Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen mézből kaphat a 2 évesem?

Milyen mézből kaphat a 2 évesem?

Figyelt kérdés

A családban van méhész, kaptunk akácmézet és virágmézet.

Melyik a jobb?

2014. júl. 31. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Amelyiket jobban szereti.
2014. júl. 31. 13:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Koránál fogva már bármelyiket eheti, de az akác finomabb. Mi legalábbis azt szeretjük.
2014. júl. 31. 13:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nem vagyok méz szakértő, 1 üveg is nehezen fog majd elfogyni, esetleg ha van tanácsotok, hogy mihez használhatom fel azt megköszönném. Főzés-sütés nem az erősségem.

2014. júl. 31. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom imádja az akácmézet. Majdnem minden nap eszik vajas-mézes kenyeret, imádja, ráadásul nagyon egészséges, immunerősítő. Aztán még teát is szoktam ízesíteni vele, és citromot facsarok bele, ez is nagyon finom és egészséges. Aztán még hús sütésnél házi pácokhoz is szoktam használni. Pl Vegeta+sok méz és mustár, isteni ízü lesz a hús. Vagy még sütikhez is lehet, de én sem vagyok egy nagy mézes sütibajnok. Hirtelen ennyi.
2014. júl. 31. 13:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm!
2014. júl. 31. 13:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az akácméz finomabb.

Viszont ha jól tudom, a vegyes virágmézben van a legtöbb vitamin, értékes anyag.

Legjobb, ha nem főzöl, sütsz vele, úgy maradnak meg a vitaminok.

Isteni finom a vajas-mézes kenyér/kalács, vagy joghurtba, kefírbe is teheted, vagy csak úgy magában 1-1- kiskanálkával.

2014. júl. 31. 13:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. júl. 31. 13:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy felbontás után hűtőben kell tárolni?
2014. júl. 31. 13:28
 9/9 zabmester ***** válasza:
Nem, a méz nem romlik meg. Sőt, nehogy hűtőbe tedd, mert a hidegtől hamar kikristályosodik, amitől ugyan semmi baja nem lesz, de úgy azért nem olyan jó. Csak simán tedd be a szekrénybe, vagy ahol az ilyesmit tartjátok, de nem kell hűteni, gyakorlatilag bármeddig eláll.
2014. júl. 31. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!