Nevezte el valaki regény/film/bármilyen egyéb mű szereplője után a gyermekét?
9-es Leírnád, melyik az a sorozat és a név?
Nekünk a lányok is egy-egy rege illetve regény után kapták a nevüket.
A férjem még udvarláskor énekelgette nekem a Maja, a méhecske főcímdalát. Nem tudom miért. Szerette a rajzfilmet, aranyos a zenéje és sokszor csak úgy rázendített a dalra egy-egy összebújás után vagy pl. amikor sétáltunk az utcán.
Most várjuk a babánkat. Ha lány lesz egyértelmű, hogy Maja lesz a neve.
Kisfiamnak Bendegúzt szerettem volna, végül közös megegyezéssel Botond lett.
Kamaszkoromban olvastam egy norvég családregényt, abban az egyik szereplő neve nagyon megtetszett. Ő Villemo volt. Már akkor elhatároztam, hogy az én kislányom Villemo lesz. Felnőttként néztem utána, hogy nem anyakönyvezhető, de helyette rátaláltam a Villő névre és egyből beleszerettem.
2. kislányunk egy balatoni rege után kapta a nevét. Ezt is kamaszkoromban olvastam, nagyon megtetszett, de valahogy feledésbe merült. Aztán névadáskor a férjem felhozta, hogy legyen Helga, én meg rávágtam, hogy nem tetszik, módosítsunk egy kicsit rajta. Belement, így a 2. kislányunk egy balatoni tündér után kapta a Helka nevet.
Én hasonlóképp voltam, mint te kérdező. Olvastam egyszer egy könyvet és egy kedves kislány neve volt benne Willow. Évekig nem is jutott eszembe ez a név, csak akkor amikor meghallottam egy ismerősöm lányának nevét: Villő. Rögtön beleszerettem a névbe, mert hát a Villő már majdnem Willow :)
Kár, hogy a párom leszavazta, amikor névválasztásnál tartottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!