Kérhet ilyet egy anya?
22 éves vagyok, futókaland által lettem várandós. 7 hónapban járok, boldog voltam vártam, a gyermek apjával mi után tudattam nem hitte el, nem kerestem nem beszéltünk. Most feltűnt a színen.
Nem akartam hogy eljöjjön a szüleimhez, nem akartam vele találkozni, azt mondta hogy akkor ő ügyvédhez fordul stb.
Mondtam neki nem tiltom a gyerektől de ezt hagyja abba a tapadást, eddig nem volt ránk kiváncsi akkor most ne zsaroljon és idegesítsen.
Most úgy érzem hogy a gyermekemre hat ki ez hogy ő megjelent. Szeretnék jó anya lenni, de úgy hogy ő békén hagy.
Félek hogy jogi útra tereli a dolgokat. Mit tehet??? Be tudja bizonyítani azt hogy én várandós vagyok? vagy ez hogy derül ki? Szerintem még a vezetéknevemre sem emlékszik, címem sem tudja. Szeretném ha eltünne az életemből.
Amikor a gyereket vállaltad, az apát is vállaltad. Nem mondhatod neki, hogy kopjon le, mert nemcsakhogy jogai, hanem kötelezettségei is vannak. Továbbá ez a dolog, sajnos azt kell mondjam, nem rólad szól, hanem a gyerekről... Kicsit nézőpontot kellene váltani és a gyerek szempontjait mérlegelni, csak utána bárki másét, közte a sajátodat. A gyereknek apa is kell. Úgyhogy ne akard, hogy az apja eltűnjön az életedből.
"Szeretnék jó anya lenni, de úgy hogy ő békén hagy." A jó anya nem arra gondol, hogy neki kellemetlen-e az apa jelenléte, hanem hogy a gyereknek szüksége van rá. Így igyekszik fenntartani a kapcsolatot, még ha mindkét szülő új házasságban is él már, és örül neki, ha az apa nem elmebeteg, nem alkoholista és nem bűnöző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!