Van még itt valaki aki mostanában megy/ment vissza dolgozni 4-5 év gyed/gyes után? Ti is izgultok hogy alakulnak ezentúl a mindennapok?
21-én kezdek és ezt 3 napja tudtam meg, addig januári kezdés volt megbeszélve, de a dolgok másként alakultak a munkahelyemen. több, mint 3 évig voltam itthon. Ráadásul vidéki településen dolgozom, nem a lakóhelyemen, busszal és vonattal megyek. A kicsinek februártól van intézve óvoda, akkor lesz 3 éves, még van 2 napom, hogy találjak neki egy családi napközit, ahova már a férjem szoktatja be. Igen ám, de a kicsi annyira anyás, hogy először azt kell megszoknia, hogy apával ébred, mert én akkor már rég a vonaton ülök. Közben a nagyobbat is iskolába viszi a férjem.
Számomra ezek még akkora problémák, hogy a főzésre, takarításra, mint probléma forrásra nem is gondolok.
Na, akkor hasonló cipőben járunk, annyi különbséggel, hogy én előre tudtam az időpontot. Én is vonatozok reggel, 6-kor indulok a két gyerekkel, hogy elérjem a vonatot. Viszont szerencsémre 6 órában vettek vissza, így 4-re el tudok menni a gyerekekért, ha nem késik a vonat...
3 nap alatt elég nehéz lesz találni valakit/vagy valamilyen helyet. Húgomék voltak hasonlóképpen és olyan szerencséjük volt, hogy pont már lemondta volna az állást, mikor telefonltak egyik napköziből, hogy kivették az egyik gyereket.
Én harmadik hete dolgozom 4,5 év itthonlét után. Igazából rosszabbra számítottam. :)
Nálunk a gyerekek hordásából ki tudja venni a részét a férjem, ezért arról nem írok. A főzést úgy oldom meg, hogy szombat-vasárnap főzök, a szombatit visszük hétfőn magunkkal, a vasárnapit pedig kedden. Kedd este főzök valami nagyon egyszerűt (nudli, halrudacska stb.), azt visszük szerdán, szerda este pedig sokáig van a férjem, akkor főzök csütörtök-péntekre, amikor már letettem a gyerekeket. Ők bent esznek ebédet, vacsira szendvics van vagy virsli, azzal nem kell sokat foglalkozni.
A bölcsi miatt nem volt lelkifurdalásom, ez van, ezt kell szeretni, már 2 éves a kicsi, nem csecsemő, és nem azért jár, hogy nekem legyen időm itthon vakarni a fenekemet. Ő nagyon jól veszi az akadályt, rendkívül büszke, hogy már bölcsis. :)
Inkább a munkakezdés előtti hetek voltak rosszak, szomorú voltam, hogy vége az itthonlétnek, én is féltem a munkától, társaságtól, az új élettől, de egyelőre úgy tűnik, minden szuperül alakul. Ezt kívánom neked is!
21-én kezdek 6.5 év itthonlét után.Biztos hogy nagyon furcsa lesz,de egy kicsit várom is. 6-14 -ig fogok dolgozni így az oviba már én megyek a lányokér.Remélem hamar megszokjuk majd az új helyzetet.
Liza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!