Megszólnak és újjal mutogatnak. Mit tehetnék? Meg őrülök
17 éves voltam mikor megszületett a kislányom, rá egy évre a kisfiam.
Rengetegen megszóltak , hogy mennyire felelőtlen vagyok és , hogy biztos rossz lesz a gyerekeimnek "ilyen ember mellett mint én vagyok" , mert ugye aki fiatalon szül az csak is egy senkiházi felelőtlen ember lehet.
A saját édesanyám is elfordult tőlem , ő mindig azt hangoztatta , hogy neki nem kell unoka , mert ott vannak a kistestvéreim és neki az elég .
Lassan két éve , hogy ismét teherbe estem a második kislányommal, akkor jött ismét a savazás és az újjal mutogatás , nagyon fájt és nagyon rosszul esett. Az édesapám , a párom és családja támogattak, meg pár barátom. 3013.03.19-én meg született a pici és kiderült , hogy gyógyíthatatlan beteg, teljesen kikészültem, aggódtam. A lányom hat hónapos volt, mikor a menkes nevű betegség elvitte. Teljesen össze zuhantam, de próbáltam magam tartani a kicsik miatt. Anyám engem hibáztatott a kislány haláláért.
Sikerült össze szednem magam sok segítséggel.
Rá pár hónapra ismét várandós lettem, próbáltam mindent megtenni a baba egészsége érdekében , étrendet alakítottam ki , tanàcsokat kértem.
23 hetesen elvetéltem. Még jobban összezuhantam , az anyám folyamatosan támad, azt mondogatja, hogy meg öltem a gyerekeimet .
Most ismét babát várok , teljesen rá vagyok parázva a dolgokra, nem bírnám ki ha őt is elveszíteném.
Sétálok a gyerekeimmel kézen fogva , nagy hassal és látom ahogy az emberek rám néznek, ahogy a játszótéren a pletykás szuperanyukák elrettentő példának hoznak fel a nagyobb gyerekeik előtt stb.
A fiatalok meg lesújtó pillantásokat vetnek rám. Ráadásul az édesanyám szapul.
Nem tudom mit tegyek
Nagyon sajnálom a veszteségeidet. Ha külön háztartásban élsz a szüleidtől, akkor nincs igaza a mutogatóknak. Viszont, ha a szüleid tartanak el, vagy a párodon kivül más, akkor felelótlen vagy.
Ha külön életet éltek, akkor ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel, hanem csak azokkal, akik támogatnak.
Kitartás!
"Első kettőnek: nagyanyáink hány évesen szültek úgy nagy általánosságban???"
Enyém 27 és 25 évesen. Akkor sem sokan szültek gyerek fejjel.
Nagyon sajnállak a két kisbabád miatt, és még plussz mindenki így viselkedeik veled :( hát ez szomorú, próbálj erős lenni a 2 kicsi miatt!!!
Én 20 évesen szültem és mindenki lenéz, tudom az sem vmi nagy kor.. de nem tudom miért kell érte lenézni... amikor lehet 2x annyit megadok a gyerekemnek mint egy 30 éves anyuka (akár szeretetben, vagy anyagilag nézzük)..
14-es
Ezt már én is leirtam és töröltette válaszom
Nagyon sajnállak Kérdező :( A gyermekeid miatt maradj erős, a rosszalló emberek véleményére pedig ne adj. Gondolj arra, hogy egyes embereknek semmilyen megoldás sem jó. Ha elvetetted volna a kicsiket akkor is fröcsögnének, így, hogy a párod, édesapád és a barátaid melletted állnak a legjobb. Bár nekem még nincs gyermekem, de a párom hugának szoktam segíteni a fia körül. A párommal szoktuk vinni sétáltatni, ránk is ujjal mutogatnak, mert nekünk extrémebb külsőnk van az átlagnál, azt hiszik a mi gyerekünk. Én csak nevetek a sok előítéletes emberen :) Majd ha nekem is lesz babám (19-20 éves koromra tervezzük a párommal, mert megvannak hozzá a szükséges dolgok) méginkább fognak ránk mutogatni, de én jól elszórakozom ezeken. Kiskorom óta megy rám ez a mutogatósdi, kibeszélősdi, persze akkor apró kis gyerekdolgok miatt, de ezek egyre fokozódtak, volt olyan eset 12 éves koromban, hogy bedobtak egy füves cigit a szekrényembe és megvádoltak, hogy füvezek. Szóval p róbáltak nekem keresztbe tenni. Meg kell tanulni, hogy le kell sz...rni az ilyen embereket. Soha sem fogsz mindenkinek megfelelni. Ne is idegeskedj ezen a baba miatt, ha beszólnak, vagy mutogatnak, gondolj arra, hogy azok az emberek intelligenciát megilletően egy katicabogárét sem ütik meg :) Nagyon sok jó fiatal anyát ismerek, egyedül azokat ítélem el, akik minden héten pénteken és szombaton elviszik a kicsit a mamához és mennek bulizni, vagy nem adnak nekik enni inni stb, olyan dolgokat csinálnak amivel rosszat tesznek a kicsinek. Nem hiszem, hogy te ilyen vagy, szóval ne idegeskedj az ilyeneken, mosolyogj rájuk vissza, és csak a szeretteid érdekeljenek. Más nem számít. Sok sok erőt kívánok neked, ne érezd magad a korod miatt rosszul, déd és ükanyáink is szültek ilyen korban :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!