Vonat, busz, bkk 6 év fölött de iskola előtt bőven kell jegy?
Bkk-n ugye vonal jegy van, az 6 éves kortól függetlenűl attól hogy iskolás-e vagy sem? Vagy ha még nem iskolás nem kell?
Na és a vonat meg a volán? Ugye ott diák jegy van, illetve 6 éves korig ingyenes. Most ha szeptemberben betölti a fiam a 6. életévét de az iskolát csak 7 évesen kezdi akkor hogy van?
Az életkor számít. Ha a fiad szeptember 5-én tölti a 6. évét, arra a napra már kell neki jegy, akkor is, ha nem iskolás még. Bkk-ra, Volánra, vasútra is.
Bár, arra én is kiváncsi lennék, hogy egy 6 éves óvodást hogyan ellenőriznek le, ha nincs diákigazolványa.
Egyébként kb 10 mp megtalálni a bkk oldalán:
A budapesti tömegközlekedésen NEM kell jegy, csak az iskola megkezdésekor. Ez feketén-fehéren le van írva a bkk honlapjàn.
Viszont sok ellenőr bepróbálkozik azzal, hogy megbüntet, ha 6 éves ovissal mész és neki nem veszel jegyet, hàtha nem ismered az ide vonatkozó szabályokat.
Szóval én kértem egy igazolást az ovitól, hogy aug.31-ig ovisnak szàmít még a gyerek, a bkk oldaláról meg kinyomtattam az ide vonatkozó rész. Sajnos már kellett használnom...
Köszönöm a válaszokat.
Lényegében az nem volt nekem tiszta hogy nekem az emlékeimben a diák jegy él, ami mellé elkérheti a diákigazolványt, annak hiányában meg büntethet.
Na már most ugye ovisnak még nincs diákigazolvány. Arról nem tudtam hogy az ovitól lehet igazolást kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!