Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Komolyan ennyire mellre kell...

Komolyan ennyire mellre kell szívni ha valaki olyan véleményt mond ami nem egyezik a meg a sajátjával?

Figyelt kérdés

Itt volt ez az Ikeás kérdés,rendesen jöttek az anyatigrisek,hogy miért ne lehetne kisbabát az Ikeába vinni,meg ott csak jól viselkedő tündi-bündi gyerekek vannak és, hogy szegény gyerekeseket diszkriminálják.

Nekem is van gyerekem de sosem értettem,miért is ugrik a másik torkának egy nő ha valaki kiejt egy olyat a száján,hogy nem épp gyereknek való,vagy pici babának nem épp a legmegfelelőbb.Úgy gondolom ha megteheti az ember nem teszi ki annak a nagyon kicsi babáját,hogy elviszi nagy bevásárlásra,bútor vásárlásra, barkácsboltba stb. ami ugye eléggé időigényes, és szerintem igenis zavaróak tudnak lenni a gyerekek pláne ha össze-vissza rohangálnak.nem hinném,hogy az a jó a gyereknek,mint hogy Ő így nevelődjön ismerkedjen,hogy a szüli áruházakba ráncigálják minden adódó alkalommal.Ne értsetek félre mindenki azt csinál amit akar de érdekes módon az mindig le van hurrogva aki nem isteníti a gyerekeket,vagy úgy gondolja zavaróak lehetnek,illetve úgy gondolja egy nagyon kicsi babát inkább otthon hagy minthogy elrángassa 2 órás pl: Ikeás bevásárlásra.

Ti mit gondoltok? Kérném,hogy ne legyen ebből egymás hajtépése ez csak érdeklődés.

2014. júl. 6. 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

én elkezdtem oda beírni a válaszom, de töröltem.

Nekem van gyerekem, de soha nem tettem ki annak, hogy húzzam magammal, ha akarok valamit. Tudomásul kell venni, van idő, amikor igenis alkalmazkodni kell a gyerekhez, és bizony hagyni kell, hogy háttérbe szoruljon a mi akaratunk. Én se értem, miért vannak pöttöm, egy-két hetes babák a tescóban a bevásárlókocsiban :(

2014. júl. 6. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
Miért kell egy másik kérdésről kérdést kiírni? Ezt ott kellene leírnod.
2014. júl. 6. 19:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem teljesen a másik kérdés,csak az alapján jutott eszembe,amúgy ha megnézed egymást mindjárt meglincselik,amúgy meg a sok értelmetlen kérdést feltesznek hülyeségekről, ennek legalább van értelme.
2014. júl. 6. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Mellre szívni?

Nos. Én nem szívtam pl mellre, megmagyaráztam miért kellett magunkkal vinni a gyereket. (Mivel semmi segítségünk nincs itt 200 km-en belül és muszáj volt mindkettőnknek megnézni a párommal az ágyat amit venni akartunk)

Nekem az nem tetszik, h vannak olyanok, akik totál lehurrogják, beszólnak az olyanoknak akik viszik a gyereket vásárolni. Mi van ha nincs kire bízni? Ha az egyik szülő pl este 10-ig melózik, vagy épp csak beugrottak oda, vagy ha pl ebbe a nyomo-rult ikeá-ba vidékről jöttek fel.

Na mindegy. Engem az akaszt ki, h sokan úgy gondolják, h egy gyerek olyan mint a tv. Kikapcs-bekapcs, lehalkítás, stb. Az enyém pl tök jól elvan a babakocsiban de néha visítozik - nem sír, csak szórakozásból sikongat. Ezzel nem tudok mit csinálni. Hiába mondom el, h csitt, halkan, nem szabad, stb. Egy 17 hónaposnak ezt nem lehet megmagyarázni.

Én nem istenítem a gyerekeseket, m valóban tudnak eléggé zavaróak lenni a gyerekek, de nemár ki legyenek tiltva a gyerekek mindenhonnan, kivéve a játszóházat, játszóteret, m csak ott nem zavarnak másokat.

2014. júl. 6. 19:49
 5/8 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam,hogy ki kell tiltani.
2014. júl. 6. 19:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Én inkább úgy látom, hogy itt is két fajta szülő van.

Van a család, aki vásárolni megy. A baba elvan a hordozóban, ha sír, viszik megetetni, pelusozni stb. Megveszik, ami kell és mennek.

