Mit tennétek a helyemben? (tehéntej kérdés)
Nekem kicsit üzlet szagú ez.
Egyik gyerekem tejfehérje allergiás. Semmilyen tejterméket nem fogyaszt és remekül fejlődik, 5 éves, nem kap vitamin pótlást, a növényi tej amit iszik, abban van plusz kalcium és ennyi.
Ha eszik rendesen amúgy normális kajákat, akkor eszembe sem jutna ilyen junior löttyöket venni.
6 és 2,5 éves gyerekek anyukája
ha rendesen, változatosan eszik akkor semmi szüksége a tápszerben lévő plusz vitaminokra! ennyi idősen már nem abból kell megkapnia ezeket, az ajánlás szerint is csak 1 éves korig a fő táplálék az anyatej/tápszer, utána már az csak kiegészítés.
összekevergetni meg szerintem nem jó, és értelmét se látom.
ha egyébként is iszik tejet, eszi az ételekben akkor nem gondolom, hogy 3 éves korig kell a tejital.
Már 1 évesen is elkezdhetted volna a tej adását, persze nem 1,5%-osat.
A fiam 4 éves múlt, a lányom 3 éves, 3. fiam 4 hónapos. Első 2 gyerekem 1 évesen kapott rendesen tejet, 3. gyerekem is fog.
Ha egy babánál már megkezdték a hozzátáplálást és pl. 7-8 hónapos korára legkésőbb ki van váltva az étkezések és csak reggel és este kap tápszert, akkor már a szilárd étel a fő táplálékforrás: zöldség, gyümölcs, hús, tésztafélék.
Amúgy igen, kampányfogás, hogy a gyerek 2-3 éves koráig kapjon tápszert vagy tejitalt.
én is úgy gondolom ahogy előbb írták...marketing fogás ez,hogy 2-3 éves korig junior ital kell.
Amúgy gondolj bele,ha tényleg akkora hatalmas gond lenne a tejjel és a junior ital olyan fontos lenne,akkor mi van azokkal akik bölcsibe járnak??Ők alapból hátrányos helyzetűek,mert a szüleiknek dolgozni kell??ott nem kevergetik a tápszert az tuti...
Ha elmúlt 10 kg a kicsi adj neki béres cseppet c vitaminnal,nekünk nagyon bejött,oké,erősebb betegségekre gyógyszert kapnak,de egy kezdődő náthát pl simán megfog nálunk!ja és DM-ben lehet kapni por állapotban c vitamint,van hozzá adagoló kanál,kb 800 ft és sokkal sokkal jobban megéri mint a cebion és társai,mert sokkal tovább elég!!!Én ha elkezd folyni az orruk,vagy ha nem akkor is bizonyos időközönként 1-2 hétig adok nekik teába bérest meg c vitamint és minden oké.
És persze e mellett fontos a változatos étkezés(amit amúgy szintén ki lehet hozni olcsón).
Szóval én elfelejteném a tejitalt,átállnék sima tejre.
A tejitalban lényegében ugyanaz a fehérje és tejcukor benne van mint a tejben.
Egy igazán allergiás gyerek nem bírja egyiket sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!