Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Veszekedés a gyerek előtt?

Veszekedés a gyerek előtt?

Figyelt kérdés

Baráti körben volt kisebb vita a témán.

Saját (és a férjem) gyerekkorában is az volt a "szokás", hogy a szülők a nézeteltéréseket a gyerekek előtt vitatták meg, adott esetben veszekedtek is, de a vita lezárása is a gyerekek előtt zajlott.

Ahogy visszaemlékszem, bennem semmi rossz érzést nem okozott (némileg örültem, hogy épp nem én vagyok letolva vmi disznóságomért :)), de megtanultam, hogy szükségszerű, főleg az, hogy legyen megnyugtató lezárása. Emiatt a vitákra nem tekintek negatívumként, hanem egyfajta útként a konszenzusra.

Mindkettőnk családja és mi magunk is temperamentumosak vagyunk, így előfordulnak vehemensebb viták (nem gyakran, inkább leterheltebb időszakokban). De némi különvonulás és puffogás után ki is békülünk, átbeszéljük, valamelyikünk mindenképp odamegy bocsánatot kérni, békülni.

Mivel én is pozitívumként éltem meg, hogy nem seperjük a szőnyeg alá a gondokat, hanem konfrontálódunk és megoldjuk, ezért hasonló szellemben nevelem a lányunkat is.

A barátaim szerint ezeket szigorúan a gyerek jelenléte nélkül kell intézni. Abban viszont nem hiszek, hogy ne érzékelnék a gyerekek. Egyrészt nincs olyan nagy lakás, ahol ne hallatszódna el az egész lakásban, másrészt pont az okozhat szorongást, ha az egész ciklust nem látja a gyerek.

Ti mit gondoltok, hogy működik ez nálatok?

2014. aug. 16. 23:05
 1/2 anonim ***** válasza:
A kisebb vitákat megvîvjuk a gyerek elott is akár, de ha mar felemeljuk a hangunkat egy kicsit is, azt mar nem a gyerek elott. Ha megis epp ott törik a mécses, akkor a lányunk mondja hogy anyaa apaa halkabban, ne veszekedjetek /2 éves/. Ilyenkor elmondjuk neki hogy nagyon szeretjük es apa is szereti anyát es fordítva is, csak most nem értettünk egyet es bocsánat hogy "kiabaltunk".
2014. aug. 16. 23:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Nalunk ugyanaz van, mint nalatok. Nalunk 3 makacs, vehemens termeszetu ember el 90nm2-en. Osszemorgunk,majd kibekulunk. Es inkabb vitazunk,mint veszekszunk.
2014. aug. 16. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!