Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az miért megengedett, hogy a...

Az miért megengedett, hogy a kismamákat kiszolgáltatja az állam?

Figyelt kérdés

A terhességem alatt a fele táppénzt kaptam végig mert az OEP- nél nem vették figyelembe -SZABÁLYTALANÚL- az év végi prémiumomat. Aztán többszöri reklamálásra júniusban viszamenőleg EGYÖSSZEGBEN megkaptam a hiányzó 150 ezer forintot. Ekkora le is járt a táppénzem, a babám is megszületett május 29-én.

Most meg a családipótlékkal és a Tgyás-sal szívatnak. Két hónapos múlt a kisfiam, több mint egy hónapja beadtuk a papírokat, de az egyszeri anyasági segélyen kívül semmi nem érkezett.

Olyan hihetetlen, hogy ki szeretném fizetni a számlákat, enni szertnénk és mindent meg szertnék venni amire a családnak szüksége van? Nem két hónap múlva szeretnék enni, hanem most amikor éhes vagyok.

Bele sem merek gondolni, hohyan oldják meg ezt a problémát azok akoknek hitelük-, törlesztőrészletük van? Elbukják a lakásukat? vagy kölcsön kérnek míg ez az "állami támogatás" megérkezik?

Teljesen ki vagyok akadva ezen minden sorstársam nevében!!!

2008. aug. 6. 08:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek és nem akarlak elkeseríteni, de az én lányom 4 hónapos volt, mire végre megkaptuk a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást. Hál' istennek a Tgyást megkaptam időben, mert azt nem a Kincstár, hanem a munkáltató intézte. Soha többé nem intézném postán az igénylést, de nem tudtam bemenni személyesen, mert a lányomat hová tegyem...Bár ez az ő szerencséjük, mert biztos leordítom valaki haját!
2008. aug. 6. 08:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A babám 4,5 hónapos volt, mikor először kaptam tgyást. Az senkit nem érdekelt, hogy addig miből élünk. Természetesen mi mindent időben intéztünk, a lehető leghamarabb beadtuk a papírokat.
2008. aug. 6. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyermekemnél, aki most öt éves, semmi ilyesmi nem történt. Mindent azonnal megkaptunk, ami járt.

Most várom a második babámat. Félidős vagyok és a barátnőm, aki a családipótléknál dolgozik azt javasolta, hogy kezdjem intézni a papírokat, mert annyira elvannak maradva, hogy még a márcuiusi-áprilisi kifizetésekkel is bíbelődnek.

Az államháztartás elég nagy bajban van.Lehet, hogy minden lehetséges forintot forgatnak és ezért késnek a kifizetések.

2008. aug. 6. 09:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem ilyen gondom nem volt, én a családit is megkaptam 2 hét alatt és a TGYás is időben érkezett. Próbáld meg őket felhívni telefonon és érdeklődj. Ha ez nem tűnik hatásosnak kérdezd meg az ügyintéző nevét aki ezzel foglalkozik és írj neki. Ja és ezt nem az OEP utalja hanem a MÁK regionális igazgatóságának helyi ( megyei igazgatósága).
2008. aug. 6. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nagyon meg tudlak érteni, engem a gutaütés kerülgetett, amikor a családi pótlékot három (HÁROM) hónapig nem utalta a MÁK, csak azért, mert egy olyan igazolásra vártak, amit tulajdonképpen már megkaptak a munkahelyemtől, csak elakadt az iktatóban. Egy hétig telefonálgattam, már többször sírógörcsöt kaptam, mert vagy foglalt volt a telefon, vagy nem tudtak senkit sem kapcsolni, személyesen sem jutottam be, mert a gyerekkel nem tudtam reggel hétre bemenni, és órákat ott állni sem, pláne nem abban a koszban, mocsokban, ami a pécsi kirendeltségen van. Meg közben kismillió dolgom volt még ezen kívül is, éppen vizsgáim is voltak, meg hát a fiam is még kicsi volt, szóval akkor úgy éreztem, megőrülök. A végén már a nagymamámat kértem meg, hogy próbáljon valakivel beszélni ez ügyben, mert ő valahogy olyan asszony, aki ha valamit kér, azt meg is csinálják neki, eléggé határozott személyiség. Ő végülis meg is oldotta három nap alatt, addig telefonált ide-oda, amíg meg nem nézték mindenhol, hogy hol akadt el az igazolás, és végül meg is lett. Én amikor huszadszor kérdeztem, hogy hol lehet, vagy hogy ilyenkor mit lehet csinálni, akkor is csak azt a választ kaptam, hogy várjak türelemmel, mert ahogy meg lesz az igazolás, utalják a pénzt, nem fog elveszni és majd egy összegben megkapom. Hát azóta is várhatnék rá.
2008. aug. 6. 11:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem szültem, de hatalmas balhét csaptam , hogy csak 5 hónap után kaptam meg a táppénzemet és azt sem egy összegben, hanem még mindig minden hónapban visszamenőleg fizetnek.Az már egy másik dolog, hogy amióta átutalva kérem érdekes módón 7 e ft-tal többet kapok és senki nemt ud válaszolni a kérdésemre, hogy MIÉRT!!?????
2008. aug. 6. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is így jártam. csak nekem volt olyan hónap hogy 6! részletben küldték el TGYÁS-t. nem mondhatom a gázszolgáltatónak, hogy bocsi csak 5000 Ft-ot küldtek, lehet hogy majd holnap megint utalnak!!!

És amikor felhívtam őket, azt mondták, hogy majd utalnak, ha lesz rá keret. Ezért fizettem évekig a sok adót és járulékot? Persze, ha én kések egy napot, akkor már végrehajtóval fenyegetnek és hogy kikapcsolják a szolgáltatást!

2008. aug. 6. 19:29
 8/9 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem egyedi az esetem.

Azért ez elgondolkodtató !!!

Kérdésem feltétele óta sem érkezett semmi.

Az ügyintézés teljesen életszerűtlen:

-Amíg meg nem születik a gyermek, amíg meg nem érkezik a TAJ kártyája nem tudod intézni a dolgokat mert nincs amire hivatkozzál. Pedig még tudnál mozogni, ücsörögni, sorrakerülést kivárni.

-Amikor megszületett a gyermek és az okmányok is megérkeztek (a mi esetünkben a TAJ kártya 1 hónapot vett igénybe)nem tudsz elmenni egy 3-, 4-, vagy 5 hetes babával mert félsz a fertőzéstől, nincs ahol megszoptasd, ahol tisztába tedd, ahol nyugodtan elvégezd "folyó ügyeid". Ezen kívül fáradt vagy az éjszakázástól, fáj a varratod és rohadtul nincs kedved egy olyan ügyintézővel bajlódni aki az empátia szikráját sem villantja meg feléd, még akkor sem, ha pár évvel korábban ő is világra hozott egy -, vagy több gyermeket és átélte ennek nehezebb pillanatait is.

Nem jó ez így sehogysem...

Fogy a Magyer, gyerünk asszonyok gyarapítsuk a népet!

Na jó-jó, de rendes dolgozó nőként mindannyian megszoktuk már, hogy elvégzett munkáért fizetség jár, vagy ez az útóbbi pár hónapban ,megváltozott volna...?

2008. aug. 7. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Amúgy az is nagyon durva, hogy ha TE nem fizetsz valamit időben, akkor te kifizeted a késedelmi díjat. De ha az ÁLLAM késik valaminek a kifizetésével, akkor ők még azt sem böfögik oda, hogy bocsánat. Érdekes...
2008. aug. 7. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!