Érdemes fellebbezni? MÁK gázártámogatás
2009- január 1-jétől igényeltük. Meg is kaptuk. Most ellenőriztek bennünket, és kijött, hogy nem vagyunk rá jogosultak. A férjem 100e Ft-t kap, én 70-et GYED-et. Szerintük az 1 főre jutó jövedelem a családban 84ezer Ft. Szerintem csak 56.
Amin döbbentem, hogy kérték 12 hónapra visszamenően a nem rendszeres jövedelmet. Én 2008 márciusában kaptam 13. havi fizetést, meg decemberben karácsonyi prémiumot. Ez persze jól megdobta a jövedelmemet szerintük, mert ennek az 1/12-ed részét is beszámították.
Felhívtam őket, hogy ez teljesen jogtalan, mert én 2009-re és nem 2008-ra kértem a támogatást, ráadásul az adatlapon nem is volt ilyen kérdés.
Erre azt mondták, hogy náluk ez a szabály. És az adatlaphoz van egy kitöltési útmutató. Abban le van írva, hogy az igénylést megelőző hónap jövedelmébe be kell írni az előző 12 hónap nem rendszeres jövedelmének 1/12-ed részét is. Na, ezt én tényleg nem olvastam el. A kitöltési útmutató nem az igénylőlappal volt egy dokumentumban, és én nem is kerestem, nem is gondoltam rá. Szerintem az adatlap egyértelmű, nem gondoltam, hogy az előző havi jövedelembe beletartozik a 10 hónappal ezelőtt kapott pénz is. Hiába mondtam nekik, hogy én most GYED-en vagyok, és semmi egyéb jövedelmem nincs, az senkit nem érdekel. A bátyámék is így jártak, hogy ezt nem írták be, és ezért kellett visszafizetni. Szerintem az emberek 90 %-a ebbe simán belefut. Ez teljesen jogtalan!!! És most persze a jegybanki alapkamat 2-szeresével kell visszafizetni. Szerintem ez teljesen szándékos, így akarják gázártámogatás ürügyén még jobban megsarcolni a lakosságot. 60 ezer ft körül kell visszafizetnünk, az majdnem az 1 havi GYED-em.
A férjem mindenáron fellebbezni akar, de szerintem felesleges, mert a kitöltési útmutatóban tényleg le van írva, és tényleg nem olvastuk el. De hogy lehet ilyen szabályt kitalálni egyáltalán?!
Mi is a napokban küldtük vissza ezt a papírt, kíváncsian várom ezek után az eredményt.
Én azt figyeltem meg -bár már nem tudom jól gondolom-e-, hogy mikor ki kellett tölteni tavaly év elején a támogatáshoz a papírt, akkor még csak 2-3 hónap átlagkeresetét kellett beírni, most meg az évest kérték. Ami nálunk sem mindegy. Mert 2008 végén én terhes voltam, és kirúgtak a munkahelyemről, vagyis passzív táppénzen voltam, ami a 45 napra 80e ft körül mozgott és azt talán csak januárban kaptam meg, ha minden igaz. Tehát arra az időszakra kevesebb volt a havi átlagbérem, mintha az évest nézem, mert 2008 novemberig én dolgoztam rendesen.
Tuti lesz benne valami buktató. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!