. Egyszerűen imádok turiba járni, hetente kétszer körbejárom a kedvenc helyeimet, és vásárolok magamnak. Az lenne az igazi, ha a fiamnak és a páromnak is vásárolhatnék, olyan jókat látok, de ők nem díjazzák a turis dolgokat.
2014. aug. 31. 15:58
 20/28 anonim ***** válasza:
82%

Szia:-) szerintem ha csak az új ruhában szenved hiányt a gyerek nincs igaza:-)ne törődj vele az emberek gonoszok tudnak lenni :-)

nekem is a férjem dolgozik csak én gyesen vagyok.Én nagyon nem szeretem a használt ruhákat csak újat veszek játszani is kivéve ha mamafórumon szerelmes leszek egy ruciba. Tőlem meg már többen megkérdezték,hogy nem szégyellem e magam ,hogy a férjem dolgozik én meg drága ruhákra költöm a pénzt mikor a turi olyan olcsó.

Szóval ha valaki akar úgyis talál valamit amiért beléd köthet.

Nem a ruhán múlik a boldogság:-)

2014. aug. 31. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!