Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyik tetszik a legjobban, és melyik nem jön be?
A nevek:Frida, Délia, Száva, Elza, Nikola, Zoé, Csilla, Csillag, Atanázia, Ria.
A kislányunknak keresünk nevet.
Légyszi külön-külön véleményezzétek a neveket!
Frida: nekem ez a név régóta nagyon-nagyon tetszik. Különleges, mégsem idegen, és egy szép svéd énekesnő jut róla eszembe.
Délia: egy Dáliát ismerek, a név szép (ez is), de őt Dalinak becézték, ami nem tetszik, és nem is különösen szimpatikus személyiség, amitől nehéz elvonatkoztatni.
Száva: ez a másik, ami nagyon szép szerintem.
Elza: nőies, egyszerű, nem rossz, de vannak jobbak is.
Nikola: nekem ez fiús név.
Zoé: túl rövid az ízlésemnek.
Csilla, Csillag: kicsi korom óta ki nem állhatom ezt a nevet, külön oka nincs, de szerintem nem hangzik szépen, maximum a jelentése miatt tűnhet szépnek.
Atanázia: nem tetszik. Az Anasztázia viszont nagyon.
Ria: mint a Zoé. Túl rövid. Amúgy sem ez, sem az nem csúnya, de nem adnám, annyi szebb név van.
Frida:ez tetszik nagyon ha lányom lesz esélyes lesz ez a név
Délia:nem tetszik
Száva:Kifejezetten nem tetszik,olyan nem tudom milyen....
Elza: a kutyám neve ez volt szóval nem tudnám emiatt adni gyereknek,de amúgy tetszik
Nikola:ez sem tetszik
Zoé:nem rossz de már minden 2.kislány ezt a nevet viseli akit ismerek
Csilla:hát ez a név amit lányomnak nem adnék sosem
Csillag:nekem ez olyan fura
Atanázia:közönséges
Ria:régen volt ria betét ez jut eszembe
Szóval egyedül a Frida ami nagyon nagyon tetszik
Frida: egyáltalán nem tetszik. Rögtön a Friderikusz ugrik be róla, akit ki nem állhatok.
Délia: azt sem tudtam, hogy van ilyen név. Bár ez még elmegy.
Száva: ha cseh vagy ilyesmi lennék, akkor a kutyámnak képzelnék el ilyen nevet.
Elza: becézésnek tűnik, de nem rossz.
Nikola: nem adnám, sok külföldi országban ez férfi név.
Zoé: rövid, de a jelentése miatt szép név. Természetesen ezt is rosszul ejtik országunkban.
Csilla: rendben.
Csillag: még ez is elmenne, de egy öreglányt furcsa lenne így szólítani.
Atanázia: rögtön az jut róla eszembe, hogy ez Anasztázia, csak rosszul olvastam.
Ria: rövid és bugyuta.
Frida: nekem mindig is tetszett,ritka és különleges
Délia : egyszerűen csak nem tetszik
Száva: aranyos név,tetszik
Elza: ha lesz kistesó és lány lesz,Elza Viktória lesz,szóval az Elza tetszik innen a legjobban :)
Nikola: Nem tetszik,legyen Nikolett vagy Nikoletta,de a most divatos Nikol,meg Nikola nagyon nem jön be
Zoé: szép,de tucat
Csilla: végülis teljesen rendben van.
Csillag: nem tetszik
Atanázia: nagyon gagyi
Ria: olyan semmilyen.
Frida: nálam kutyanév, így hívták az első kutyámat, így ezt azért nem adnám.
Délia: nekem ez úgy, ahogy elmegy.
Száva: nagyon nem, tipikus oroszos hangzású.
Elza: túl kemény névnek mondanám.
Nikola: nem, akkor már inkább a Nikol.
Zoé: igazából ez, amit a felsoroltak közül adnék.
Csilla: régies.
Csillag: Csilla+g, nem.
Atanázia: egy idős nénit ismerek, nagyon nem.
Ria: nagyon unszimpatikus név, helyette Liát vagy Leát.
De szerintem mindegy, hogy mi a véleményünk, a Ti gyereketek lesz, ő fogja viselni... :)
Frida: egyszerűen szép, de nem az ami meg tudna fogni
Délia: másra asszociálok belőle Dali, Dália
Száva: nem tudnám, hogy lánynév
Elza: inkább idős nénik neve
Nikola: le fogják Nikizni, mint a Nikolettet
Zoé: tucatnév
Csilla: régimódi név, de szép név
Csillag: nevesített főnevek nekem nem tetszenek (pl Virág, Eperke, meg társai)
Atanázia: inkább Anasztázia (mert az eutanáziára asszociálok)
Ria: a Rea jut eszembe róla, az Andrea becézése
Szóval max a Frida tetszene, de az sem az igazi nekem
Frida átlagos, vannak sokkal szebbek
Délia nagyon tetszik
Száva az nekem úgy hangzik, mint egy folyó neve; meg nemtom, nekem ez túl különleges, nem adnám
Elza túl egyszerű, de am a Fridánál szebb
Nikola hát ez nekem nagyon bénán hangzik; meg ez inkább nekem még s vagy sz nélkül is fiúnév lenne, a többi felsoroltat itt meg mind lánynak néztem; igazából se fiúnévként, se lánynévként nem tetszik; még a Nikolett/ Nikoletta nevek is túl átlagosak, azt sem adnám, fiúnak meg Nikolasz itten az nekem ilyen túl "menőzős" névnek tűnik.
Zoé : nekem nem tetszik:S
Csilla: túl átlagos ez is nekem
Csillag - így meg már túl cifra és erőltetett; ezt inkább becenévnek szokták, de bármire, h Kiscsillag, meg Csillagom
Atanázia: nekem ez úgy hangzik, mint az eutanázia; amúgy az Anasztázia viszont szép név, de nekem túlzottan így "ragyog", de egyébként az szép név.
Ria: Mária, Annamária, stb-nek beceneve ez; ilyen formában tuti nem adnám. Viszont olyat hallottam, hogy valaki Liaként van anyakönyveztetve, az úgy viszont szép; csak nekem valamiért kicsit ilyen becenév-hatású (pl Júlia, Aurélia) , ezért ilyen formában talán nem adnám, de pl a Júlia az szerintem nagyon szép. Meg az Annamária se rossz. De Riát viszont csak így natúrba tuti nem adnék.
Egyik sem tetszik, főleg az Eutanázia nem.ez ragadt meg nagyon..Én is inkább a különleges neveket szeretem ,de ezek nem szimpik :)
Talán illene a sorba a Nadin? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!