Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szamithatunk arra, hogy a...

Szamithatunk arra, hogy a kovetkezo gyermekunk is etelallergias lesz?

Figyelt kérdés
Gyermekunknek tobbfele etelallergiaja van. Anyumnak is van, neki eleg durvan, nekem is de sokkal baratsagosabb tunetekkel. Ferjemnek nincs allergiaja. Kisfiamnak eleg durva tunetekkel. Tudom a kerdes kicsit fura de szeretnenk megegy gyerkocot es hat eleg nehez ez, igy etetni a csaladot, hogy ez ezt nem ehet a masik azt nem...lehetseges, hogy a kis joveveny ugyanigy megszenvedi es neki is ki kell sakkoznunk majd, hogy mi a problemja?
2014. máj. 14. 06:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagy az esély, hogy ő is allergiás lesz, de ez majd csak akkor derül ki ha megszületett. Nem tudom milyen választ vársz, mert ezt csak az idő tudja megválaszolni. Mivel ilyen sok ételallergiással vagy körbe véve szerintem te is tudod, hogy ez sajnos öröklődik. (vagy inkább úgy mondom nagyobb esélyjel lesz rá hajlama). Nem véletlenül a tejallergiás anyuka babáját (én) minnél tovább próbálják a tejtől óvni, tehát nem ehet pl. tejpépet.
2014. máj. 14. 06:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagy az esély,

én is az vagyok és mindkét fiam az:(

2014. máj. 14. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Háromgyerekes barátnőméknél egy gyerek nem allergiás, a másik kettő igen. Ebből kiindulva lehetséges, hogy nem lesz allergiás a következő gyereketek, de azért elég sanszos, hogy mégis. Sajnos nem könnyű, ráadásul az egyik gyerkős tej- és tojásérzékeny, a másik „csak” tojás.
2014. máj. 14. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:

van rá esély, anya örökölteti a hajlamot, szóval a férjed nem is lényeg.

nekem is étel allergiám van, elég sok mindenre vagyok az sajnos.

én még terhesen felkerestem több orvost emiatt, aztán 4 hónapos korától hetente- két hetente konzultáltam 2 orvossal, ő utasításai szerint tápláltam hozzá, vezettem be az ételeket. nem volt egy leányálom, gondolok itt pl. arra, hogy ha nem ízlett neki, akkor is meg kellett ennie azt az adagot amit előírtak és még 2 napi tömhettem vele a babámat, vagy ha hájt a hasa tőle akkor is adnom kellett neki napokig. ráadásul teljesen más ütemben és sorrendben kellett, sok ételt sokkal előbb kellett beveztni mint a ajánlás, volt olyat amit meg sokkal később. pl. tejtermékeket 2 éves kora után kezdtük, nem volt egyszerű teljesen kihagyni az étrendjéből, tehát a felvágottakat is figyelnem kellett, még a pékárút is...

de megérte, most már nagy, egy gyümölcsre allergiás, remélem nem jön ki több :)

2014. máj. 14. 13:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat...szoval a jovo megmondja...
2014. máj. 15. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!