Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A babát miért nem egy az...

A babát miért nem egy az egyben arra a lakcímre írják ahol én lakom?

Figyelt kérdés

Mert most járhatok majd külön okmányirodába, hogy a tartózkodási hely is fel legyen tüntetve rajta.

Járt más is így?

2014. aug. 7. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyereket oda írják, ahol az anya állandó lakcíme van.
2014. aug. 7. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Állandó lakcímre írják, nálunk is így volt. A hivatalos iratokat te is az állandó lakcímedre kapod, nem? Én igen, mert ez az eljárás.
2014. aug. 7. 13:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért kellenne külön okmányirodába járnod?A kisfiamnak is az álllandó lakcím szerepel a lakcímkártyáján(minden baba az anya állandó lakcímét kapja)Nekem az állandó címem szolnoki,Pesten szültem itt kaptam a lakcímkártyát,és itt is csináltattuk meg az ideigleneset is)
2014. aug. 7. 13:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki így jár, akinek van ideiglenes lakcíme is.

Talán mert ugye az ideiglenes cím bejegyzéséhez kell ugye a lakás tulajdonos engedélye.

Sőt jobb, ha minél előbb bejegyezteted oda a kicsit is, mert addig minden papírja, kártyája, levele az állandó címre fog menni (nálunk ez 200 km-rel odébb volt...).

2014. aug. 7. 13:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Muszáj elintéznem, különben nem kapom meg a születési támogatást. Máskülönben mindenki ide van bejelentve, férjem, lányom is. Nehogymár a másik gyerekem tök más címen legyen ahol évek óta nem jártam.
2014. aug. 7. 14:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Milyen összefüggés van az anyasági támogatás és a bejelentett lakcím ill. tartózkodási hely között? A gyereket oda írják, ahol a te állandó lakcímed van. Nem kell okmányirodába mászkálni, elmész egyszer ha ez így nem felel meg, és ki is állítják az új lakcímkártyát. Ha zavar a sorbanállás, sok helyen már időpontra is tudsz menni.
2014. aug. 7. 14:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Csak ez is egy plusz utánajárás, ahelyett, hogy már eleve így adták volna oda. Az önkormányzati egyszeri születési támogatás, ahhoz egy címen kell lenni.
2014. aug. 7. 14:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Mivel gondolom a tartózkodási helyetek nem saját ingatlan, kell a tulajdonos beleegyezése ahhoz, hogy a babát is oda írják. Azért én sem díjazám, ha szó nélkül mindenkit bejelentenének az ingatlanomba. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy ha bérelitek, nektek kötelességetek bejelentkezni (ez megtörtént ugye) a tulajdonosnak meg kötelező hozzájárulni, hogy be legyetek jelentkezve. Szóval kell egy hozzájárulás, amit a tulajdonosnak kell aláírnia.
2014. aug. 7. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!