Hogy lehet leállítani egy anyukát, aki többnek képzeli
a gyerekét, mint ami valójában, és folyamatosan ezzel
dicsekszik? Ma már nem bírtam, és rákontráztam. Nem
esett jól neki.
Sehogy. Az ilyet nem lehet, ha meg érvelni próbálsz akkor úgyis téged néz hülyének. Ha tudod kerüld el.
2014. júl. 23. 02:27
Sajnos ezek orvosi szempontból menthetetlenek. Egy dolgot tehetsz: egyik füleden be, másikon ki...esetleg Te is kezdd el fényezni a Te gyereked! :D
Az ilyeneket én is rühellem. Nekem még nincs gyerekem, de nővéremnek van, és ő is belebotlik hasonló anyukákba és néha az idegbaj kerülgeti...
28N
2014. júl. 23. 02:30
Mindenkinek a saját gyereke(i) a legszebb(ek). Nem ismerem a konkrét szituációt persze, de nem veszem rosszindulatú dicsekvésnek vagy versenyre való felhívásnak, ha valaki büszkén elmeséli, hogy milyen ügyes a gyereke, mert már felállt, mondott valami újat, az átlag fölé nőtt két centit vagy egyedül megette a főzeléket... stb. Sok anya életében, akár kényszerből, akár élvezetből ezek a fő események és ez természetes. Ha viszont nem szimpatikus az illető, hát ne beszélgess vele.
2014. júl. 23. 05:38
Semmit, de akkor képzeld el, milyen az, ha már nemcsak a gyerekei sokkal jobbak, de az ovi, az iskola is ahova járnak és még sorolhatnám. Legutóbb meséltem neki, hogy a fogorvosom nem röntgenez terhesen, erre rögtön, mert biztos elavult a gépe, persze az ő fogorvosa. Én sokszor már rosszul vagyok, ha a telefon kijelzi a nevét. Rokon, így én se tudom mi legyen, de néha már megszakítanám vele a kapcsolatot.
2014. júl. 23. 07:12
5/10 A kérdező kommentje:
A szomszédom az illető, és egyidősek a gyerekeink. Már azt csinálom, hogy este elsztorizgatom a férjemnek, hogy ma miben volt sokkal de sokkal jobb az ő lánya. Aki bolondot csinál magából, azt ki lehet nevetni. :)
Figyelj, nekem kitűnő a gyerekem, soha nem dicsekedtem vele. Volt az osztályban még egy kitűnő gyerek, az ő anyja aztán klinikai eset: rendszeresen felhívott, hogy hogy a dolgozatok hogyan sikerültek az enyémnek, olvassam fel az értékelést és különben is mennyit tanulunk mi. Mikor mondtam, hogy csak megírjuk a házit, többet nem hívott. :) Kiderült, hogy a szerencsétlen kölyköt naponta 3-4 órát nyúzza (alsó tagozatról van szó), előre tanul vele. Szerinted ez normális? Van aki mindenből versenyt csinál, egyszerűen ilyen, ne törődj vele.
2014. júl. 23. 10:54
7/10 A kérdező kommentje:
Én arra gondolok, hogy egy kezelhetetlen, hisztis gyerek, aki leszívja a szülei és a nagyszülei energiáját. Szerintem ezzel akar kompenzálni.
Hát az egyértelmű, hogy kompenzálni akar. :) De szerintem nem tehetsz túl sokat. Egyik füleden be, másikon ki. Vagy valamivel ledöbbented, az is beválhat egy időre.
2014. júl. 23. 11:28
Szerintem ezzel ne torodj. Lehet, h azert csinalja, m latja o a valosagot, de vagy nem akarja elfogadni, vagy azt hiszi, h ha fenyezi a gyereket, akkor attol jobb lesz.
Persze, az igaz, h minden szulonek a sajat gyereke a leglegleg, de azert van egy jozan itelokepesseg. Az en anyam sosem volt elfogult velunk szemben, tisztaban volt az erossegeinkkel es a gyengesegeinkkel is, es szerintem ez a normalis. Attol, h egy szulo fenyezi a sajat gyereket, a tobbi ember meg objektiven fogja latni az igazsagot. De ehhez sajnos intelligencia kell, h a szulo ezt belassa. Ugy latszik, a szomszedodnak ez nincs.
2014. júl. 23. 12:04
10/10 A kérdező kommentje:
Jó szappannak nem kell reklám! ;)
Kapcsolódó kérdések: