Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes fellebbezni? MÁK...

Érdemes fellebbezni? MÁK gázártámogatás

Figyelt kérdés

2009- január 1-jétől igényeltük. Meg is kaptuk. Most ellenőriztek bennünket, és kijött, hogy nem vagyunk rá jogosultak. A férjem 100e Ft-t kap, én 70-et GYED-et. Szerintük az 1 főre jutó jövedelem a családban 84ezer Ft. Szerintem csak 56.

Amin döbbentem, hogy kérték 12 hónapra visszamenően a nem rendszeres jövedelmet. Én 2008 márciusában kaptam 13. havi fizetést, meg decemberben karácsonyi prémiumot. Ez persze jól megdobta a jövedelmemet szerintük, mert ennek az 1/12-ed részét is beszámították.

Felhívtam őket, hogy ez teljesen jogtalan, mert én 2009-re és nem 2008-ra kértem a támogatást, ráadásul az adatlapon nem is volt ilyen kérdés.

Erre azt mondták, hogy náluk ez a szabály. És az adatlaphoz van egy kitöltési útmutató. Abban le van írva, hogy az igénylést megelőző hónap jövedelmébe be kell írni az előző 12 hónap nem rendszeres jövedelmének 1/12-ed részét is. Na, ezt én tényleg nem olvastam el. A kitöltési útmutató nem az igénylőlappal volt egy dokumentumban, és én nem is kerestem, nem is gondoltam rá. Szerintem az adatlap egyértelmű, nem gondoltam, hogy az előző havi jövedelembe beletartozik a 10 hónappal ezelőtt kapott pénz is. Hiába mondtam nekik, hogy én most GYED-en vagyok, és semmi egyéb jövedelmem nincs, az senkit nem érdekel. A bátyámék is így jártak, hogy ezt nem írták be, és ezért kellett visszafizetni. Szerintem az emberek 90 %-a ebbe simán belefut. Ez teljesen jogtalan!!! És most persze a jegybanki alapkamat 2-szeresével kell visszafizetni. Szerintem ez teljesen szándékos, így akarják gázártámogatás ürügyén még jobban megsarcolni a lakosságot. 60 ezer ft körül kell visszafizetnünk, az majdnem az 1 havi GYED-em.

A férjem mindenáron fellebbezni akar, de szerintem felesleges, mert a kitöltési útmutatóban tényleg le van írva, és tényleg nem olvastuk el. De hogy lehet ilyen szabályt kitalálni egyáltalán?!

2010. jan. 7. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül én igazat adok a férjednek, fellebbezzetek! Legfeljebb nem sikerül, de az esély nem nulla. Ha meg sem próbáljátok, akkor tuti, hogy rosszul jártok. Ha mást nem, kérjétek a kamatok elengedését legalább, és részletfizetést. Ők is beláthatják, hogy egy ekkora összeg kifizetése veszélyeztetheti a megélhetéseteket.
2010. jan. 7. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is próbáljátok meg, vesztenivalótok nincs.
2010. jan. 7. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Mi is a napokban küldtük vissza ezt a papírt, kíváncsian várom ezek után az eredményt.

Én azt figyeltem meg -bár már nem tudom jól gondolom-e-, hogy mikor ki kellett tölteni tavaly év elején a támogatáshoz a papírt, akkor még csak 2-3 hónap átlagkeresetét kellett beírni, most meg az évest kérték. Ami nálunk sem mindegy. Mert 2008 végén én terhes voltam, és kirúgtak a munkahelyemről, vagyis passzív táppénzen voltam, ami a 45 napra 80e ft körül mozgott és azt talán csak januárban kaptam meg, ha minden igaz. Tehát arra az időszakra kevesebb volt a havi átlagbérem, mintha az évest nézem, mert 2008 novemberig én dolgoztam rendesen.

Tuti lesz benne valami buktató. :(

2010. jan. 7. 16:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Bért csak az előző hónapot kértek tény és való. De az egy éven belül kapott jutalom, prémium, 13. havi fizetés is beszámít. Egyébként, hogy mióta, azt nem tudom, az adatlapon nem is említik, hogy be kéne számítani, csak a kitöltési útmutatóban.
2010. jan. 7. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!