Akinek magas a gyereke, mikor lassult kicsit le a növekedése?
enyém 4,5 éves, 118cm.
3 évesen 106cm volt, 4 évesen 113cm. szóval megint a nyáron nyúlt 5cm-t. nálatok mikor lassult kicsit ez a tempó? olyan jó lenne ha nem kéne minden szezonra új ruhákat venni, ráadásul 2-3 évvel idősebbekre valókat (most 6y ruhákat hord) :)
:)
Bocsi de nekünk is baromi magas a fiam!
majdnem 3 éves volt és azt hitték nagycsoportos ovis!
115 cm volt!!!
Most 6,5 és 139cm... szóval én is 9-10 évenek való ruhákat veszek neki...
Egyébként nálunk egy kicsit "alább maradt" a növekedése 5-6 éves kora között! illetve most sem nőtt "csak" 4 cm-t... fél év alatt..
Nekünk mondjuk még a lába is óriási volt! ne röhögjetek ki de 24 !! es lába volt 1 évesen!! most 34 -es
Remélem most nem fog annyit nőni, mert nem tesz túl jót a gernicnek sem az ilyen mérvű növés....
A tieitekhez képest nekem nagyon picik a gyerekeim, de azért az átlagtól magasabbnak számítanak. 3 évesen mindkettő 101 cm volt, a fiam most 3,5 kb 105 cm, a lányom 8 éves lesz és kb 135-136 cm magas. Nála az utóbbi 2 évben lassult a növekedés szerintem, azóta csak évi kb 5 cm-t nő. A férjemmel nem vagyunk nagyon magasak (én 174, ő 176 cm), és én kb 12-13 éves koromra értem el a végső magasságomat, azóta nem nőttem. Szerintem a gyerekeink is így lesznek.
Amúgy megvan a hátránya és előnye is a gyors növésnek. A lányomnál hátrányként jelentkezett, hogy enyhe gerincferdülése van, emiatt heti egyszer úszni jár, előnye viszont, hogy csúszdaparkokban tudja használni a nagy csúszdákat (ahol 120 cm vállmagasság a határ, azt is) és kalandparkokban is jöhet már a felnőttpályákra, mert eléri a köteleket. Most voltunk nyaralni imádjuk a kötélpályákat és itt jegyezte meg a lányom, hogy de jó, anya, hogy én ilyen magas vagyok, mert egy másik kislánynak le kellett jönni, aki pár centivel kisebb volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!