Ha gondot okoz a mindennapi számlák befizetése elvárhatják a kollégák, hogy 10000 ft-ot adjak be GYED-re menő kolléganőnek?
Nekem is van kettő gyerekem de senkitől nem kaptam annak idején semmit mikor szülni mentem.
Kijelentették a kollégák,hogy mindenkinek 10.000 ft-ot KELL!!! beadni!
Nem.
Hányan vagytok amúgy? 10.000 Ft??!! mi 500-at szoktunk beadni, sőt névnapra csak 200-at... Senki se Krőzus.
Ennyit biztosan nem adnék. Még a főnök ajándékába sem.
Mond meg a többieknek, hogy nem vagy hajlandó ennyit fizetni.
Amúgy hányan vagytok, és mi lesz az ajándék? Ha szabad tudni?
10.000Ft szerintem rengeteg. Mi a munkahelyen szülinapra/ névnapra dobunk össze kb. 3000Ft összértékig, aki akar beszáll, aki nem nem. Ugyanekkora értékben szoktunk is bevinni kis sütit, innivalót (aki az ajándékba nem szállt be, az általában nem is fogadja el a sütit ilyenkor)
Nyugdíjba vonulóknak szoktunk 10ezerig összedobni, de az is sok felé oszlik (a csoport 6 fő, ha osztályszinten van esemény, ott még 6 fő + 1 osztályvezető) Így a 10000Ft 13 felé oszlik, a 3000Ft 6-7 felé. Én most jöttem el baba miatt és nem várom el, hogy bármit is kapjak, ha megszületik a baba, gondolom lesz aki bejön az irodából és ennyi. Ha már letelik az az idő, amikor itthon fogadok látogatót, akkor fognak szerintem eljönni kollektíven a közvetlen munkatársaim és hoznak 1-1 babaruhát, vagy pelust.
Nagyon túlzónak érzem a fejenkénti 10ezret, pláne kötelező jelleggel.
Már eleve az gusztustalan, hogy KELL beadni. Az összegről már nem is beszélve...
Talán meg kellene beszélni, hogy ki van benne egy közös ajándékban, és kb milyen értékig hajlandó beszállni.
A helyedben egy fillért nem adnék be. Ha jóban vagy a kismamával, külön a magad nevében meglepheted valami aprósággal, de azért a fejenként 10 eFt azért nem kicsit túlzás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!