Érdemes Start számlát nyitni? Ha igen, melyik banknál?
Szerintem érdemes számlát nyitni. Mi nyitottunk a lányunknak. Hogy melyik banknál nyitod, az a te döntésed, én úgy vettem észre, hogy kb. ugyanazt az összeget tudja az ember felvenni a végén mindegyiknél, maximum ott lehet különbség, hogy ha valamelyiknek jobban sikerül befektetnie a pénzt, de ezt előre úgysem tudjuk. Kezelési költséget mindenütt felszámolnak, ha tagadják, akkor is felszámolnak költséget, csak más néven. Mi az államkincstárnál nyitottunkszámlát, mivel nálunk az érv a startszámla nyitása mellett az volt, hogy tegyünk félre a gyereknek pénzt, ne tudjunk hozzá jutni és legalább az értékét megtartsa. Ehhez meg az állampapírba való befektetés a legjobb, ezért maradtunk az államkincstárnál.
Én elég sokat jártam utána és olvastam utána a start számlának, mire végre összeállt a kép. A bankokban szinte kivétel nélkül mindenhol elővette az ügyintéző a kis papírját, elolvasta, majd elmondta nekem, hogy mit is olvasott. A neten is sokszor ugyanazok a propaganda dumák vannak, de a lényeg elmarad. Sok sikert kívánok a start számla információjának átlátásához! Én ajánlom, hogy nyissatok ti is, rosszul nem jártok vele az biztos. Ha esetleg tudok még segíteni valamit kérdezz bátran!
Kedves rendkívül segítőkész válaszoló!
Pont egy ilyen, a témát alaposan körbejáró apuka vagy anyuka segítségében reménykedtem. Pár hetes kisbabás anyuka lévén nincs sok időm, energiám, türelmem utánajárni a dolognak. Nekem is az államkincstáras megoldás tűnik a legjobbnak, a bankokat messziről kerülöm, ha lehet. Kár, hogy nincs egy igazi, korrekt Magyar Bank, ami a mi érdekeinket szolgálná, és akkor nem kéne hezitálni, hogy akkor most melyik külföldi bank ver át jobban..
Még egyszer nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a "tudásodat" és a döntésedet. Lehet, hogy kihasználom a felajánlásodat, és privátban még kérdezek.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!