Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vonat, busz, bkk 6 év fölött...

Vonat, busz, bkk 6 év fölött de iskola előtt bőven kell jegy?

Figyelt kérdés

Bkk-n ugye vonal jegy van, az 6 éves kortól függetlenűl attól hogy iskolás-e vagy sem? Vagy ha még nem iskolás nem kell?

Na és a vonat meg a volán? Ugye ott diák jegy van, illetve 6 éves korig ingyenes. Most ha szeptemberben betölti a fiam a 6. életévét de az iskolát csak 7 évesen kezdi akkor hogy van?

2014. jún. 21. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Hogy ma hogy van, azt nem tudom, de emlékszem, kb. 6-7 éves koromban mi úgy utaztunk, hogy anyukám a lelkemre kötötte, hogy az ellenőr bácsinak azt kell mondanom, hogy még nem vagyok 6 éves :D Akkor még nem volt semmilyen igazolvány az iskolai diákigazolvány előtt, ma nem tudom, van-e valami.
2014. jún. 21. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az életkor számít, mert azt bárki mondhatja, hogy a gyerek még nem iskolás...
2014. jún. 21. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:
65%

Az életkor számít. Ha a fiad szeptember 5-én tölti a 6. évét, arra a napra már kell neki jegy, akkor is, ha nem iskolás még. Bkk-ra, Volánra, vasútra is.

Bár, arra én is kiváncsi lennék, hogy egy 6 éves óvodást hogyan ellenőriznek le, ha nincs diákigazolványa.

2014. jún. 21. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
Az iskola megkezdéséig ingyenes utazhat a BKV járatain.
2014. jún. 21. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként kb 10 mp megtalálni a bkk oldalán:

[link]

2014. jún. 21. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem iskolás, nem kell. A jegy még oké lenne alkalmanként, de gondolj bele, akik naponta járnak tömegközlekedéssel, azok a hatéves gyereknek, aki még nem iskolás, meg kell vegyék a teljes árú bérletet? Vagy hogy van ez?
2014. jún. 21. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, vonaton 6-tól 14 éves korig gyermekjegyet kell váltani, ami ugyanúgy 50%-os mérséklésű, mint a diák, csak nem kell hozzá igazolvány. Bérletet nem tudom, lehet-e váltani, azt amúgy is elég szigorú feltételekkel lehet (otthon és tanintézmény között).
2014. jún. 21. 22:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A budapesti tömegközlekedésen NEM kell jegy, csak az iskola megkezdésekor. Ez feketén-fehéren le van írva a bkk honlapjàn.

Viszont sok ellenőr bepróbálkozik azzal, hogy megbüntet, ha 6 éves ovissal mész és neki nem veszel jegyet, hàtha nem ismered az ide vonatkozó szabályokat.

Szóval én kértem egy igazolást az ovitól, hogy aug.31-ig ovisnak szàmít még a gyerek, a bkk oldaláról meg kinyomtattam az ide vonatkozó rész. Sajnos már kellett használnom...

2014. jún. 22. 08:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Lényegében az nem volt nekem tiszta hogy nekem az emlékeimben a diák jegy él, ami mellé elkérheti a diákigazolványt, annak hiányában meg büntethet.

Na már most ugye ovisnak még nincs diákigazolvány. Arról nem tudtam hogy az ovitól lehet igazolást kérni.

2014. jún. 22. 08:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Az szép lenne ha egy már 6 évesnek kellene jegy.Lányunk most megy középsőbe s egy kisfiu a csoportjában 5 éves. Akkor neki is kellene jegy?Vonaton van családi jegy,33%os. [link]
2014. jún. 22. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!