Az miért megengedett, hogy a kismamákat kiszolgáltatja az állam?
A terhességem alatt a fele táppénzt kaptam végig mert az OEP- nél nem vették figyelembe -SZABÁLYTALANÚL- az év végi prémiumomat. Aztán többszöri reklamálásra júniusban viszamenőleg EGYÖSSZEGBEN megkaptam a hiányzó 150 ezer forintot. Ekkora le is járt a táppénzem, a babám is megszületett május 29-én.
Most meg a családipótlékkal és a Tgyás-sal szívatnak. Két hónapos múlt a kisfiam, több mint egy hónapja beadtuk a papírokat, de az egyszeri anyasági segélyen kívül semmi nem érkezett.
Olyan hihetetlen, hogy ki szeretném fizetni a számlákat, enni szertnénk és mindent meg szertnék venni amire a családnak szüksége van? Nem két hónap múlva szeretnék enni, hanem most amikor éhes vagyok.
Bele sem merek gondolni, hohyan oldják meg ezt a problémát azok akoknek hitelük-, törlesztőrészletük van? Elbukják a lakásukat? vagy kölcsön kérnek míg ez az "állami támogatás" megérkezik?
Teljesen ki vagyok akadva ezen minden sorstársam nevében!!!
Az első gyermekemnél, aki most öt éves, semmi ilyesmi nem történt. Mindent azonnal megkaptunk, ami járt.
Most várom a második babámat. Félidős vagyok és a barátnőm, aki a családipótléknál dolgozik azt javasolta, hogy kezdjem intézni a papírokat, mert annyira elvannak maradva, hogy még a márcuiusi-áprilisi kifizetésekkel is bíbelődnek.
Az államháztartás elég nagy bajban van.Lehet, hogy minden lehetséges forintot forgatnak és ezért késnek a kifizetések.
Szia, én is így jártam. csak nekem volt olyan hónap hogy 6! részletben küldték el TGYÁS-t. nem mondhatom a gázszolgáltatónak, hogy bocsi csak 5000 Ft-ot küldtek, lehet hogy majd holnap megint utalnak!!!
És amikor felhívtam őket, azt mondták, hogy majd utalnak, ha lesz rá keret. Ezért fizettem évekig a sok adót és járulékot? Persze, ha én kések egy napot, akkor már végrehajtóval fenyegetnek és hogy kikapcsolják a szolgáltatást!
Úgy látom nem egyedi az esetem.
Azért ez elgondolkodtató !!!
Kérdésem feltétele óta sem érkezett semmi.
Az ügyintézés teljesen életszerűtlen:
-Amíg meg nem születik a gyermek, amíg meg nem érkezik a TAJ kártyája nem tudod intézni a dolgokat mert nincs amire hivatkozzál. Pedig még tudnál mozogni, ücsörögni, sorrakerülést kivárni.
-Amikor megszületett a gyermek és az okmányok is megérkeztek (a mi esetünkben a TAJ kártya 1 hónapot vett igénybe)nem tudsz elmenni egy 3-, 4-, vagy 5 hetes babával mert félsz a fertőzéstől, nincs ahol megszoptasd, ahol tisztába tedd, ahol nyugodtan elvégezd "folyó ügyeid". Ezen kívül fáradt vagy az éjszakázástól, fáj a varratod és rohadtul nincs kedved egy olyan ügyintézővel bajlódni aki az empátia szikráját sem villantja meg feléd, még akkor sem, ha pár évvel korábban ő is világra hozott egy -, vagy több gyermeket és átélte ennek nehezebb pillanatait is.
Nem jó ez így sehogysem...
Fogy a Magyer, gyerünk asszonyok gyarapítsuk a népet!
Na jó-jó, de rendes dolgozó nőként mindannyian megszoktuk már, hogy elvégzett munkáért fizetség jár, vagy ez az útóbbi pár hónapban ,megváltozott volna...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!