Ki mivel védekezik vagy/fog szülés után?
Terhesség előtt fogamzásgátlót szedtem, amit ugye abbahagytam babatervezés miatt. Szülés után óvszerrel, majd pedig 2-3 hónappal szülés után újra fogamzásgátlót szedtem, de sajnos a terhességem miatt bekövetkező hormonváltozások miatt a fogamzásgátlóra rosszul reagált a szervezetem, állandó hüvelyszárazságom lett tőle, plusz rendszeresen hüvelyi fertőzésem vagy hüvelyi irritációm lett, amit az állandó kezelések fokoztak, mármint az irritációt, így letettem a gyógyszert, azóta minden rendben van odalent és újra óvszerrel védekezünk.
Nekünk ez így teljesen jó. Nem kerül sokba és még sohasem szakadt el, szóval biztonságos is.
Hüvelygyűrűvel előtte és utána is, a tablettához lusta vagyok, és figyelmetlen és rendszertelen volt hozzá a munkahelyem, aztán meg a kicsivel az élet.
Mi az, hogy a hormon annyi mindent okozhat? Neked mit okozott, amíg szedted a gyerek előtt? A gyűrű pl. a legkisebb hormontartalommal bíró ilyen típusú fog.gátló.
Spirált nem használtam még, mert nekem tökéletesen bevált ez, és a nőgyógyászom (Amerikában végzett, mai napig kutatóorvosként is dolgozik, meg persze lehet, hogy viszonya van egy gyógyszerlátogatóval az Organontól:D:D) csak ebben bízik 100%-ban.
Szia! Én két éve szültem és hagyományos spirálom van! Nekem nagyon bevált 1,5 éve van fenn és azóta 1x volt gyulladásom,szóval nekem nem okoz semmi mellékhatást!
A baba előtt gyógyszert szedtem majd megszakítással védekeztünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!