Aztán van az a fajta család, akik elviszik a gyerekeiket és szabadjára eresztik őket, mert "úgyis azért van kirakva, hogy játszanak vele". Ezek a szülők egyik boltban sem szólnak a gyerekre, teljesen mindegy, hogy Ikea, Lild vagy Tesco.

Mi is mentünk gyerekkel az Ikeába, szépen ült a bevásárlókocsi ülőkéjén, nézelődött, szorongatta a leendő játékát, mi vásároltunk és nem zavart a gyerekem senkit. A babákkal a legkevesebb a gond, mert babakocsiban, hordozóban vannak, nem láttam még olyan anyát, aki hagyja a babáját üvölteni a bolt közepén.

A kisgyerekekkel van a gond, mert a bolt nagy, érdekes, és ha a szülők még hagyják is tombolást...az a katasztrófa.

Egyébként nem csak gyerekből van zavaró tényező, mert láttam már eldugott "szobában" egymást vetkőztető kamaszpárocskát is, vagy hintaszékben ringatózó, melegedni vágyó nyugdíjast.

2014. júl. 6. 20:07
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

én nem írtam oda, de nem is értem miért kérdés ez.

én vittem magammal ikeába a gyereket, sőt 2 hetesen bevásárolni is, ugyanis nincs segítségem, férjem sokat dolgozik. meg egyébként is szeretem magam intézni a dolgaimat, nem várni a sült galambra, hátha valaki megoldja helyettem ;)

ezt a gyerek is megszokta, ha menni kell valahova, türelmes, ki tudja várni a sort, nem rohangál, hoz kellemetlen helyzetbe, mert neki természetesek ezek, ebbe nőtt fel.

egyébként pont az ikeát imádja így most nyáron is lesz majd napi amikor csak úgy elmegyünk az ikeába, megebédelünk, játszik egy nagyot, nézelődünk :)

ezt meg nem is értem, hogy hogyan hagyja otthon a gyerekét bárki is? ha valakinek nincs segítsége vagy a nagyszülők messze laknak, esetleg nem akarnak babázni, akkor nem hagyhatja otthon a gyerekét az ember lánya!

2014. júl. 6. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
83%

Én is elkezdtem leírni oda a válaszomat, de töröltem. Akkor most reagálnék. Nekem 2 éves gyerekem van.

Mi kb. havonta járunk ilyen helyekre, barkácsbolt, ikea stb. Az én gyerekem nagyon alkalmazkodó, szeret jönni. Ha látom rajta, hogy nincs kedve, vagy nehezebb napja van stb, akkor nem megyünk, vagy elintézem vagy én vagy a férjem egyedül. Volt, hogy végig a babakocsiban ült, volt, hogy kiszállt nézelődni.

Én annak a híve vagyok, hogy kell ilyen szinten is szocializálni a gyereket, hogy meg lehessen jelenni vele ilyen helyeken is. Mi sokat járunk étterembe, mármint kb. heti egyszer, mert apunak 11 testvére van, ott oldjuk meg a találkákat. :) Szóval az eleje nehézkes, de hozzá kell szokni. És van igen, mikor valaki egy olyan pillanatunkat kapja el, mikor hisztis és kezelhetetlen a gyerek.

Nincs igaza az egyik válaszolónak (legalábbis szerintem), hogy kétféle család jár ikeába, mi vagyunk az élő példa, egyikbe sem lehet beskatulyázni. Mert nagyon sokféle család és szituáció létezik. Soha semmilyen helyzetben nem szabadna skatulyázni, akkor nem érhet meglepetés. Annyian máshogy élnek, vélekednek, nem is gondolnátok.

Én sosem ugrom senkinek, csak fennakadok. Pl egy ilyen kijelentésen:

"Nekem is van gyerekem de sosem értettem,miért is ugrik a másik torkának egy nő ha valaki kiejt egy olyat a száján,hogy nem épp gyereknek való,vagy pici babának nem épp a legmegfelelőbb."

Azért mert mindenki döntse el maga. Ne általánosítson, aki ezt mondja. Mert valaki szerinte meg 4 hónaposan nem való a barack és az alma, van aki szerint egy lánynak még 3 évesen is bodyt kellene hordania, hogy ne fázzon fel. Nem tehet senki ilyen kijelentéseket, max olyat, hogy neki és a gyerekének mi a jó. Nálam az is befolyásolja ki mondja. HA anyu, vagy egy barát, ok. Elgondolkodom rajta, hogy hülye vagyok-e. :D De ha egy vad idegen, aki egy adott szituban kap el minket, nem ismer és alkot véleményt, inkább fogja be. :)

No, én így gondolom. :)

2014. júl. 7. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!